Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Ionuț Radu revine la națională în locul lui Târnovanu, așa cum a anunțat Fanatik. Ce portari a convocat Edi Iordănescu

Ionuț Radu revine la lotul național pentru partidele decisive cu Israel și Elveția, așa cum a anunțat FANATIK.
11.11.2023 | 14:16
Ionut Radu revine la nationala in locul lui Tarnovanu asa cum a anuntat Fanatik Ce portari a convocat Edi Iordanescu
Analiștii FANATIK SUPERLIGA sunt de părere că Edi Iordănescu va face o modificare la nivelul portarilor și îl va chema la lot pe Ionuț Radu. Sursă foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT
11-11-2023
12:22

Ionuț Radu revine în lotul echipei naționale, în locul lui Târnovanu

Ionuț Radu a fost convocat pentru partidele cu Israel și Elveția, așa cum a anunțat FANATIK. Portarul celor de la Bournemouth, în Premier League, îi ia locul lui Ștefan Târnovanu, de la FCSB.

Horațiu Moldovan, Rapid, titularul din această toamnă în poarta “tricolorilor”, Florin Niță, de la Gaziantep, și Ionuț Radu sunt portarii pe care i-a ales Edi Iordănescu pentru partidele decisive cu Elveția și Israel, care pot asigura calificarea la Euro 2024.

Goalkeeper-ul român a profitat de accidentarea brazilianului Neto și a debutat cu Bournemouth în Premier League. Tocmai faptul că a ajuns să joace în cel mai puternic campionat din lume reprezintă motivul pentru care el are șanse mari să fie convocat pentru meciurile cu Israel și Elveția, ultimele din preliminariile Euro 2024.

Ionuț Radu va fi chemat la lot de Edi Iordănescu

Toți cei prezenți în studioul emisiunii FANATIK SUPERLIGA au fost de acord cu faptul că Edi Iordănescu nu are cum să nu-l convoace pe Ionuț Radu pentru partidele decisive din preliminarii și sunt de părere că cel care va fi lăsat pe dinafară va fi Ștefan Târnovanu de la FCSB.

ADVERTISEMENT

”Există informația că-l va lua pe Ionuț Radu de la Bournemouth, care a apărat la 6-1 pentru Manchester City. Eu cred că-l va chema pe Radu în detrimentul unuia dintre Târnovanu și Niță, pentru că Moldovan e cam bătut în cuie. Cred că în locul lui Niță cel mai probabil. Nu am niciun argument să susțin asta, dar așa cred eu. Îți permiți să-l lași afară pe unul care e titular în Premier League?”, a declarat jurnalistul Alin Buzărin.

”Cred că-l va chema pe Radu, mai ales că acum a ajuns să apere în Premier League, cel mai tare campionat. E clar că Edi Iordănescu va merge în mare parte pe grupul acesta pe care l-a creat și nu cred că vor veni mulți jucători noi. În primul 11 nu vor fi schimbări, va fi nucleul pe care se bazează și cu care a și jucat. În poartă poate să vină Radu”, a spus și Bănel Nicoliță.

ADVERTISEMENT

Cristi Coste a dezvăluit că, din informațiile FANATIK, Ionuț Radu va face parte din lotul pentru întâlnirile cu Israel și Elveția: ”Pe Horațiu Moldovan nu ai cum să-l scoți din poartă. A fost conjunctura din Kosovo, acolo a fost un balotaj între Moldovan și Târnovanu.

Edi a hotărât după discuții cu antrenorul de portari să intre Moldovan și din momentul în care a intrat echipa nu a pierdut, iar el a apărat foarte bine. Din informațiile FANATIK, Ionuț Radu va fi convocat. Întrebarea este în locul cui din cei 3”.

ADVERTISEMENT

Târnovanu reprezintă viitorul naționalei României

În ciuda faptului că Ștefan Târnovanu este văzut ca viitorul portar al naționalei României în câțiva ani, sunt șanse foarte mari ca el să nu fie convocat pentru ultimele partide din preliminariile Euro 2024.

”N-aș fi surprins să nu vină Târnovanu la lot, pentru că trece printr-o perioadă mai grea. Nu mai e într-o formă foarte bună. Nu mai e Târnovanu care apăra, care era concentrat și vorbea, comunica cu echipa. Nu știu dacă văd o relaxare la el, dar văd că nu mai e în formă”, a afirmat Bănel Nicoliță, la FANATIK SUPERLIGA.

ADVERTISEMENT

”Din ce am discutat de luni de zile cu cei din staff-ul echipei naționale, Târnovanu este văzut ca fiind viitorul portar al României în următorii 2-3 ani. Momentul când se va produce vreo rocadă cu Horațiu Moldovan, cu Radu, cu cine o mai apăra, Târnovanu va deveni titular.

Cred că la această acțiune cu Israel și Elveția, Târnovanu nu va fi în lot. Cred că va rămâne Niță, pentru că este un portar cu experiență și tocmai a revenit. Cei 3 portari pentru această dublă sunt șanse foarte mari să fie Horațiu Moldovan, Ionuț Radu și Florin Niță”, a precizat Cristi Coste.

HORIA IVANOVICI vă dă întâlnire în fiecare luni, marți și vineri, ora 10:30, în direct la FANATIK SUPERLIGA pe www.fanatik.ro. În premieră, fiecare ediție a emisiunii poate fi urmărită pe canalul de Youtube FANATIK.RO și pagina de facebook Horia Ivanovici.

Ionuț Radu în locul lui Târnovanu la națională

ADVERTISEMENT