Sport

Editorial Răzvan Ioan Boanchiș: Măgarii, “Stejarii” și Lupu

Editorialistul Fanatik Răzvan Ioan Boanchiș scrie în stilul caracteristic despre trei subiecte fierbinți din fotbalul românesc.
03.10.2023 | 10:25
Editorial Razvan Ioan Boanchis Magarii Stejarii si Lupu
Editorial Răzvan Ioan Boanchiș: Măgarii, "Stejarii" și Lupu. FOTO: Fanatik
ADVERTISEMENT

1. Ne plângem de VAR și de calitatea arbitrajelor. Dar șeful arbitrilor români e un grec.  Ați văzut ce i se întâmplă lui Răzvan Lucescu în Grecia? Ultimul lui meci cu Panathinaikos a semănat cu un hold-up.

Răzvan Ioan Boanchiș: „Grecia e un model de turism, nu de arbitraj!”

Băieții cu cagule intră într-o bancă, iau banii, în timp ce oamenii de la ghișee aplaudă, iar poliția îi lasă pe spărgători să plece. Chiar îi escortează până acasă, să nu li se facă rău pe drum, fiindcă au trecut prin emoții. La următorea partidă cu Panathinaikos sau Olympiakos, mă aștept ca Răzvan Lucescu să ia golul înfrângerii în minutul 106.

ADVERTISEMENT

Arbitrul asistent îi va centra arbitrului principal și centralul va înscrie cu capul, pentru ca fundașii lui Răzvan vor fi faultați de copiii de mingi. GRECIA E UN MODEL DE TURISM, NU DE ARBITRAJ!

Țara asta a intrat înaintea noastră în U.E., dar decalajul Capitală – Provincie e mai mare decât la noi. Panathinaikos și Olympiakos sunt sprijinite pe față în 2023 mai mult decât echipele bucureștene în anii ’80.

ADVERTISEMENT

Îmi aduc aminte de Santorini. Se spune că pe acea insulă superbă sunt mai multe biserici decât case, mai mult vin decat apă și mai mulți măgari decât bărbați. Cam mulți măgari. Au intrat și în arbitraj. La Atena.

„Lupu nu poate trăi fără mașini”

2. Dănuț Lupu. Nu o să mă apuc și eu să-l scuz, dar trebuie povestit că Lupu nu e vreun vicios în sensurile împământenite. Gagicar în limite normale, mesean fără excese, cu jocurile de noroc și cu drogurile nu le avea.

ADVERTISEMENT

Viciul lui, dacă se poate numi așa, au fost mașinile și viteza. Lupu nu poate trăi fără mașini. Si asta l-a costat. Mie îmi e ciudă ca unul dintre cei mai talentați fotbaliști români (acolo sus, lângă Hagi, Dumitrache, Marcel Răducanu, Dobrin, Balaci, Mutu) n-a fost și unul dintre cei mai mari fotbaliști români. E departe de toți cei din paranteza.

3. Mă uit la rezultatele echipei naționale de rugby și mă întreb ce o fi în sufletele adevăraților “Stejari”, care au bătut Franța cu 15-12 sau chiar cu 15-0 și au facut 12-13 cu Scoția și 13-13 cu Irlanda. Iar cu Italia și URSS diferențele erau de la 30 de puncte în sus. În favoarea noastră! Naționala de rugby de azi punctează cât o echipă de fotbal și încasează cifrele unei echipe de baschet.

ADVERTISEMENT