Fotbal international

Egal dramatic pentru Dennis Man și Valentin Mihăilă cu Fiorentina. Olteanul a fost eroul Parmei

07.03.2021 | 18:14
Egal dramatic pentru Dennis Man si Valentin Mihaila cu Fiorentina Olteanul a fost eroul Parmei
ADVERTISEMENT

Parma a remizat scor 3-3 pe terenul Fiorentinei, la capătul unui meci ce a avut o desfășurare dramatică. Valentin Mihăilă și Dennis Man au intrat în repriza a doua, iar olteanul a avut o contribuție importantă.

Mihăilă a pasat decisiv la golul de 2-2 reușit de Kurtic și a înscris pentru 3-2 pe finalul jocului, după o fază foarte frumos lucrată de oamenii lui D’Aversa, antrenorul care a fost eliminat în minutul 90+3.

ADVERTISEMENT

La golul lui Mihăilă a contribuit și Dennis Man, cel care i-a pasat lui Roberto Inglese, cel din gheata căruia a plecat assist-ul ce a precedat reușita lui Valentin Mihăilă, fotbalistul transferat de trupa gialoblu de la U Craiova.

Egal dramatic pentru Dennis Man și Valentin Mihăilă cu Fiorentina. Valentin Mihăilă și Dennis Man au revigorat jocul oaspeților

Parma s-a deplasat la Fiorentina pentru un duel extrem de important în lupta pentru evitarea retrogradării. Trupa lui D’Aversa avea nevoie disperată de o victorie, dar a început slab meciul.

ADVERTISEMENT

Formația „viola” a deschis scorul, prin Martinez Quarta, care a marcat în minutul 28. Kucka a egalat din penalty, însă Milenkovic a făcut 2-1 înainte de pauză. În acest timp, Man și Mihăilă erau pe banca de rezervă.

Imediat după pauză, pe teren a pătruns fostul oltean, Valentin Mihăilă, iar la doar 16 minute după această schimbare, a intrat în joc și Dennis Man. Cei doi au adus în jocul trupei gialoblu prospețimea și inspirația așteptate de fani.

ADVERTISEMENT

În minutul 72, Mihiăilă a centrat pentru Kurtic, care a egalat cu o frumoasă lovitură de cap și i-a făcut pe colegii săi să spere că pot obține chiar toate punctele din acest meci. D’Aversa a mutat din nou inspirat în minutuș 88, când l-a introdus în teren pe Roberto Inglese.

În prelungirile partidei, Dennis Man i-a pasat noului intrat, care a pătrus în careu și a trimis în fața porții, iar la finalizare a apărut foarte prompt și eficient Valentin Mihăilă, care a făcut 2-3 (vezi video)! Din păcate pentru Parma, reușita românului nu a fost suficientă.

ADVERTISEMENT

Dezamăgire cruntă în prelungiri. Parma, tot mai departe de salvare

Asta pentru că în ultimul minut al prelungirilor, imediat după ce antrenorul lui Man și Mihăilă a fost eliminat, fundașul veteran Simone Iacoponi și-a marcat în proprie poartă și le-a oferit o gură importantă de oxigen celor de la Fiorentina.

La gazde, pe banca de rezerve a fost și Louis Munteanu, românul care l-a impresionat pe Prandelli grație dublei pe care a reușit-o în meciul echipei U19 a trupei „viola”, contra tinerilor lui AC Milan.

În urma acestui rezultat, situația Parmei se complică teribil, pentru că echipa de pe Ennio Tardini este pe 19, la 5 puncte în spatele primului loc ce asigură menținerea în Serie A. Doar că echipa de pe acea poziție, Cagliari, are și un meci în minus. Și Torino, formația clasată pe 18, are de jucat două restanțe.

În aceste condiții, distanța dintre Parma și prima echipă care se salvează și are același număr de puncte este de nu mai puțin de 10 lungimi! Fiorentina este pe 14, cu 26 de puncte, nefiind nici ea sigură că va avea un final liniștit de sezon.

ADVERTISEMENT