News

Ei sunt Ionuț și Bianca, polițiștii eroi din Argeș. Au salvat de la moarte o femeie în vârstă de 56 de ani

Ionuț și Bianca sunt doi polițiști din Argeș care au ajuns eroi locali după ce au salvat o femeie, mamă a patru copii, după ce aceasta căzuse și se lovise puternic.
14.04.2024 | 17:48
Ei sunt Ionut si Bianca politistii eroi din Arges Au salvat de la moarte o femeie in varsta de 56 de ani
Ei sunt Ionuț și Bianca, polițiștii eroi din Argeș. Au salvat de la moarte o femeie în vârstă de 56 de ani. Foto: Anchetaonline.ro
ADVERTISEMENT

Se pare că victima a făcut o criză de epilepsie, iar cei care au strigat după ajutor au fost copiii săi. Ionuț și Bianca au auzit aceste strigăte în timp ce patrulau ulița din satul Calotești, comuna Budeasa, astfel că au fugit fără să stea pe gânduri în curtea vecină, unde au găsit o femeie căzută pe jos.

Ei sunt Ionuț și Bianca, polițiștii eroi din Argeș care au salvat o femeie

Aceasta era ”inconștientă și respira greu” potrivit lui Ionuț. Din fericire polițiștii știau să acorde primul ajutor, astfel că au stabilizat-o pe femeie și au chemat ambulanța. Totul s-a terminat cu bine pentru victimă, o femeie în vârstă de 56 de ani, mamă a patru copii, bolnavă aparent de epilepsie.

ADVERTISEMENT

”Imediat, polițistul, care are cunoștințe pentru acordarea primului ajutor, a observat că femeia era inconștientă și respira greu, neregulat, efectuând compresii toracice, ajutat de unul dintre copiii femeii, apoi acționând pentru dezobstrucția căilor aeriene și punând persoana în poziția laterală de siguranță”, transmite IPJ Argeș, potrivit Anchetaonline.ro.

Starea femeii se putea agrava oricând, în condițiile în care aceasta a dat cu capul de beton în timp ce făcuse criza de epilepsie. ”În urma acțiunii asupra femeii și a degajării căilor respiratorii, femeia a început treptat să își revină, în aproximativ 5 minute ajungând să respire ușor, în toată perioada fiind monitorizată de polițist”, au arătat specialiștii IPJ Argeș.

ADVERTISEMENT

Ambulanța sosită la fața locului a preluat-o pe femeie și a transportat-o la Spitalul Județean de Urgență Pitești. Medicii au reușit acolo să o stabilizeze pe femeie, care acum se află într-o stare ”bună”. ”Îi felicităm pe colegii noștri, Ionuț și Bianca, pentru prezența de spirit și modul în care au acționat, și le dorim să aibă cât mai multe intervenții reușite”, au mai transmis reprezentanții IPJ Argeș.

Mihai și Ovidiu erau polițiștii eroi din Mediaș care au salvat un bătrân

Polițiștii din România sunt deseori ironizați de societatea civilă, însă mulți dintre ei par să-și facă cu adevărat treaba pentru care sunt plătiți, fără să stea pe gânduri. Asta, chiar și atunci când își pun propria viață în pericol. Este și exemplul lui Mihai și Ovidiu, eroii începutului de aprilie.

ADVERTISEMENT

Cei doi au salvat un bătrân de la înec în timp ce patrulau pe strada Baznei din Mediaș. Acolo au observat cum o persoană plutește în apele Târnavei Mari. ”Azi, ora 08.50, în Centrul Operațional al I.P.J. Sibiu a sunat linia dedicată apelurilor de urgență, 112. La celălalt capăt al firului, un șofer anunța că zărise un om plutind în derivă, în apele Târnavei Mari, aproape de un pod din municipiul Mediaș”, au arătat anchetatorii.

Fără să stea pe gânduri, Mihai și-a scos bodycam-ul și stația de pe echipament și a sărit în apă, a înotat 20 de metri spre bărbat și a reușit să-l prindă. Din fericire victima a fost salvată pentru că apele agitate și reci ale Târnavei Mari nu o consumaseră. Era vorba despre un pensionar care căzuse în apă.

ADVERTISEMENT

”I-a zărit chipul transfigurat și a realizat că trebuie să se întoarcă rapid la mal pentru ca echipajele medicale să-i acorde îngrijiri de urgență. A reușit să revină pe pământ, iar bărbatul, un medieșean de peste 80 de ani, a fost transportat la spital. Se află acum sub supravegherea medicilor.

Ud din cap până în picioare, Mihai s-a așezat pe iarbă. Nu simțea frigul, nu simțea vântul, simțea doar o stare de bine, de mulțumire, de recunoștință că a reușit să salveze o viață. Mihai, Ovidiu, suntem mândri de voi!”, s-au lăudat reprezentanții Poliției Române cu cei doi eroi din Mediaș.

ADVERTISEMENT