Sport

Editorial Răzvan Ioan Boanchiș. Nicio echipă n-ar merita să ia campionatul

După ultimele două-trei etape, e clar că avem un campionat în care nicio echipa n-ar merită să fie campioană.
20.02.2024 | 15:05
Editorial Razvan Ioan Boanchis Nicio echipa nar merita sa ia campionatul
Editorial Răzvan Ioan Boanchiș. Nicio echipă n-ar merita să ia campionatul
ADVERTISEMENT

Dar vreo trei, dacă nu chiar cinci cluburi se văd îndreptățite să ia titlul doar pentru că pot fi, în anumite momente de ilaritate, mai norocoase decât contracandidatele.

Editorial Răzvan Ioan Boanchiș. Nicio echipă n-ar merita să ia campionatul

În play-off vom avea distracție mare, cu răsturnări de clasament și emisiuni spumoase. După fiecare meci pierdut din neghiobie, învinșii vor acuză “ne-ați înjumătățit punctele!”

ADVERTISEMENT

Bine că nu hotărăsc eu, fiindcă le-aș da doar 30% din ele, ca să vădă și lumea fotbalului cum trăiește romanul de rând de când suta de lei din 2020 mai înseamnă azi maximum 30 de lei.

Dacă se trezea mai devreme cu vreo șapte-opt etape, cred că și Dinamo se bătea pentru titlu. Mă gândesc la fundașii de altădată ai lui Dinamo, de la Ion Nunweiller și Cornel Popa la Cornel Dinu, Cheran, Sătmareanu II și până la Nicușor Vlad, Stănescu-Babadag, Andone și Klein.

ADVERTISEMENT

Din oamenii ăștia puteai să faci o șină de tren peste un pod și nu i-ar fi frânt nici TGV-ul. Dacă Dinamo avea măcar patru dintre ei acum, pe teren, n-ar mai fi luat niciun gol până la sfârșitul campionatului 2023-2024.

Revenirea lui Dinamo, aplaudată de toată lumea!

Văd că revenirea lui Dinamo e aplaudată de toată lumea. Sper să nu fie ceva efemer.

Dacă analizezi reușitele ofensive, îți dai seama că atacantul cel mai bun al lui Dinamo, în ultimii doi ani, a fost ziaristul Daniel Sendre.

ADVERTISEMENT

Bine că mai și ratează, uneori cu poartă goală, când îi centrează galeria, că altfel l-am fi văzut pe Sendre al meu convocat la Euro.

Îmi aduc aminte de începutul preliminariilor pentru America 1994. Răducioiu și Balint erau accidentați sau nu jucau din tot felul de motive, iar Cornel Dinu era obligat să dea tricoul cu numărul 9 unor nume uitate azi – Ceausila, Hanganu, Predatu. În 2024, fiecare dintre cei trei ar fi de baza la Euro.

ADVERTISEMENT