Sport

Eduard Novak, mesaj sumbru după schimbarea de la vârful sportului românesc: „RIP”

Eduard Novak a avut un mesaj sumbru pe rețelele de socializare după ce forul care conduce sportul românesc ar urma să dispară.
13.06.2023 | 21:54
Eduard Novak mesaj sumbru dupa schimbarea de la varful sportului romanesc RIP
Eduard Novak a avut un mesaj sumbru pe rețelele de socializare. Foto: sport.pictures.eu.
ADVERTISEMENT

Eduard Novak a venit cu un mesaj obscur pe pagina personală de Facebook, după schimbările de pe scena politică. Nicolae Ciucă și-a dat demisia la începutul săptămânii, iar Marcel Ciolacu, cel care îi va lua locul, dorește să schimbe rangul Ministerului Sportului.

Eduard Novak, mesaj sumbru după schimbarea de la vârful sportului românesc: „RIP”

Sportul românesc ar urma să sufere modificări radicale, odată cu demisia din funcția de premier a lui Nicolae Ciucă. La o zi după ce și-a depus mandatul de prim-ministru, Nicolae Ciucă a fost ales președintele Senatului. Cel care îi va lua locul în funcția de premier este Marcel Ciolacu.

ADVERTISEMENT

Liderul PSD ar urma să schimbe rangul sportului românesc și să transforme Ministerul Sportului în secretariat de stat. Elisabeta Lipă, actualul președinte al Federației Române de Canotaj, va deveni secretar de stat, fiind susținută de Partidul Social Democrat.

În acest context, Eduard Novak a avut un mesaj sumbru pe pagina de Facebook. „RIP sportul românesc (n.r. odihnească-se în pace sportul românesc)”, a fost mesajul postat de Eduard Novak, care a făcut referire la schimbările plănuite la vârful sportului românesc.

ADVERTISEMENT

În noul Executiv, condus de Marcel Ciolacu, Ministerul Sportului nu va mai exista. UDMR, cel puțin o perioadă de timp, nu mai face parte din coaliția de guvernare. Eduard Novak a fost ministrul Sportului în timpul guvernării premierilor Florin Cîțu și Nicolae Ciucă.

„Nu știu dacă desființarea ministerului ar fi un minus!”

Elisabeta Lipă a oferit recent o reacție privind desființarea Ministerului Sportului. Președintele Federației Române de Canotaj este de părere că o astfel de schimbare la vârful sportului românesc nu reprezintă un minus.

ADVERTISEMENT

„Nu știu dacă desființarea ministerului ar fi un minus, suntem oameni de sport, asta facem de atâția ani de zile. Ministerul, de-a lungul anilor, a trecut prin multe transformări, că a fost agenție, că a fost autoritate sportivă, dar cred că important este ca sportului să i se dea ceea ce merită.

Este vorba de susținerea de care are nevoie, cu siguranță vine și mândria la pachet pentru poporul român atunci când sportivii noștri reprezintă țara cu succes în competiții.

ADVERTISEMENT

Sunt convinsă că se va găsi cea mai bună soluție, dar pentru mine importante sunt rezultatele, și nu titulatura, că degeaba avem minister și lumea se plânge de o mie și o sută de probleme. Și atunci întreb: cum e mai bine?”, a declarat Elisabeta Lipă.

ADVERTISEMENT
Tags: