News

Ei sunt pensionarii care vor avea creșteri de venit de 40%. Când va avea loc indexarea

Vești bune pentru o parte dintre pensionarii din România aduse de ministrul muncii. Simona Bucura-Oprescu anunță creșteri în medie de 40% a unor venituri.
03.11.2023 | 07:02
Ei sunt pensionarii care vor avea cresteri de venit de 40 Cand va avea loc indexarea
Ministrul muncii anunță care sunt pensionarii care vor avea creșteri la venit în medie de 40% după aplicarea noii Legi a pensiilor. Sursa foto: hepta.ro / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Noua Lege a pensiilor vine cu vești excelente pentru sunt pensionarii care în prezent au venituri foarte mici. Aceștia vor avea parte de creșteri de pensii în medie de 40%. Când va avea loc indexarea promisă.

Ministrul muncii anunță care sunt pensionarii care vor avea creșteri la venit în medie de 40% după aplicarea noii Legi a pensiilor

Milioane de seniori din România vor primi o adevărată gură de oxigen odată cu aplicarea efectivă a noii Legi a pensiilor. Autoritățile dau asigurări că, în 2024, toate pensiile vor crește de două ori.

ADVERTISEMENT

Apoi, după marea recalculare a dosarelor de pensie, în medie, majorarea va fi chiar și de 40%. Acest mare anunț a fost făcut de ministrul muncii imediat după publicarea noii legi în transparență.

Joi, la începutul ședinței de Guvern, premierul Marcel Ciolacu a dat și el asigurări că noua Lege a pensiilor ”va face dreptate” milioanelor de pensionari şi aduce “echitate” în sistem.

ADVERTISEMENT

”Este o lege care va face dreptate milioanelor de pensionari care așteaptă de ani de zile acest lucru. Este o lege care aduce echitate în sistem. Pensii egale pentru muncă şi contribuții egale”, a spus premierul.

La rândul ei, Simona Bucura-Oprescu adaugă că nicio pensie nu va scădea. Această dezvăluie că, în schimb, vor avea loc creșteri consistente de venit. Astfel, un român cu un stagiu de cotizare de 35 de ani pe salariul minim pe economie, care primește acum pensia minimă de 1.125 de lei, va ajunge la o pensie de aproape 2.000 de lei.

ADVERTISEMENT

Peste 3 milioane de români vor vedea creșteri de venituri, în medie, de 40%. În unele cazuri, pensiile pot ajunge să crească și cu aproape 90%. Acest lucru se va întâmpla după recalculare, adică 1 septembrie 2024.

Dacă luăm cazul unui bărbat care a contribuit timp de 35 de ani la sistemul public de pensii pe salariul minim vom constata că și acesta se află sub indemnizația minimă socială.

ADVERTISEMENT

După recalculare vom constata că un bărbat care are 18 puncte de pensie acum va avea o creștere de 87,4%. Adică va ajunge la o pensie de 1961 de lei. Între 1125 și 1961 diferență este consistenta”, a spus oficialul de la Muncă, la Realitatea Plus.

După recalculare, cea mai mare parte a românilor vor avea pensii mai mari. Din evaluările noastre, peste 3 milioane de romani vor primi pensii mai mari” a subliniat Bucura-Oprescu.

ADVERTISEMENT