Sport

Echipa națională pleacă de la Pro TV! Unde vor fi văzute meciurile „tricolorilor” în următorii patru ani

Mutare importantă pe piața media. Două posturi de televiziune au reușit să-i „fure” Pro-ului meciurile echipei naționale de fotbal a României.
30.06.2021 | 20:00
Echipa nationala pleaca de la Pro TV Unde vor fi vazute meciurile tricolorilor in urmatorii patru ani
ADVERTISEMENT

Cele șapte meciuri rămase din campania de calificare la Campionatul Mondial sunt ultimele pe care microbiștii mai au ocazia să le urmărească la Pro TV.

Deși a încercat să obțină drepturile de difuzare și pentru intervalul 2022-2025, oferta postului din Pache Protopopescu a fost respinsă.

ADVERTISEMENT

Potrivit gsp.ro, partidele echipei naționale vor fi împărțite, începând cu anul viitor, altor posturi concurente care se bucură de acoperire națională.

Naționala României se mută la Antena 1 și Prima TV

Concret, Antena și Prima TV au achiziționat un pachet care include peste 30 de meciuri din trei competiții. Este vorba despre preliminariile Campionatului European din 2024, care se va disputa în Germania, calificările pentru Mondialul din 2026, găzduit de SUA, Mexic și Canada, precum și două ediții ale Ligii Națiunilor (2022 și 2024).

ADVERTISEMENT

Odată stabilit calendarul tuturor confruntărilor programate în 2022, Antena 1 și Prima TV vor putea alege pe rând ce meciuri să difuzeze.

Primele se vor disputa în perioada iunie – septembrie, în cadrul celei de-a treia ediții a Ligii Națiunilor, o competiție care s-ar putea dovedi extrem de importantă în ecuația calificării la Europeanul din 2024.

ADVERTISEMENT

Până atunci, însă, Pro TV va mai transmite cele șapte jocuri rămase de disputat în campania de calificare la Campionatul Mondial din 2026. În ciuda încercărilor de a achiziționa drepturile pentru următorii trei ani, oferta postului din Pache Protopopescu a fost respinsă.

Olimpiada și Mondialul din Qatar se văd la TVR

În schimb, Jocurile Olimpice de la Tokyo, competiție la care România participă după 57 de ani, vor putea fi urmărite la TVR. Sorții le-au oferit elevilor lui Rădoi o grupă accesibilă, cu Honduras, Noua Zeelandă și Coreea de Sud.

ADVERTISEMENT

Odată calificați în sferturi, vor da piept cu o echipă din grupa A, unde se află Japonia, Africa de Sud, Mexic sau Franța. Tot postul public va difuza și Campionatul Mondial, programat peste un an și jumătate în Qatar.

Lotul naționalei României pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo:

  • Portari: Marian Aioani (Farul Constanța), Mihai Popa (Astra), Ștefan Târnovanu (FCSB)
  • Fundași: Andrei Rațiu (Villarreal/Spania), Ricardo Grigore (Dinamo), Andrei Chindriș (FC Botoșani), Virgil Ghiţă (Farul Constanţa), Alexandru Paşcanu (CFR Cluj), Radu Boboc (Farul Constanţa), Denis Ciobotariu (CFR Cluj)
  • Mijlocași: Andrei Ciobanu (Farul Constanța), Marius Marin (Pisa/Italia), Marco Dulca (Chindia), Dragoş Nedelcu (FCSB), Alexandru Dobre (Dijon/Franța), Valentin Gheorghe (Astra), Ion Gheorghe (FC Voluntari), Tudor Băluță (Brighton)
  • Atacanți: George Ganea (Farul Constanţa), George Puşcaş (Reading/Anglia)
ADVERTISEMENT