Sport

Editorial Răzvan Ioan Boanchiș: „Steaua din teren și stelele de pe umeri”

Cunoscutul editorialist Răzvan Ioan Boanchiș comentează în stilul caracteristic anunțul retragerii lui Gigi Becali din fotbal.
25.04.2023 | 14:30
Editorial Razvan Ioan Boanchis Steaua din teren si stelele de pe umeri
Răzvan Ioan Boanchiș a comentat anunțul retragerii lui Gigi Becali de la FCSB
ADVERTISEMENT

Nu cred că Gigi Becali se va retrage. Gigi Becali a fost cu greu acceptat în fotbal, dar fotbalul românesc pare acum greu de acceptat fără Gigi Becali. Nici măcar nu e vorba despre Gigi Becali, ci despre faptul că Liga 1 nu poate exista fără FCSB = Steaua.

Razvan Ioan Boanchiș: „Fără Steaua (FCSB), fotbalul românesc ar fi invizibil”

Sau poate exista, așa cum e și a fost fără Dinamo și fără Rapid. N-am avut un fotbal slab. Am avut și avem un fotbal șchiop. Fără Steaua (FCSB), fotbalul românesc ar fi invizibil.

ADVERTISEMENT

Rapidiștii n-au treabă în scandalul ăsta. Totul se retrage de la Steaua pusa în acronime – CSA si FCSB. Adică de la revenirea ministerelor în fotbal.

În timpul pandemiei, generalii de Armată au crezut că se pricep la Medicină, așa că fotbalul profesionist e deja o joacă pentru niște savanți de talia lor. Dumnealor știu de toate și nimic, dar știu bine.

ADVERTISEMENT

Am toată stima pentru medici. Când sunt în cabinete și în sălile de operație, îi consider lutierii și ceasornicarii lui Dumnezeu. Dar dacă i-aș vedea pe medici jucând lapte-gros și macao pe porunci – așa cum i-am văzut pe militari dându-se virusologi în epoca molimei și fotbalagii în mandatele lui Burleanu – mi-aș pierde respectul pentru ei.

Când îl înfruntam eu pe Gigi la televizor (2007), mulți dintre neînfricații de azi șoricăreau pe net, adică frecau mouse-ul. Și de atunci până acum tot n-au învățat să scrie, să argumenteze, să iasă din clișeu.

ADVERTISEMENT

Unii au rămas la aceleași argumente idioate, din categoria “cioban”, ofensând o întreagă comunitate, pe care hapciupaliticii și panaramezii o pun în rândul etniilor. Aromânii sunt protoromâni, nicidecum alogeni asimilați.

Protoromânii sunt formatori ai poporului român. Mai pe înțelesul oricui – din motivul de mai sus nu există o “minoritate aromână” în Parlament.

ADVERTISEMENT

Iar păstoritul este una dintre bazele culturii naționale. Vorbim doar despre resemnarea ciobanului mioritic și uităm nunta cosmică din baladă. Ca să nu mai amintesc că în presă și în fotbal avem mai multă transhumanță și trădare decât în lumea oierilor.


  • 2,02 este cota oferită de BETANO pentru pronosticul „X2 și peste 1,5 goluri” la meciul Universitatea Craiova – FCSB

ADVERTISEMENT
Tags: