Sport

Ei sunt cei doi favoriți dintre care Edi Iordănescu își va alege secundul la națională. Nume surpriză. Exclusiv

FANATIK a aflat că noul selecționer, Edi Iordănescu, își va alege antrenorul secund al echipei naționale a României dintre Vasile Maftei (Rapid) și fostul antrenor al lui Dinamo, Jerry Gane.
08.02.2022 | 10:53
Ei sunt cei doi favoriti dintre care Edi Iordanescu isi va alege secundul la nationala Nume surpriza Exclusiv
ADVERTISEMENT

FANATIK a aflat în exclusivitate că Edi Iordănescu va alege antrenorul secund la naționala României dintre Vasile Maffei și Jerry Gane.

Noul selecționer va debuta cu noul staff într-un amical cu selecționata Greciei pe data de 25 martie, chiar pe stadionul „Ghencea”, un loc de suflet pentru Edi Iordănescu.

ADVERTISEMENT

Nume surpriză pe lista staff-ului lui Edi Iordănescu la naționala României

Din informațiile FANATIK, cele mai mari șanse pentru a deveni secundul lui Edi Iordănescu le au Vasile Maftei, directorul tehnic al Centrului de Copii și Juniori de la Rapid și fostul antrenor al lui Dinamo, Jerry Gane.

Edi Iordănescu și-a ales și preparatorul fizic, pe Cristian Dragotă, fostul său colaborator de la CFR Cluj. Cu toate acestea, Dragotă va continua la CFR Cluj și va lucra și cu Edi Iordănescu la națională.

ADVERTISEMENT

Cristian Dragotă a fost preparatorul fizic al lui CFR Cluj în ultimii patru ani în care ardelenii au cucerit titlul de campioană și va fi angajat part-time și la națională, fiind nelipsit din staff-ul fiecărui antrenor din Gruia. Din staff-ul lui Edi Iordănescu mai fac parte Florin Constantinovici – antrenor secund, Leontin Toader – antrenor portari, Michelle Iannucci şi Alexandru Radu – analişti video.

Mihai Pintilii și Daniel Pancu au fost și ei pe lista posibililor secunzi ai lui Edi Iordănescu, iar fostul mare jucător al Rapidului a vorbit despre această posibilitate în exclusivitate pentru FANATIK: „Deocamdată nu am acceptat nicio ofertă, pentru că nu am ce să accept. O să ne întâlnim miercuri şi o să negociem. Mai multe nu pot să spun în acest moment pentru că nu am negociat până acum”.

ADVERTISEMENT

Pleacă Vasile Maftei de la Rapid? Jerry Gane e liber de contract

Vasile Maftei va trebui să își dea demisia de la Rapid în cazul în care va accepta decizia lui Edi Iordănescu. Fostul căpitan al Rapidului, a revenit în Giulești la începutul lunii august: „Sunt foarte fericit să revin la Rapid, un club ce mi-a oferit foarte mult, iar prin această funcție îmi doresc să le oferim tinerilor și copiilor de la Centrul de juniori ai Rapidului șansa și condițiile cele mai bune pentru a crește în spiritul alb-vișiniu”, anunța fostul fundaș.

Eventuala sa plecare ar putea fi acoperită de Gabi Răduță, fostul șef al Academiei lui Dinamo, care lucrează acum cu Maftei la Centrul de Copii și Juniori al Rapidului, alături de Octavian Chihaia. De cealaltă parte, Jerry Gane este liber de contract după ce a fost antrenorul secund al lui Cosmin Contra la Al Itthihad Jeddah.

ADVERTISEMENT

Edi Iordănescu debutează pe banca naționalei pe Ghencea, a doua lui casă

Edi Iordănescu revine în Ghencea într-un moment extrem de important pentru cariera sa,  la debutul ca selecționer al echipei naționale a României. Pe 25 martie, de la ora 20:15, România va juca un amical cu Grecia, iar patru zile mai târziu „tricolorii” vor evolua în deplasare cu Israel.

Edi Iordănescu ajunge pe banca României la 43 de ani, exact vârsta pe care tatăl său o avea atunci când România a obținut cele mai mari performanțe din carieră, la Campionatul Mondial din SUA.

Iordănescu Jr. visează că va reuși la rândul său să califice România la Campionatul European din 2024: „Obiectivul este calificarea la EURO, cu obiectivul intermediar Liga Națiunilor. E firesc, pentru că afectează în mod direct tragerea la sorți. Poate facilita un drum mai ușor. Chiar vă spun, sincer, ținta este locul 1 în Liga Națiunilor. Am avut timp zilele astea să îmi fac o primă impresie despre adversari. Am văzut deja un număr de meciuri cu fiecare echipă”.

  • 25 martie e data la care Edi Iordănescu va debuta pe banca naționalei a României, într-un amical cu Grecia
  • 4 iunie e startul campaniei de calificare a „tricolorilor” în Liga Națiunilor, când România se va deplasa în Muntenegru, primul meci oficial al noului selecționer
ADVERTISEMENT