News

Ei sunt pensionarii care primesc mai mulți bani din februarie. Banii intră direct pe card

Pensionarii care primesc mai mulți bani din luna februarie. Când vor intra banii pe card, anunț important pentru beneficiari
03.02.2024 | 11:36
Ei sunt pensionarii care primesc mai multi bani din februarie Banii intra direct pe card
Pensionarii care primesc mai mulți bani din februarie. colaj Fanatik/ Foto Pinterest/Hepta
ADVERTISEMENT

Veste bună pentru pensionarii din România, care vor primi mai mulți bani în luna februarie. O categorie de vârstinici va beneficia de această sumă suplimentară. Cine sunt seniorii care încasează banii?

Mai mulți bani pentru pensionarii din România

Anul 2024 a venit cu o majorare a pensiilor pentru toți pensionarii din țară, cu excepția celor care încasează indemnizații speciale. De la 1 ianuarie 2024, sumele au fost indexate cu 13,8 la sută.

ADVERTISEMENT

Astfel, punctul de pensie a crescut cu 13,8%, de la 1.785 lei la 2.032 lei. De altfel, vârstnicii din România vor beneficia de încă o creștere a indemnizațiilor, în urma recalculării din luna septembrie a acestui an.

În februarie, pensiile sunt livrate mai devreme, potrivit oficialilor Casei Naționale de Pensii. Distribuirea acestora la domiciliul beneficiarilor a început deja de la 1 februarie, urmând să se facă până la data de 15 februarie.

ADVERTISEMENT

Pe de altă parte, cei care primesc sumele de bani în cont curent sau cont de card, vor încasa pensiile în data de 12 februarie, așa cum se întâmplă în fiecare lună. Sumele vor intra pe card până pe 15 februarie, cel târziu.

Cine sunt vârstnicii care primesc un ajutor financiar în luna februarie

Mai mult, o categorie de pensionari va avea de venituri în plus în a doua lună din acest an. Este vorba despre vârstnicii cu venituri modeste, beneficiari ai programului “Sprijin pentru România”.

ADVERTISEMENT

Ei vor primi pe cardurile sociale 250 de lei, sumă acordată o dată la două luni, până la finalul anului. Banii ar urma să fie distribuiți după jumătatea lunii februarie, cel mai probabil pe data de 18.

Cu acest ajutor financiar, seniorii pot cumpăra produse alimentare sau mese calde. Beneficiari sunt vârstnicii din sistemul public de pensii, „aflaţi în evidenţa caselor de pensii sectoriale şi beneficiarii de drepturi acordate în baza legilor cu caracter special plătite de casele teritoriale de pensii/ casele de pensii sectoriale”, care au venituri lunare mai mici sau egale cu 2.000 de lei.

ADVERTISEMENT

În acest an, pensionarii cu venituri reduse vor primi cei 250 de lei la fiecare două luni, cardurile urmând să fie alimentate de șase ori. Astfel, în total, până la finalul anului vor încasa 1.500 de lei.

ADVERTISEMENT