Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Edi Iordănescu, ironizat de Cornel Dinu după remiza cu Belarus: “Are o încăpăţânare morbidă!”

Edi Iordănescu a fost ironizat de Cornel Dinu care nu s-a abținut din declarații după remiza României cu Belarus, scor 0-0.
13.10.2023 | 12:39
Edi Iordanescu ironizat de Cornel Dinu dupa remiza cu Belarus Are o incapatanare morbida
Edi Iordănescu a fost ironizat de Cornel Dinu care nu s-a abținut din declarații după remiza României cu Belarus, scor 0-0.
ADVERTISEMENT

România a remizat cu Belarus, scor 0-0. După duelul de la Budapesta, Edi Iordănescu a fost ironizat de Cornel Dinu care nu s-a abținut din a-l critica pe selecționerul echipei naționale. Editorialistul special de la FANATIK, susține că tehnicianul “tricolorilor” are o încăpățânare morbidă.

Edi Iordănescu, ironizat de Cornel Dinu după remiza cu Belarus

Invitatul special de la FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI nu s-a abținut și l-a criticat vehement pe selecționerul echipei naționale. După egalul României cu Belarus, scor 0-0, Edi Iordănescu a fost ironizat de Cornel Dinu. Legenda de la Dinamo s-a legat foarte mult de încăpățânarea antrenorului.

ADVERTISEMENT

“Am văzut același prinț nefericit al Danemarcei care ne ține speech-uri, aproximativ, despre sport, despre fotbal și care este Edi Iordănescu. De data asta, din nou, cred că are și o încăpățânare din aceasta morbidă, teribilă de a-și continua tatăl, de a fi mai bun decât el. Mă rog, le respectăm familia, e o discuție mai lungă.

Contează foarte mult la antrenori ce generație de jucători ai. Sunt unii antrenori care ridică generația respectivă, cum era generația de la finalul anilor 80, care era o generație puternică. După aceea, am avut și eu un rol în schimbarea a 12-13 jucători, dar așa se scrie istoria”, a declarat Cornel Dinu.

ADVERTISEMENT

“Taifunul lui Edi Iordănescu”

La FANATIK SUPERLIGA, Cornel Dinu a continuat cu declarațiile dure la adresa selecționerului. Legenda de la Dinamo susține că Iordănescu nu a luat, tocmai, deciziile potrivite: “Cert este că eu nu înțeleg, pentru că am senzația că sunt niște frământări pe care le are Edi Iordănescu. În ceea ce privește fotbalul, este mai mult un taifun în capul lui.

A avut cel mai bun exemplu de reușită. Meciul din Elveția când reușește să egaleze, jucând cu două extreme care intră cu câteva minute înainte, Moruțan și cu Mihăilă. Păi, dacă ți-a ieșit ceva, este un principiu în fotbal. Când ți-a ieșit o anumită așezare, cu doi jucători laterali, cu un vârf de atac, când acei jucători schimbă total soarta unei partide care era pierdută, păi rămâi acolo, nu mai schimbi.

ADVERTISEMENT

N-ai ce să cauți cu Drăguș și cu Alibec vârfuri de atac, pentru că se calcă pe picioare. Amândoi sunt două vârfuri. La fel cum la o echipă, indiferent dacă e națională sau echipă de club, dacă greșești 4-5 posturi lucrurile acestea sunt vizibile. Avem șanse de calificare, nu am pierdut niciun meci”.

Cornel Dinu: “Nu avem mijlocași creativi”

În finalul discursului despre Edi Iordănescu, Cornel Dinu a explicat că echipa națională a României suferă la centrul terenului. Legenda de la Dinamo este de părere că nici unul dintre mijlocași nu este creativ, lucru care ar ajuta mai mult în susținerea fazelor de atac.

ADVERTISEMENT

“Nici unul dintre mijlocași nu a fost creativ. Nu te aștepți să îți creeze niște faze. Pentru că este taifunul acesta tactic în capul lui Iordănescu, care a culminat cu o expresie, pe care eu nu am mai auzit-o de la colectivizare. Și au avut tot felul de redundanțe, de predictibilitate, de stricarea limbii române, de aruncarea ei la coș.

Poți să exprimi foarte simplu în niște lucruri în cuvinte neaoșe. Deci, am auzit o expresie la un moment dat la Iordănescu, în interviul lui, care pe mine pur și simplu m-a siderat. ‘N-am dominat finalul terenului’. Păi stai mă, e reforma agrară? Terenul nu poți să îl împarți, cum împarți parcela de pământ. Fotbalul se joacă pe tot terenul.

Cu niște caracteristici care sunt: zona depresivă, zona de construcție, zona de atac. Dar nu spui finalul terenului. Finalul terenului este după linia de corner, acolo se termină. Noi nu am jucat după linia de corner. Sunt niște inadvertențe din astea care dovedesc că băiatul nu este de acolo, din niciun punct de vedere. Părerea mea este că Stanciu nu este un jucător creativ, ci mai mult un jucător de finalizare, de pătrundere”, a mai spus Cornel Dinu, la FANATIK SUPERLIGA.

FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI este în direct în fiecare zi de luni, marți și vineri, de la ora 10:30, pe site-ul nostru. Emisiunea va fi în premieră de la ora 17:30 și pe canalul de YouTube, dar și pe pagina de Facebook.

Cornel Dinu l-a criticat pe Edi Iordănescu

ADVERTISEMENT