News

Politicianul care salvează vieţile pasagerilor. Fostul ministru Bodog a intervenit din nou salvator în avion, acordându-i primul ajutor unui deputat

Fostul ministru al sănătății, Florian Bodog, poate fi numit politicianul care salvează viețile pasagerilor. Acesta a avut, luni, o nouă intervenție la mare înălțime.
18.03.2024 | 16:57
Politicianul care salveaza vietile pasagerilor Fostul ministru Bodog a intervenit din nou salvator in avion acordandui primul ajutor unui deputat
Florian Bodog, politicianul care salvează viețile pasagerilor. Fostul ministru i-a acordat prim-ajutor unui deputat, în timpul unui zbor. Sursa foto: Facebook / Hepta / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Florian Bodog, fost ministru al sănătății în guvernele Grindeanu și Tudose, s-a evidențiat din nou ca politicianul care salvează viețile pasagerilor. Luni, 18 martie, acesta a avut o nouă intervenție.

Florian Bodog, politicianul care salvează viețile pasagerilor. Fostul ministru i-a acordat prim-ajutor unui deputat, în timpul unui zbor

Pasagerii unei curse aflate pe ruta Oradea – București au trecut, luni, prin clipe destul de neplăcute. Un deputat PNL aflat la bordul avionului a avut nevoie de ajutor medical de urgență. Acestuia i s-a făcut rău în aeronavă, chiar pe timpul zborului.

ADVERTISEMENT

Din fericire, politicianul liberal a fost salvat. Cel responsabil de acest aspect este fostul ministru al sănătății, Florian Bodog. Acesta a intervenit prompt, asistat și de profesorul Nicolae Suciu, fostul manager al Spitalului Polizu, care se afla, de asemenea, în avion. Cei doi i-au salvat viața bărbatului.

Cred că a făcut o lipotimie sau ceva în genul acesta. După ce a decolat avionul, eram undeva deasupra Clujului, echipajul a întrebat dacă este un medic în avion, dar între timp însoțitoarea de bord venise după mine.

ADVERTISEMENT

Era încă un coleg de-al lui, deputat și el, care știa că sunt în față și a trimis după mine. M-am dus și omul era ceanotic, nu putea respira, și-a mușcat limba, a fost destul de urât”, a declarat Bodog pentru Știripesurse.

Fostul ministru social-democrat al sănătății a mai punctat că nu a fost vorba de o resuscitare. Astfel, în momentul în care s-a pus problema aterizării de urgență la Cluj-Napoca “şi-a asumat răspunderea” şi au continuat drumul până la destinație, la București. ”Am mai avut astfel de episoade pe cursele Tarom. Eu sunt ghinionist din punctul ăsta de vedere”, a spus Bodog.

ADVERTISEMENT

Fostul ministru Bodog nu este la prima intervenție salvatoare

Același ex-ministrul Florian Bodog s-a aflat la locul potrivit în momentul potrivit, tot într-o cursă Oradea – București, în 2018. În luna ianuarie a acelui an, Bodog a acordat primul ajutor unui pasager care a făcut o criză epileptică. Potrivit martorilor de la acea vreme, demnitarul a fost singurul care a ştiut cum să procedeze.

De profesie medic, actualul senator a recunoscut rapid simptomele unei crize de epilepsie. A acționat extrem de eficient. Pacientului, un bărbat de 42 de ani, i se făcuse rău imediat după decolare. Fotul ministrul a intervenit imediat.

ADVERTISEMENT

La un sfert de oră mai târziu, bărbatul şi-a revenit. Situaţia putea fi una tragică, dacă nu primea ajutor la timp, în avion. Florian Bodog, 52 de ani, este și medic chirurg, specialist în chirurgie plastică și reparatorie.

ADVERTISEMENT