Life

El este câinele care și-a ros laba pentru a nu fi capturat de ruși. Povestea lui Vasile a emoționat întreaga lume

Povestea lui Vasile a făcut înconjurul lumii. Un câine-soldat din Ucraina a făcut un gest incredibil pentru a nu fi capturat de trupele ruse.
04.02.2023 | 14:26
El este cainele care sia ros laba pentru a nu fi capturat de rusi Povestea lui Vasile a emotionat intreaga lume
Povestea emoționantă a lui Vasile, câinele care și-a ros laba pentru a nu fi capturat de ruși. Sursă foto: Twitter / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Războiul din Ucraina continuă și în aceste momente. Se pierd vieți în fiecare zi, bombardamentele par că nu se mai opresc, însă dincolo de toate acestea, povești emoționante se ascund.

Povestea emoționantă a lui Vasile, câinele care și-a ros laba pentru a nu fi capturat de ruși

Acesta este și cazul lui Vasile, un câine-soldat al trupelor ucrainene. Patrupedul este special antrenat pentru misiuni de salvare și de recunoaștere, astfel că poziția sa pe front este una importantă.

ADVERTISEMENT

Iar pentru că este fidel batalionului său, câinele Vasile din Ucraina nu a stat prea mult pe gânduri și s-a sacrificat pentru a nu ajunge prizonier al rușilor.

Vasile este un câine rasa cane-corso, de talie mare, și nu s-a lăsat deloc intimidat de ce s-a întâmplat pe front. Patrupedul a rămas blocat într-o capcană de sârbă ghimpată care se afla în apropierea tranșeelor rusești.

ADVERTISEMENT

Pentru a se elibera și pentru a ajunge înapoi la plutonul său, acesta și-a ros singur propria labă, însă ”colegii săi”, au avut mare grijă de el când l-au revăzut.

Vasile a primit o proteză, dar și un tratament corespunzător, iar acum poate să meargă din nou pe patru picioare.

ADVERTISEMENT

Cum și-a salvat câinele Vasile colegii de batalion

Accidentul lui Vasile a avut loc în luna octombrie anul trecut. Atunci, patrupedul antrenat a dispărut, iar soldații din plutonul său au început să îl caute și au folosit inclusiv drone.

În cele din urmă, acesta a fost descoperit, însă soldații ucraineni nu îl puteau salva decât cu riscul de a fi împușcați.

ADVERTISEMENT

Aceștia au plănuit să meargă în timpul nopții pentru a-l putea recupera pe Vasile și au pus la cale un plan ingenios, car însă nu a mai fost pus în practică, pentru că Vasile s-a întors singur la ei.

”Vă vine să credeți sau nu, și-a ros singur propria labă și s-a întors acasă în trei picioare. Vasile a refuzat să rămână captiv și a preferat să se mutileze singur decât să fie împușcat sau să fie luat prizonier”, notează Euromaidan Press, citând postarea junrnalistei Olena Bilozerska, care a devenit soldat în armata Ucrainei.

Vasile este acum un adevărat erou pe frontul din Ucraina, în condițiile în care nu doar că a reușit să își protejeze colegii, care riscau să fie împușcați în timp ce îl salvau, dar a reușit să scape și singur de acolo, sacrificându-și propria lăbuță.

Acum, Vasile este în siguranță, la stăpânii săi, poate să meargă din nou, însă povestea sa nu va fi uitată prea curând.

Amintim că un alt câine a fost capturat de ruși în urmă cu ceva timp, dar într-un schimb de prizonieri, acesta a reușit să se întoarcă în final acasă. 

ADVERTISEMENT