Sport

Edi Iordănescu, răspuns acid după criticile lui Gică Popescu: ”Un limbaj degradant”. Ce își reproșează după remiza cu Elveția

Gică Popescu a avut un discurs vehement la adresa lui Edi Iordănescu după remizele cu Kosovo și Elveția, dar selecționerul i-a dat un răspuns tăios.
20.06.2023 | 21:37
Edi Iordanescu raspuns acid dupa criticile lui Gica Popescu Un limbaj degradant Ce isi reproseaza dupa remiza cu Elvetia
Gică Popescu a avut un discurs vehement la adresa lui Edi Iordănescu după remizele cu Kosovo și Elveția, dar selecționerul i-a dat un răspuns tăios. Sursă foto: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

Jocul modest al ”tricolorilor” l-a dezamăgit pe Gică Popescu, însă fostul mare internațional a răbufnit după ce a auzit concluziile trase de Iordănescu jr., care s-a arătat mulțumit că a reușit să formeze un grup unit.

Răspuns agresiv al lui Edi Iordănescu după ce a fost pus la punct de Gică Popescu

”Săgețile” țintite ale lui Gică Popescu nu au rămas fără răspuns. Edi Iordănescu s-a arătat extrem de dezamăgit de limbajul folosit de fostul fundaș și consideră că acesta a depășit limita bunului-simț.

ADVERTISEMENT

”Indiferent de câte ori m-a jignit sau mă va jigni Gică Popescu, voi păstra mereu întreg respectul meu pentru FOTBALISTUL Gică Popescu și cariera acestuia. La fel cum, indiferent din partea cui vine o critică, o analiză sau o sugestie, sunt mereu deschis să ascult, să învăț și să accept dacă am greșit. Ca să pot deveni mai bun în profesia mea.

Dar indiferent nu pot să rămân când Gică Popescu folosește în raport cu mine adresări care depășesc bunul-simț și sunt împotriva educației mele și a valorilor în care cred. Nu pot permite așa ceva. Nu îi sunt dator cu nimic domnului Popescu, deși port toată recunoștința FOTALISTULUI Gică Popescu pentru ce a făcut în tricoul României.

ADVERTISEMENT

Dacă un conducător de club, campion al României, cu jucători la echipa națională, are un asemenea limbaj degradant în spațiul public la adresa unui antrenor, fără să se gândească măcar cum primesc tricolorii, unii din ei fotbaliști ai clubului său, aceste exprimări, atunci ce repere să le mai oferim acestora?!”, a scris Iordănescu jr., pe contul de Facebook.

Eficiența e prioritară în fața esteticii

Selecționerul României a făcut o analiză a situației în care se află echipa națională după patru etape desfășurate în preliminariile Campionatului European din 2024 și singurul lucru pe care și-l reproșează este că nu a avut mai mult timp pentru a lucra sistemul cu cinci fundași folosit în partida cu Elveția.

ADVERTISEMENT

”Ne aflăm într-o etapă în care, deocamdată, nu putem și să adunăm puncte, și să jucăm excepțional din punct de vedere estetic. Acesta e adevărul! Și doar dacă ni-l asumăm bărbătește vom deveni mai buni! După trei turnee finale ratate, nu cred că ne putem permite să renunțăm la puncte doar ca să primim aplauze.

Calificările aduc încredere, iar încrederea te ajută să joci altfel. Până atunci, eficiența e prioritară în fața esteticii. Am decis să începem meciul din Elveția cu un sistem din 5 fundași și sunt convins că a fost decizia cea mai bună.

ADVERTISEMENT

Am mai multe argumente pentru alegerea acestui sistem, nu le pot acoperi pe toate în această postare. Dar, spre exemplu, istoricul ne arată că împotriva Germaniei, un alt adversar de top, în deplasare, naționala a făcut un meci bun cu această abordare.

În plus, pe fază ofensivă, acest sistem presupune în anumite momente ale jocului o structură 3-4-3 cu care noi suntem familiarizați și pe care o folosim când jucăm varianta 4-3-3 hibrid.

Rezultatul din Elveția ne-a confirmat, îmi reproșez doar că nu am avut timpul suficient pentru a lucra mai mult acest sistem. În plus, dacă jucam un sistem cu 4 fundași aveam garanții mai mari?! Scorul putea evolua ți mai categoric pentru gazde și probabil nu mai reveneam!!”, a notat el.

De ce suntem pe drumul cel bun la națională

Edi Iordănescu a explicat încă o dată de ce crede că echipa națională se află pe un drum bun, a vorbit despre remizele obținute în Kosovo și Elveția, dar și despre cele șase meciuri oficiale fără înfrângere la rând.

”Am spus după egalul din Elveția că suntem pe drumul cel bun. Da, întăresc acest lucru, oricâte ironii sau atacuri ar veni: suntem pe drumul cel bun! De ce? Suntem neînvinși după primele patru meciuri din grupă, dintre care trei disputate în deplasare.

Suntem pe loc de calificare la EURO, cu puncte obținute în Kosovo, rivală la calificare, și în Elveția, favorita grupei, care a învins Israel cu 3-0 acolo unde noi am remizat. Avem 6 jocuri oficiale consecutive fără înfrângere, întinse pe un an calendaristic.

Și suntem pe drumul cel bun pentru că, în vestiar și pe teren, se văd concret valorile pe care le-am construit: spiritul, unitatea, sacrificiul. Am spus că am început să construim valori, acestea sunt.

Încrederea mea în tricolori și în potențialul lor a fost, este și va rămâne deplină. Niciun atac, indiferent de unde vine, nu mi-o poate zdruncina. Vă susțin și vreau să știți asta în orice moment, cât de greu ar fi, acum sau la echipa de club! Până la următoarele meciuri ale României, din septembrie, misiunea este să luptați pentru statutul vostru la cluburi.

Credeți mai mult în voi, fiți responsabili și faceți tot ce depinde de voi pentru a crește nivelul individual, pentru că eu sunt convins total de această evoluție! Dacă ne vom reîntâlni într-o formă sportivă bună și cu un moral bun, deja vom crește și ca echipă națională”, și-a încheiat postarea Iordănescu jr.

ADVERTISEMENT
Celebra prezentatoare TVR rupe tăcerea despre idila cu Ioan Neculaie, fostul patron de...
Celebra prezentatoare TVR rupe tăcerea despre idila cu Ioan Neculaie, fostul patron de la FC Brașov: „A înșela înseamnă să fii cu sufletul în altă direcție”
Cu cine este căsătorită arbitra despre care Gigi Becali a spus
Cu cine este căsătorită arbitra despre care Gigi Becali a spus "Dacă avea inteligență...dar, femeie, ce vrei?"
A îndurat 16 ani violurile tatălui, până când sora ei a mărturisit același...
A îndurat 16 ani violurile tatălui, până când sora ei a mărturisit același lucru. Cum își controla pastorul din Arad fiicele
„Așa am scăpat de retenția de apă”. Amna are un obicei simplu după...
„Așa am scăpat de retenția de apă”. Amna are un obicei simplu după fiecare masă
Inspectorii antifraudă vor avea dreptul să poarte arme
Inspectorii antifraudă vor avea dreptul să poarte arme
Recordmanul mitei din 2023. Cine este politicianul prins de DNA cu cea mai...
Recordmanul mitei din 2023. Cine este politicianul prins de DNA cu cea mai mare șpagă în valiză
Cum ajută CIA în secret Ucraina să lupte cu Putin
Cum ajută CIA în secret Ucraina să lupte cu Putin
Reacția Alinei Gorghiu în cazul judecătoarei care a întrebat dacă unul dintre tinerii...
Reacția Alinei Gorghiu în cazul judecătoarei care a întrebat dacă unul dintre tinerii morți la 2 Mai este în sală
Când se vor da pensiile în luna martie. Motivul întârzierii plăților
Când se vor da pensiile în luna martie. Motivul întârzierii plăților
George Simion s-a făcut de râs în SUA. Cum l-a ratat pe Donald...
George Simion s-a făcut de râs în SUA. Cum l-a ratat pe Donald Trump
Ce artist celebru din România pleacă la Asia Express cu IUBITUL LUI. Lista...
Ce artist celebru din România pleacă la Asia Express cu IUBITUL LUI. Lista completă a concurenților
Bat clopote de nuntă în showbiz! Prodanca a făcut marele anunț: În curând...
Bat clopote de nuntă în showbiz! Prodanca a făcut marele anunț: În curând o să fiu mireasă!
Navalnîi era la câteva zile distanță de a fi eliberat într-un schimb de...
Navalnîi era la câteva zile distanță de a fi eliberat într-un schimb de prizonieri, spune o aliată a opozantului. Ea îl acuză pe Putin de crimă
Serialul fenomen de pe Netflix care a oprit planeta în loc. A avut...
Serialul fenomen de pe Netflix care a oprit planeta în loc. A avut 9.9 milioane de vizionări într-o singură săptămână