Sport

Editorial Răzvan Ioan Boanchiş: Talentul și succesul sunt greu de iertat în România

Editorialistul FANATIK Răzvan Ioan Boanchiș pune tunurile pe criticii Simonei Halep, după ce fostul lider WTA a picat un test anti-doping la US Open.
25.10.2022 | 10:52
Editorial Razvan Ioan Boanchis Talentul si succesul sunt greu de iertat in Romania
Editorial Răzvan Ioan Boanchiş: Talentul și succesul sunt greu de iertat în România. FOTO: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Cei care o înjură azi pe Simona Halep n-ar fi mulțumiți nici dacă ea ar fi suspendată pe viață. Acești viteji s-ar simți bine doar dacă Simonei i s-ar retrage titlurile de la Wimbledon și Roland Garros. Talentul și succesul sunt foarte greu de iertat în România.

Răzvan Ioan Boanchiș dă de pământ cu contestatarii Simonei Halep: „Surorile Williams s-au dus la tenis fiindcă era închis la haltere”

Se știe că în atletismul și în înotul de peste Ocean se luptă două laboratoare, iar laboratorul care produce substanțele e întotdeauna cu șase luni înaintea laboratorului care le depistează.

ADVERTISEMENT

Lumea s-a schimbat, Anglia a avut colonii și acum are premier indian, iar dopingul e deja un fenomen depășit după ce am trecut prin COVID-19.

Federația Europeană de Handbal, condusă de austriacul Michael Wiederer, a condiționat că sportivele care vor participa la Campionatul European să fie vaccinate cu trei doze anti-COVID.

ADVERTISEMENT

României îi vor lipsi vreo zece sportive. E decizia fetelor, nu le poate obligă nimeni. Știrea e deja de mare interes, dar sunt curios ce se va întâmplă la Campionatul Mondial de Fotbal din Qatar.

Revenind la Halep, m-a amuzat faptul că a atacat-o și soțul Serenei Williams. Dacă n-aș fi văzut filmul cu Will Smith, aș fi scris că surorile Williams s-au dus la tenis fiindcă era închis la haltere.

ADVERTISEMENT

„În România, ura a fost mereu la modă”

Totuși, soțul doamnei e de înțeles, are și el niște răzbunări. Problema mea o reprezintă românii care nu o cunosc personal pe Halep și o acuză. Prea mulți conaționali fără realizări au vocația contestației.

A contesta nu-i ceva rău. Grav e când contestația se transformă în ură. În România, ura a fost mereu la modă. Acum, modă a ajuns mod de viață.

ADVERTISEMENT

Amuzant e că unii au spus „de la Halep aveam pretenții”. Ce pretenții? Halep a fost pe locul întâi mondial. Față de nimeni nu avea ceva de demonstrat. E într-un sport eminamente particular. Halep nu-i Steaua sau Dinamo, că să zici „dom’le, io țin cu echipa asta de 40 de ani!”.

ADVERTISEMENT