News

Ei sunt angajații din România cu prime uriașe de Crăciun. Banii intră direct pe card și sumele sunt amețitoare

Ei sunt angajații din România cu prime uriașe de Crăciun. Câți bani vor primi salariații și ce solicitări au pentru anul 2024.
19.12.2023 | 08:20
Ei sunt angajatii din Romania cu prime uriase de Craciun Banii intra direct pe card si sumele sunt ametitoare
Ei sunt angajații din România cu prime uriașe de Crăciun. Foto Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Ei sunt angajații din România cu prime uriașe de Crăciun. Sărbătorile de iarnă vin cu recompense pentru o categorie de salariați. Vorbim de cei care lucrează în cadrul a două companii importante din țară.

Ei sunt angajații din România cu prime uriașe de Crăciun

Mai exact, angajații de la Ford și Dacia vor beneficia de prime de Crăciun, care nu sunt de neglijat. În 2022, Ford Otosan Craiova a acordat și un bonus de performanță în valoare de peste 3.200 de lei net.

ADVERTISEMENT

În acest an, cel mai probabil angajații vor primi doar prima de 1.300 de lei, cu ocazia sărbătorilor de iarnă. În prezent, nu s-a stabilit acordarea unui bonus special, potrivit surselor citate de ProMotor.

În schimb, în cazul angajaților de la uzina Dacia din Mioveni, vorbim de o primă care ajunge la 2.390 de lei brut. Prin urmare, salariații vor primi 1.850 de lei net. Totodată, vor fi acordate și trei zile de concediu.

ADVERTISEMENT

„Cei de la sindicat au spus că pe lângă prima de 2.390 de lei brut, vor mai fi 3 zile de concediu. Practic, se leagă liberele de Crăciun cu cele de Anul Nou”, a transmis un angajat al companiei, pentru ProMotor.

Negocieri intense la Dacia. Ce solicitări au sindicaliștii

De asemenea, negocirile la uzina Dacia dintre Sindicatul Autoturisme și conducerea companiei sunt în desfășurare. Acestea țin deja de câteva săptămâni, fără să se ajungă la un numitor comun până acum.

ADVERTISEMENT

Sindicaliștii cer o majorare salarială de 1.200 de lei pentru toți angajații, de la 1 ianuarie 2024. Totodată, se solicită ca prima pentru rezultatele anului 2023 să fie de 2.000 de lei, iar salariul minim pentru fiecare angajat să fie de 4.000 de lei.

Pe lângă toate acestea, Sindicatul Autoturisme Dacia solicită ca, de anul viitor, valoarea tichetelor de masă să fie majorată la 40 de lei. Angajații mai vor ca prima pentru Ziua Constructorului să fie acordată în luna septembrie. Se solicită să fie dat un bonus în valoare de 500 de lei pentru lansarea unui nou proiect.

ADVERTISEMENT

Mai mult, sindicaliștii vor ca 250 de contracte ale angajaților pe perioadă determinată să fie transformate în contracte pe perioadă nedeterminată. O altă solicitare este făcută pentru creșterea procentului de reducere la cumpărarea unei mașini Dacia, care ar trebui să fie de 12% în opinia salariaților.

 

ADVERTISEMENT