Sport

EHF a luat atitudine după scandalul de dopaj în care sunt implicate handbalistele de la Corona Braşov: “Urmărim dezvoltarea anchetei!”

27.11.2019 | 18:47
EHF a luat atitudine dupa scandalul de dopaj in care sunt implicate handbalistele de la Corona Brasov Urmarim dezvoltarea anchetei
ADVERTISEMENT

Federaţia Europeană de Handbal (EHF) a luat atitudine după scandalul de dopaj în care sunt implicate handbalistele de la Corona Braşov. Trei jucătoare au fost notificate de Agenţia Naţională Anti-Doping şi sunt suspectate că au folosit un tratament cu laser intravenos. Ulterior, s-a stabilit că toată echipa a urmat acel tratament. 

EHF a luat atitudine după scandalul de dopaj: “Rezolvarea problemei va fi efectuată după ce informaţiile despre anchetă vor fi disponibile”

Jucătoarele notificate au fost Bianca Bazaliu, Cristina Laslo şi Daciana Hosu. Primele două au fost în lotul României pentru Campionatul Mondial de Handbal din Japonia şi au fost excluse din lot cu o zi înainte de plecarea delegaţiei. Ulterior, s-a decis ca şi celelalte două jucătoare ale Coronei Braşov din lot, Eliza Buceschi şi Daria Bucur, să rămână acasă pentru a evita orice suspiciune legată de doping.

ADVERTISEMENT

EHF a emis un comunicat prin care anunţă că este la curent cu acest caz şi că va aştepta dezvoltarea anchetei înainte să ia o decizie în cazul Coronei Braşov, echipă calificată în grupele Cupei EHF: “Federația Europeană de Handbal este la curent cu investigația actuală a Agenției Naționale Anti Doping din România cu privire la cele trei jucătoare de la echipa de handbal feminin a CSM Corona Brașov, respectiv Daciana Hosu, Cristina Laslo și Bianca Maria Bazaliu.

Întrucât cele trei jucătoare au participat la calificarea echipei Corona Braşov în grupele Cupei EHF, forul european are un interes natural de a urmări dezvoltarea anchetei. A fost stabilit contactul cu ANAD România și sunt așteptate informații suplimentare săptămâna viitoare. Rezolvarea ulterioară a problemei va fi efectuată odată ce informațiile despre anchetă vor fi disponibile”, se arată în comunicatul emis de EHF.

ADVERTISEMENT

Corona Braşov riscă să fie exclusă din Cupa EHF

Dacă se va dovedi că au folosit un tratament interzis de regulamentele WADA, clubul Corona Braşov riscă să fie exclus din toate competiţiile sportive şi jucătoarele echipei riscă suspendări cu perioade între 2 şi 4 ani. Dacă clubul Corona Braşov va fi exclus din Cupa EHF, locul în grupele competiţiei va fi luat de Gloria Bistriţa.

Conform explicaţiilor oferite de Liviu Dragomir, preşedintele clubului Corona Braşov, este vorba de un tratament de recuperare cu laser intravenos la care clubul a apelat la finalul lunii octombrie. ANAD s-a autosesizat în urma unor fotografii apărute pe conturile de Instagram ale jucătoarelor.

ADVERTISEMENT