Life

El este absolventul cu 10 pe linie care a făcut zilnic naveta, peste 40 de kilometri. Povestea impresionantă a unui elev de la țară

El este absolventul cu 10 pe linie care a făcut zilnic naveta, peste 40 de kilometri de la școala și acasă. Are o poveste impresionantă.
28.06.2023 | 16:51
El este absolventul cu 10 pe linie care a facut zilnic naveta peste 40 de kilometri Povestea impresionanta a unui elev de la tara
Absolventul cu zece pe linie care a făcut naveta peste 40 de km. Foto: Monitorul de Suceava
ADVERTISEMENT

Absolventul cu zece pe linie care a făcut naveta zilnic pentru a ajunge la școală, câte 40 de kilometri. Ce poveste impresionantă are Gabriel Rusu.

Cine este tânărul care a făcut naveta peste 40 de km zilnic

Absolventul de 19 ani a făcut naveta de 40 de kilometri pe tot parcursul studiilor. Acesta ajungea să facă zilnic peste 40 de kilometri cu autobuzul, dus-întors.

ADVERTISEMENT

Gabriel Rusu pleca zilnic în jurul orei 7 dimineața și ajungea acasă la 15. Absolventul cu zece pe linie spunea că era rău să meargă cu autobuzul din cauza aglomerației, conform Monitorului de Suceava.

Erau niște microbuze mici și aglomerate, iar în loc de cele 20 de persoane care trebuiau să fie acolo, erau 40. Absolventul a reușit să ia zece pe linie chiar și cu naveta obositoare.

ADVERTISEMENT

„Erau cam 40 de minute dus, 40 de minute întors. Plecam la 7.20 dimineața și ajungeam aproape de 15.00. Mai rău a fost în clasele a IX-a și a X-a, când am prins niște autobuze mici, microbuze aglomerate și mie îmi era rău de mașină.

Microbuze de 20 de locuri în care eram 40 de persoane. Exceptând partea asta, e obositor, dar și frumos, mai ai ocazia să socializezi și devine rutină la un moment dat”, a spus absolventul.

ADVERTISEMENT

Absolventul cu zece pe linie vrea să dea la Medicină

Gabriel Rusu a terminat liceul ca șef de promoție, cu media totală zece. Acesta a studiat la Liceului Teoretic „Ion Luca” din  Vatra Dornei.

Absolventul cu zece pe linie a mai povestit că nu se consideră un tocilar pentru că a luat cele mai mari note mereu. Gabriel spune că merue învață folosind asocieri și face conexiuni între informații.

ADVERTISEMENT

Tânărul de 19 ani spune că nu a făcut niciodată meditații. El este convins că se va descurca mai mult decât bine la examenul de Bacalaureat. Mai departe, Gabriel vrea să urmeze medicina.

„Nu sunt tocilar, eu nu pot reține învățând pe de rost, ci doar logic, pe baza unor asocieri, a unor imagini și a unor rezumate.

La clasă eram atent, receptiv, iar acasă lăsam undeva la 20 – 30% pentru aprofundare. Nu am avut niciodată nevoie de meditații, nici acum pentru bacalaureat, având în vedere că cerințele examenului sunt din materia de liceu, nu văd de ce aș avea nevoie”, a mai spus absolventul cu zece pe linie.

ADVERTISEMENT
Tags: