Sport

Editorial Răzvan Ioan Boanchiș: Fotbalul și celelalte sporturi nu au nicio șansă în România

Editorialistul FANATIK, Răzvan Ioan Boanchiș, prevede un viitor sumbru sportului românesc din cauza unor anumite influențe politice și a societății în care trăim.
11.10.2022 | 10:57
Editorial Razvan Ioan Boanchis Fotbalul si celelalte sporturi nu au nicio sansa in Romania
Editorial Răzvan Ioan Boanchiș: Fotbalul și sportul românesc nu au nicio șansă. FOTO: Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Daca ar fi picat într-o asemenea grupă preliminară pentru Campionatul European, „Filarmonica lui Hagi” ar fi fost somată să-și ceară scuze și daca ieșea pe locul întâi.

Răzvan Ioan Boanchiș, despre viitorul sportului românesc: „Aceeași lipsă de respect o manifestăm și când vine vorba despr tenis”

Argumentez ce am scris. În preliminariile pentru Campionatul Mondial din 1998, România a întâlnit Irlanda, Islanda, Lituania, Macedonia și Liechtenstein. Locul 1, cu nouă victorii și un meci egal, golaveraj 37-4 și 10 puncte avans față de locul 2. Țineți minte ce s-a întâmplat înainte de mondialul din Franța, unde am învins Anglia și Columbia? Hagi și Stelea au fost înjurați în toate felurile.

ADVERTISEMENT

Aceeași lipsă de respect o manifestăm și când vine vorba despre un sport elegant că tenisul. În ultimii ani i-am avut lideri mondiali pe Simona Halep și Horia Tecau, s-au castigat titluri de Grand Slam, o medalie olimpică. Și la ce ne-au folosit toate astea?

După medalia de argint de la Rio 2016, câștigată de Tecau și Mergea, FR Tenis era printre cele patru federații care ar fi trebuit să aibă un buget de două milioane de euro.

ADVERTISEMENT

MTS și Vecerdea, un apropiat al familiei Iohannis, au sistat finanțarea. Ieri, Înalta Curte de Casație și Justiție a desființat ca nelegal și abuziv actul Ministerului Sportului. Hotărârea este definitiva.

„Funcționari MTS? Niște scaune calde, scaune moi, scaune cu instinct de conservare, scaune pătate de muștarul din lenjerii”

În perioada 2017-2022 s-au pierdut pe puțin opt milioane de euro pentru că așa au vrut niste funcționari din MTS. Funcționari i-am numit? Niste scaune calde, scaune moi, scaune cu instinct de conservare, scaune pătate de muștarul din lenjerii, de atâta teama. Acele opt milioane de euro puteau fi investite în jucători tineri, în turnee, în echipament. Dar cui să-i pese? Simonei Halep, că ea e șefa la Cotroceni, nu? Și tot ea a fost, uneori, sponsor inedit al FRT.

ADVERTISEMENT

Dacă Halep ne-a dat prilejul să ne împăunăm că suntem români, atunci să ne dea și bani, că așa-i corect. Machidoanca nu-i cuvântăreață, dar vă anunț eu că a sprijinit financiar mulți juniori. Și nu le-a oferit o rachetă și cinci adidași. Le-a susținut financiar carierele internaționale, avioane, cazari.

Două vorbe despre domnul Vecerdea. Dacă nu l-ar fi încurcat adversarii, fileul, ghinionul și încuscrirea astrelor, Vecerdea ajungea de la Federer în sus. În circuitul ATP, antrenorul doamnei Iohannis are doar patru meciuri, toate la dublu, la turneul organizat de dumnealui la Sibiu, unde a primit patru wild-carduri.

ADVERTISEMENT

Acest amănunt nu l-a împiedicat să dorească șefia FRT. Dar pe David Popovici îl știți? Mă arunc la o premoniție. Daca va dori, peste 15-20 de ani, să fie președinte al Federației de Natație, îl vă învinge unul care a fost cel mult ajutor de salvamar. Îl vă bate un fel de administrator de colac.

ADVERTISEMENT