Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Edi Iordănescu, uluitor! Culisele discuțiilor din week-end cu cei din staff-ul FRF. „Mai bine lăsăm pe alții la Euro!” Reacția lui Stoichiță

Edi Iordănescu este speriat înainte de Euro 2024. Fanatik a intrat în posesia discuțiilor dintre selecționer și staff-ul naționalei, iar motivele de îngrijorare sunt uriașe.
29.01.2024 | 13:30
Edi Iordanescu uluitor Culisele discutiilor din weekend cu cei din stafful FRF Mai bine lasam pe altii la Euro Reactia lui Stoichita
Edi Iordănescu, uluitor! Culisele discuțiilor din week-end cu cei din staff-ul FRF. „Mai bine lăsăm pe alții la Euro!” Reacția lui Stoichiță. FOTO: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

România s-a calificat la Campionatul European după o pauză de 8 ani, dar Edi Iordănescu e temător înainte de turneul final. Selecționerul este foc și pară din cauza faptului că mulți dintre fotbaliștii care evoluează în străinătate.

Edi Iordănescu, uluitor! Culisele discuțiilor din week-end cu cei din staff-ul FRF. „Mai bine lăsăm pe alții la Euro!”

Fotbalul românesc a dat lovitura în acest mercato. Doi internaționali titulari care au calificat reprezentativa noastră la Euro 2024 s-au transferat la cluburi mari din Premier League și LaLiga. Radu Drăgușin la Tottenham și Horațiu Moldovan la Atletico Madrid. Pentru Edi Iordănescu, lucrurile sunt atât de roz precum par.

ADVERTISEMENT

„Am intrat în posesia unor discuții care au fost aseară între Edi Iordănescu și staff-ul său. Și Edi aseară vorbea cu staff-ul, cu oamenii lui, și spune ‘Sunt negru de supărare. Ianis Hagi 0 minute, Rațiu 0 minute, Horațiu Moldovan 0 minute, Răzvan Marin 1 minut, Drăgușin 0 minute, Mihăilă în Serie B 45 de minute, Pușcaș 60 de minute în Serie B.

E jale!’ Și mai în glumă mai în serios e negru Edi. Le-a spus colaboratorilor ‘Mai bine să-i lăsam pe alții să meargă la Euro, că nu avem cu cine să jucăm. Să joc eu?’”, a dezvăluit Horia Ivanovici, la FANATIK SUPERLIGA, emisiune care se vede exclusiv pe FANATIK.RO, luni, marți și vineri, de la ora 10:30.

ADVERTISEMENT

Reacția lui Mihai Stoichiță

Mihai Stoichiță a confirmat starea de pesimism a selecționerului și a încercat să explice care sunt cauzele. „E într-o stare puțin dificilă pentru că e tare bolnav. N-a ieșit din casă de câteva zile, are și temperatură. O să se facă bine.

(n.r. – le-a spus colaboratorilor ‘Ce să fac? Să joc eu? Să joace Gică Hagi? Să joace tata?’) Știu. A spus-o la amărăciune. Stai liniștit. E normal. Să fim cinstiți. Riscurile ale celor doi titulari de drept la echipa națională, Drăgușin și Moldovan, la noile echipe, sunt riscuri asumate. La Tottenham și la Atletico nu ai postul garantat.

ADVERTISEMENT

Îngrijorătoare sunt altele. Răzvan Marin, că nu joacă la echipa lui. Rațiu, care a fost unul dintre cei mai buni jucători cu Israel, la meciul de calificare. Normal că nu e o situație roz. Până în vară mai sunt multe luni de zile și se poate întâmpla orice.

E o stare de îngrijorare când vezi că nu joacă. Trag speranțe că o să se schimbe total și mesajele dintre ei să fie de altă natură. Calificarea a venit și pentru că în toamnă toți jucătorii pe care i-ai meționat jucau

ADVERTISEMENT

(n.r. – deci nu e resemnat Edi, e doar supărat?) Nu supărat. Cred că e un buton de alarmă, care pâlpâie acum și nu știu cum se va rezolva. Sper ca cei implicați direct să rezolve problema. Conștiincioși, o prezență la antrenamente extraordinară, dorința, chiar dacă te ține două etape pe banco, a treia voie joci tu. Psihologic nu ai voie să renunți”, a transmis Mihai Stoichiță.

Edi Iordănescu, uluitor! Culisele discuțiilor din week-end cu cei din staff-ul FRF. „Mai bine lăsăm pe alții la Euro!” Reacția lui Stoichiță

ADVERTISEMENT