News

El este pensionarul din România care încasează o sumă uriaşă în fiecare lună. Pensia lui e de aproape 50 de ori mai mare ca pensia minimă

Un pensionar din județul Alba încasează, lunar, o sumă uriașă drept pensie, de aproape 50 de ori mai mulți bani decât valoarea pensiei minime.
24.02.2024 | 13:19
El este pensionarul din Romania care incaseaza o suma uriasa in fiecare luna Pensia lui e de aproape 50 de ori mai mare ca pensia minima
Cât încasează un pensionar din Alba! Suma este uriașă / Fotomontaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

În județul Alba este înregistrat un adevărat record când vine vorba de pensii. Mai exact, un pensionar încasează, an de an, de la statul român o sumă fabuloasă: peste 10.000 de euro.

Cât încasează un pensionar din Alba! Are o pensie uriașă

Pensia minimă garantată de statul român este de 1281 de lei. O sumă care, de altfel, este insuficientă pentru ca pensionarul să aibă o viață apropiată de limita de jos a decenței. Cu toate acestea, există și pensionari care se pot declara fericiți. Măcar din punct de vedere financiar.

ADVERTISEMENT

Un asemenea caz este și cel al unui pensionar din Alba. Acesta încasează, lunar, de la stat, ca pensie, suma de 50.359 de lei, informează Ziarul Unirea. Adică bine peste 10.000 de euro. Iar respectiva sumă, trebuie să menționam, este mai mare decât cea a unor directori ale companiilor multinaționale.

Conform sursei citate, pensionarul care reușește să obțină de aproape 50 de ori pensia minimă este fost magistrat. Iar el nu este singurul caz ”fericit”. Alături de el mai sunt, în județ, și alți 30 de pensionari care depășesc, lejer, suma de 25.000 de lei.

ADVERTISEMENT

Interesant este însă că pensia medie în județul Alba este în jurul a 2400 de lei. Adică de zece ori mai puțin decât cea mai mică dintre pensiile speciale. Desigur, toți pensionarii care se pot lăuda cu mii de euro primite lunar de la stat nu au pensii bazate pe contributivitate.

Ei sunt beneficiarii unor pensii speciale, majoritatea fiind foști magistrați. Care, desigur, s-au pensionat după aproximativ 25 de ani de muncă. Iar acum încasează anual sume care depășesc, cu mult, salariul la care poate spera un om obișnuit.

ADVERTISEMENT

Pensionarul care deținea recordul de bani încasați a încetat din viață!

Cazul din Alba nu este singular când vine vorba de o pensie uriașă. Și, culmea, nu este nici măcar cea mai mare pensie care a fost încasată în România. Recordul îi aparținea lui Gheorghe Bălășoiu, un pensionar care a încetat din viață acum aproape trei ani.

Conform datelor publicate de FANATIK, Gheorghe Bălășoiu avea o pensie de 78.000 de lei. Adică bine peste 15.000 de euro, o sumă care ar face pe oricine să se înverzească de invidie. Gherghe Bălășoiu a fost șef al Penitenciarului Colibași și, apoi, ca procuror în pitești, desigur, beneficia de pensie specială.

ADVERTISEMENT

Mai mult decât atât, după moartea lui, văduva lui Gherghe Bălășoiu a solicitat pensie de urmaș, conform legii. Ba chiar s-a judecat cu statul român pentru a-i fi restituite sume care i-ar fi fost reținute pe nedrept. În plus, despăgubirile pe care le primește vor fi indexate cu indicele de inflație și se va aplica și dobândă.

ADVERTISEMENT