Sport

Editorial Răzvan Ioan Boanchiş: “Cine sunt Hagi și Messi din fotbalul feminin?”

Editorialistul FANATIK, Răzvan Ioan Boanchiş a comentat în stilu-i caracteristic declaraţiile lui Răzvan Burleanu, dar şi arbitrajele scandaloase din etapa a 9-a a Superligii.
19.09.2023 | 13:42
Editorial Razvan Ioan Boanchis Cine sunt Hagi si Messi din fotbalul feminin
Editorial Răzvan Ioan Boanchiş: "Cine sunt Hagi și Messi din fotbalul feminin?". Sursa: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Domnul președinte al FRF a spus că încearcă să aducă finala Champions League la București. În cinci ani. Obiectiv măreț, m-am bucurat când am auzit. Din păcate, m-am grăbit. Ascultasem doar prima jumătate a enunțului.

Editorial Răzvan Ioan Boanchiş: “Cine sunt omologul lui Hagi și omologul lui Messi din fotbalul feminin?”

Era vorba despre finala Champions League la fotbal feminin. Mda! Fotbalul feminin e palpitant ca un joc de table fără zaruri. Vă rog frumos să faceți un exercițiu: spuneți în cinci secunde – deci fără google – cine sunt omologul lui Hagi și omologul lui Messi din fotbalul feminin! Recunosc, eu am picat testul.

ADVERTISEMENT

Mircea Sandu a adus un turneu european de tineret (în secolul trecut, când infrastructura din România era cum era), o finală de Europa League), a demarat în 2009 (cu Lupescu și Dumitru Mihalache) proiectul pentru Euro 2020 și toată lumea credea că blufează – insist, în 2009 așa ceva părea o nebunie.

“Am scris de când a apărut VAR că niciodată n-am avut încredere în cititorii de contor”

Și tot Mircea Sandu a lăsat niște edificii (Casa Fotbalului, bazele Mogoșoaia și Buftea). În 2008, adică la opt ani de când Hagi nu mai juca, generația crescută pe vremea lui Mircea Sandu a făcut 0-0 și 1-1 la Euro 2008 cu Franța și Italia – vicecampioana și campioana mondială – iar toată presa i-a înjurat pe Piturcă și pe Nasu’.

ADVERTISEMENT

Ce s-a construit în fotbalul romanesc după 2014? O să îmi dau și eu cu părerea despre VAR și penalty-urile acordate sau refuzate în ultima etapa. Am scris de când a apărut VAR că niciodată n-am avut încredere în cititorii de contor.

La Farul – FCSB s-a demonstrat că a fost contact în careu. De câte ori vi s-a întâmplat să deschideți frigiderul fară să luați ceva de acolo? De multe ori. N-ați scos nimic de la gheață, dar v-ați uitat dacă vă lipsește ceva sau ați tras de ușa din reflex, fiindcă treceați prin bucătărie.

ADVERTISEMENT

“Pe vremea Cooperativei, adică până prin 2005, se lucra pe reciprocități, pe câteva mii de euro la arbitri”

Referindu-mă la celălalt meci, nu dau numele echipelor. Fac un fel de enigmistică (rebus, integrame, ghicitori, eresuri) accesibilă oricui.

Pe vremea Cooperativei, adică până prin 2005, se lucra pe reciprocități, pe câteva mii de euro la arbitri (erau vreo trei-patru care săreau, totuși, de cinci cifre), pe un rahat și un peste.

ADVERTISEMENT

La câțiva ani după ce s-a terminat Cooperativa, două echipe – una aflată în vestul României, cealaltă în centrul Transilvaniei – au adăugat câte un zero în spatele numerelor inițiale. Dar începuse să crească și prima cifră.

ADVERTISEMENT