Te-ai gândit vreodată cum este să trăiești printre lupi? Un bărbat a făcut asta vreme de 42 de ani. În jur de 70 de astfel de animale a îngrijit individul, fără nicio teamă. Ba chiar mânca la un loc cu ele și le arăta de fiecare dată afecțiunea sa. Cum a reușit să nu fie atacat?
Werner Freund, un fost parașutist al armatei germane, a supraviețuit cu lupii din 1972 și până în 2014 ( an în care a murit-n.r). Animalele feroce erau de diferite specii și provenite din diferite țări ale lumii. Werner pare că le-a instruit pe toate, căci niciodată lupii nu mâncau fără ca el să guste primul din pradă.
Werner Freund a ajuns să fie ”îmblânzitor de lupi” după ce și-a creat un sanctuar de 10 hectare. A îngrijit atât lupi mari, cât și pui, care au nevoie de o atenție mai specială. Animalele proveneau din grădini zoologice și parcuri din Europa, Canada, Arctic, Mongolia sau Siberia.
Pe parcursul celor peste 4 decenii, neamțul a creat o relație specială cu lupii săi. Spre uimirea multor oameni, avea puterea de a sta foarte aproape de ei, de a-i îmbrățișa sau de a le arăta că el este liderul chiar prin gestul de a mușca primul din pradă.
Atunci când le aducea hrană, bărbatul încerca să ”comunice” pe limbajul lupilor. Intra în sanctuar și începea să urle sau făcea anumite zgomote. Werner a mărturisit că i s-a întâmplat ca de multe ori diferite persoane să-i spună el este doar pe jumătate om.
”Din momentul în care puii de lup gustă carne și sânge, se transformă în prădători și nu pot fi domesticiți, așa cum se întâmplă cu câinii. Ca să-i chem, a trebuit să-mi reeduc vocea, deoarece dialectul meu german sună destul de greu.
Lupii sunt obișnuiți cu zgomote blânde. Oamenii mi-au spus adesea că sunt doar pe jumătate om. Am rămas dintotdeauna om”, a declarat Werner, în timp ce acorda un interviu pentru un jurnalist din partea Reuters.
În imagini se poate observa că lupii erau la rândul lor foarte atașați de stăpân. Nu se clinteau o clipă de lângă el, îl îmbrățișau și savurau cu poftă fiecare masă. Nu sunt, de altfel, informații potrivit cărora Werner să fi fost rănit de vreo unul dintre lupi.
Potrivit atlasgeografic.net, lupii, deși se pot hrăni și cu un om, nu obișnuiesc să atace, decât dacă sunt provocați. De exemplu, atunci când le sunt deranjați puii. Faptul că pot ataca ar fi mai mult un mit, din cauza filmelor, în care sunt prezentați ca niște adevărate fiare.