News

El e Dragoș, unul dintre minerii morți în accidentul de la CE Oltenia. Mărturia unui supraviețuitor

Dragoș e una dintre victimele accidentului de la CE Oltenia, accident care a șocat opinia publică din România și s-a lăsat cu demisii la nivel înalt.
18.01.2023 | 14:12
El e Dragos unul dintre minerii morti in accidentul de la CE Oltenia Marturia unui supravietuitor
Dragoș a murit în accidentul din Oltenia. Foto: Antena 3
ADVERTISEMENT

Dragoș avea 29 de ani și a lăsat în urmă o soție însărcinată, fiind căsătorit de curând. Trei muncitori au murit în total în accident și alți 12 au fost răniți, dar sunt în stare stabilă acum.

El e Dragoș, unul dintre minerii morți în accident

Ministrul energiei Virgil Popescu a cerut demiterea a trei directori de la cariera Jilț Sud, iar doi dintre aceștia s-au conformat și au demisionat. Martorii spun că acel camion, vechi de 50 de ani, a rămas fără frâne și s-a răsturnat în timp ce transporta 15 muncitori.

ADVERTISEMENT

”Am solicitat deja de urgenţă schimbarea din funcţie a directorului sucursalei miniere, a directorului exploatării şi a şefului Carierei pentru că asemenea tragedii nu trebuie să se mai întâmple. Nu s-a putut intra acolo, era noapte. Am discutat cu minerii, dar prefer să păstrez discuţiile confidenţiale”, a declarat Virgil Popescu.

Camionul trebuia să treacă peste un pod, însă șoferul a pierdut controlul și a căzut în gol de la o înălțime de trei metri. Dragoș Pârjol se angajase de doar trei luni, potrivit Antena 3.

ADVERTISEMENT

Unul dintre minerii aflați în camion, care a supraviețuit miraculos, spune că nimeni nu a realizat imediat după accident câte persoane au murit sau cine a scăpat.

”Nu am știut pe moment care au murit, deci la un moment dat strigam unul după altu: hai să ne ajutăm, hai să împingem, hai să facem ceva să ne salvăm. A fost rău. Am trecut prin rău, asta e clar. Nu pot să vă explic”, a povestit Marius Bufanu, martor și victimă la cumplitul accident.

ADVERTISEMENT

”Ieri din păcate a avut loc un accident tragic la Complexul Energetic Oltenia. Și-au pierdut viața 3 muncitori în cariera de la Jilț. Doresc să transmit condoleanțe și întreaga mea compasiune familiilor celor 3 muncitori și desigur a celor care au fost răniți.

Din primul moment, am decis ca autoritățile să se deplaseze la fața locului, am transmis ministrului Energiei să se deplaseze urgent în județul Gorj și să facă analiza și să ia primele măsuri la fața locului”, a transmis, la rândul său, premierul Nicolae Ciucă.

ADVERTISEMENT

Între timp, Antena 3 a filmat un nou transport cu 35 de muncitori înghesuiți într-un camion care în mod normal ar trebui să transporte un sfert din totalul de muncitori care se grăbeau să ajungă la muncă, pe timp de noapte. Oamenii sunt conștienți că se supun mereu unui risc enorm, însă nu au de ales pentru că au de plătit facturi.

ADVERTISEMENT