Sport

Ionuț Radu, al 15-lea român din istoria Premier League. Dan Petrescu e liderul de apariții

Ionuț Radu a profitat de accidentarea lui Neto și a reușit să bifeze prima sa apariție în Premier League. Bournemouth a apelat la serviciile sale pentru partida cu Burnley.
28.10.2023 | 17:16
Ionut Radu al 15lea roman din istoria Premier League Dan Petrescu e liderul de aparitii
Ionut Radu a debutat in Premier League. foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Ionuț Radu a devenit al 15-lea fotbalist român care a avut șansa de a evolua în Premier League, unul dintre cele mai dificile campionate de fotbal din lume. Radu a profitat de accidentarea lui Neto și a fost titular în duelul cu Burnley, din etapa cu numărul 10.

Dan Petrescu conduce topul românilor din Premier League

Printre cei mai importanți tricolori care au jucat în Premier League se numără Dan Petrescu, un jucător care a strălucit în cadrul a nu mai puțin de 215 meciuri în campionat. Fundașul dreapta a făcut istorie pentru Chelsea Londra, formație pentru care a evoluat timp de 5 sezoane.

ADVERTISEMENT

Costel Pantilimon ocupă locul secund în aceast clasament al elitelor. Fostul portar al Timișoarei a adunat 54 de partide în Premier League. În Anglia, Costel Pantilimon a evoluat pentru Manchester City, Sunderland, Watford și Nottingham Forest.

Proaspăt retras din activitate, Gabi Tamaș se laudă cu ultimul loc de pe podium. Fostul fundaș a evoluat în 45 de partide în unul din cele mai puternice campionate ale planetei. Tamaș a jucat pentru mai multe echipe din Anglia. West Bromwich Albion, Doncaster Rovers, Watford și Cardiff City sunt formațiile care au apelat la serviciile lui Tamaș.

ADVERTISEMENT

Ionuț Radu a debutat în Premier League

Ilie Dumitrescu este un alt mare nume care face parte din acest clasament. Dumitrescu a evoluat în 28 de partide în Premier League, pentru Tottenham Hotspur și West Ham United. Pentru națională, Ilie Dumitrescu a bifat 62 de selecții și a reușit să înscrie de 20 de ori.

Următorul jucător de pe listă este Adrian Mutu. Adus ca o mare speranță la Chelsea, Mutu a plecat cu scandal de la clubul Londonez după doar 27 de meciuri jucate. Mutu a fost suspendat de către ligă și a revenit în Italia, la Juventus.

ADVERTISEMENT

Vlad Chiricheș, Florin Andone, Gică Popescu, Ionel Ganea, Răzvan Raț, Florin Gardoș, Florin Răducioiu, Violer Moldovan și Cosmin Contra sunt ceilalți români care au bifat prezențe în cel mai bine cotat campionat de fotbal al planetei, Premier League.

În ceea ce-l privește pe Ionuț Radu, de la transferul său la Bournemouth, el a avut un parcurs mai dificil, deoarece a fost rezerva brazilianului Neto. Cu Neto între buturi, Radu s-a mulțumit cu statutul de rezervă în Premier League.

ADVERTISEMENT

Ionuț Radu a reușit să joace pentru noua sa echipă și până la duelul cu Burnley, dar în Cupa Ligii Angliei. Tricolorul a jucat 2 partide pentru Bournemouth în duelurile cu Swansea și Stoke City. Radu are șansa să se impună în prima echipă în urma accidentării brazilianului Neto.

ADVERTISEMENT
Tags: