Sport

România, umilită de Georgia în semifinalele Rugby Europe! “Stejarii” vor juca pentru locul trei în competiţie cu Spania. Video

România a pierdut fără drept de apel semifinala Rugby Europe Championship, împotria Georgiei. "Stejarii" au fost înfrânţi cu 7-31 la Tbilisi.
05.03.2023 | 17:48
Romania umilita de Georgia in semifinalele Rugby Europe Stejarii vor juca pentru locul trei in competitie cu Spania Video
Imagine din meciul Georgia - Romania. Sursa: Rugby Europe Facebook
ADVERTISEMENT

România va lupta pentru locurile 3-4 din Rugby Europe Championship după ce a fost umilită cu 31-7 de Georgia, favorita competiţiei. Meciul s-a disputat la Tbilisi, gruzinii având avantajul terenului propriu pentru că s-au impus în grupă.

România, umilită de Georgia în semifinalele Rugby Europe!

“Stejarii” nu au avut nicio şansă în acest meci, care a fost controlat de la un capăt la celălalt de echipa adversă. De altfel, în ultimii 10 ani, România a reuşit o singură victorie în faţa Georgiei, echipa care se impune din 2018 încoace în Rugby Europe Championship.

ADVERTISEMENT

Abzhandadze a deschis tabela după două minute de joc, transformând o lovitură de pedeapsă. Primul eseu a venit în minutul 10 prin Sharikadze, iar Todua a mărit proporţiile scorului în minutul 33.

La cabine s-a intrat cu scorul de 17-0 pentru gazde. “Stejarii” au reuşit singurul eseu din acest meci în minutul 63 prin Căpăţână, care a venit în urma unui mol rulant. Melinte a transformat, iar scorul a devenit 24-7.

ADVERTISEMENT

VEZI VIDEO ESEUL ROMÂNIEI: 

România luptă cu Spania pentru locul trei!

În final, gruzinii au reuşit să mai înscrie o dată prin Tabutsadze, iar scorul final a fost 31-7. O victorie fără drept de apel a Georgiei, care va lupta pentru marele trofeu în finala cu Portugalia, câştigătoarea grupei din care a făcut parte şi România.

“Stejarii” vor lupta pentru locurile 3-4 în competiţie în faţa Spaniei. Între cele două echipe naţionale există o mare rivalitate, istoria recentă fiind presărată cu mai multe scandaluri, vis-a-vis de participarea la Cupa Mondială.

ADVERTISEMENT

În urmă cu un an, România a obţinut biletele de calificare la Cupa Mondială din acest an după descalificarea ibericilor, care au folosit în Rugby Europe Championship un jucător neeligibil. Fricţiunile dintre cele două naţionale datează însă de mai mult timp.

Cupa Mondială din 2023, principala competiţie a anului! “Stejarii” sunt în grupa B

Cele două formaţii se vor lupta pentru locul trei în competiţie într-un meci programat la Badajoz, pe 19 martie. Până acum, România a suferit două înfrângeri în competiţie: cu Portugalia şi Georgia.

ADVERTISEMENT

Însă, principala competiţie din acest an este Cupa Mondială de Rugby, care este programată în Franţa, în perioada 8 septembrie 23 octombrie. România este în grupa B, cu Africa de Sud, Irlanda, Scoţia şi Tonga.

ADVERTISEMENT
Gigi Becali a dezvăluit discuția avută cu soția sa înainte de sărbătoarea de...
Gigi Becali a dezvăluit discuția avută cu soția sa înainte de sărbătoarea de titlu de pe Arena Națională: „Luminița, Luminița”
Primul imperiu din istoria umanității. Clădit de un copil din flori a schimbat...
Primul imperiu din istoria umanității. Clădit de un copil din flori a schimbat decisiv lumea în care trăim
EXCLUSIV Scandal în primăria lui Nicușor Dan din cauza FCSB. Gigi Becali și-a...
EXCLUSIV Scandal în primăria lui Nicușor Dan din cauza FCSB. Gigi Becali și-a trimis „soldaţii” să facă presiuni uriașe pentru a-și impune regulile
Dosar penal după o nuntă cu alai care a blocat străzile şi trotuarele,...
Dosar penal după o nuntă cu alai care a blocat străzile şi trotuarele, în Teleorman. Martorii la eveniment, indignaţi: "Poliţia e acolo să le asigure circul"
Pensia infimă pe care o primește Florin Piersic de la statul român. Averea...
Pensia infimă pe care o primește Florin Piersic de la statul român. Averea adunată și singurul lux pe care și l-a permis actorul
Kanye West și-a filmat iubita în pat și a distribuit imaginile pe internet!...
Kanye West și-a filmat iubita în pat și a distribuit imaginile pe internet! Cum a pus-o să stea / FOTO
Cine este femeia care stă non stop lângă patul lui Florin Piersic. Soția...
Cine este femeia care stă non stop lângă patul lui Florin Piersic. Soția marelui actor nu știe mai nimic despre relația lor
Momente dramatice pentru o vedetă din România. A leșinat în avion
Momente dramatice pentru o vedetă din România. A leșinat în avion
Florin Piersic a întrebat-o pe Carmen Harra câți ani va trăi. Ce răspuns...
Florin Piersic a întrebat-o pe Carmen Harra câți ani va trăi. Ce răspuns i-a dat clarvăzătoarea. "El este codificat cu cifra 11"
Mihai Leu, internat de urgență la Spitalul Fundeni. Medic: „A fost adus cu...
Mihai Leu, internat de urgență la Spitalul Fundeni. Medic: „A fost adus cu elicopterul de la Hunedoara”
Două zodii din horoscop își împlinesc un vis în săptămâna 13-19 mai. Vor...
Două zodii din horoscop își împlinesc un vis în săptămâna 13-19 mai. Vor primi o veste complet neașteptată