Sport

Efectul Kopic! Patru jucători dinamoviști au fost convocați la echipele naționale

Conducerea lui Dinamo a primit o veste importantă, patru dintre fotbaliștii din lotul antrenat de Kopic au fost convocați la loturile naționale de care aparțin.
12.03.2024 | 22:26
Efectul Kopic Patru jucatori dinamovisti au fost convocati la echipele nationale
Patru jucători din lotul lui Dinamo au fost convocați la loturile naționale, printre care și Abdallah. Sursă foto: Sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Dinamo trăiește cea mai bună perioadă a sezonului, iar salvarea de la retrogradare nu mai pare o misiune imposibilă. Venirea lui Zeljko Kopic a revitalizat formația bucureșteană, iar asta s-a văzut în clasamentul Superligii. Dinamo începe play-out-ul de pe poziție de baraj.  

Efectul Kopic

Roș-albii prestează un joc mult mai legat, iar jucătorii dinamoviști parcă sunt alții, față de prima parte a campionatului, cu croatul la timonă, semn că practicile acestuia au dat roade. Automat, din echipa „câinilor” au început să se remarce o serie de jucători pentru suporteri, agenți sau chiar adversari.

ADVERTISEMENT

La începutul acestei săptămâni, luni dimineață, clubul condus de către Andrei Niculescu a făcut o informare către suporteri. Prin intermediul contului oficial de facebook, Dinamo a anunțat că patru jucători din lot au fost convocați la echipele naționale de care aparțin.

Din Moldova în Madagascar, via Guineea-Bissau

Cei patru internaționali din lotul lui Zeljko Kopic care se vor prezenta la loturile lor naționale, la final de martie sunt: Edgar Ie, Hakim Abdallah, Darko Velkovski și moldoveanul de peste Prut, Dorian Railean.

ADVERTISEMENT

O dovadă în plus că apărarea lui Dinamo a suferit o creștere formidabilă în era croatului este că ambii fundași centrali au primit telegrame de convocare. Edgar Ie se va alătura naționalei din Guineea-Bissau.

Fundașul de 1.88 metri al lui Dinamo București, Darko Velkovski, va merge la naționala Macedoniei de Nord, în timp ce Hakim Abdallah va răspunde convocării venite din partea statului Madagascar.

ADVERTISEMENT

Dorian Răilean este cunoscut ca portarul titular al naționalei Moldovei și omul care l-a oprit pe Robert Lewandowski. Naționala Moldovei a reușit în toamna trecută o victorie de răsunet în fața Poloniei, în preliminariile pentru EURO 2024,

La finalul lunii martie, FIFA a declarat dată oficială pentru jocuri internaționale, chiar naționala României va susține două partide amicale în acest timp. Vestea a venit ca un bonus pentru fanii dinamoviști, o validare a faptului că echipa este pe drumul cel bun.

ADVERTISEMENT

În prima parte a sezonului, „câinii” nu au avut jucători care să fie convocați la echipele naționale, cel mai probabil din pricina rezultatelor dezamăgitoare, implicit, evoluții slabe ale fotbaliștilor din lot.

ADVERTISEMENT
Tags: