Life

El este câinele care a mers aproape o lună căutându-și stăpânii. Momentul regăsirii a fost cu adevărat emoționant

El este câinele care a mers aproape o lună de zile în speranța că o să își găsească stăpânii. Cum a reușit acesta să ajungă aproape de casă?
01.05.2023 | 19:30
El este cainele care a mers aproape o luna cautandusi stapanii Momentul regasirii a fost cu adevarat emotionant
El este câinele care a mers aproape o lună căutându-și stăpânii. Sursă foto: Facebook / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

El este câinele a cărui poveste a făcut înconjurul internetului. Stăpânii lui l-au abandonat cu ceva timp în urmă, însă acesta avea o nouă familie. Noii proprietari însă l-au pierdut, iar de aici, o adevărată aventură a început.

El este câinele care și-a căutat familia care l-a abandonat

Protagonistul poveștii este Cooper, un câine din Irlanda din rasa Golden Retriever. Acesta fost dat dispărut de familia sa adoptivă. De abia după 27 de zile de căutări, câinele a fost găsit la 64 de kilometri de locul dispariției.

ADVERTISEMENT

Iar momentul în care acesta a fost găsit a fost unul neașteptat. Cooper a fost descoperit aproape de fosta sa locuință, adică casa celor care l-au abandonat. Se pare că patrupedul a parcurs zeci de kilometri, în fiecare zi, până în momentul în care a ajuns la omul care nu îl mai dorea.

În căutarea lui Cooper au fost implicați inclusiv reprezentanții Organizației caritabile Lost Paws Northern Ireland. Aceștia au ajuns la concluzia că instinctul câinelui l-a ghidat spre vechea lui casă. Drept urmare, nu a avut nevoie de ajutor pentru a ajunge acolo.

ADVERTISEMENT

Cel mai îngrijorat a fost noul stăpân al lui Cooper. Nigel Fleming a adoptat câinele pentru a-i ține companiei lui Molly, un al patruped din aceeași rasă pe care bărbatul îl avea. Chiar și așa, bărbatul nu se aștepta la o astfel de experiență.

Bărbatul care l-a adoptat pe Cooper, emoționat după regăsire

”Nu-mi vine să cred că este acasă. Am încercat să îl urmăresc, dar a dispărut într-o clipă, așa că a început căutarea. Credința mea în umanitate a fost restabilită datorită ajutorului incredibil care mi-a fost oferit, iar astăzi, cu el aici, alături de mine și de Molly, nu am cuvinte să exprim recunoștința pe care o simt”, a ținut să spună Nigel Fleming, scrie presa străină.

ADVERTISEMENT

Iată că povestea lui Cooper a avut un final cu adevărat fericit. În momentul de față, patrupedul a revenit la cel care l-a adoptat. Acesta este hrănit, se joacă și pare că și-a revenit după cele patru săptămâni petrecute pe drumuri.

Un purtător de cuvânt al Lost Paws Northern Ireland nu își explică cum a reușit câinele să străbată o distanță atât de lungă. Pe de altă parte, acesta se bucură că finalul întregii întâmplări s-a dovedit a fi unul cu adevărat fericit.

ADVERTISEMENT

”Instinctul l-a dus înapoi într-un loc cu care era familiarizat. Cum a făcut-o, nu voi ști niciodată, dar a reușit. Suntem absolut încântați că am luat parte la salvarea lui și la o poveste care va dăinui în familia sa pentru generațiile următoare”, a explicat un purtător de cuvânt al Lost Paws Northern Ireland.

Menționăm că nu puține sunt cazurile în care animalele sunt protagoniste ale unor astfel de evenimente emoționante. Un câine spre exemplu a ales să își petreacă stăpânul pe ultimul drum, iar imaginile au devenit virale. 

ADVERTISEMENT