News

El este românul care a obținut peste 120.000 de euro cu o înșelătorie banală. Cum s-a îmbogățit de pe urma închirierii șezlongurilor pe litoral

Au fost desfășurate percheziții la mai multe adrese. Bărbatul, în vârstă de 47 de ani, este cercetat pentru evaziune fiscală.
11.11.2023 | 17:07
El este romanul care a obtinut peste 120000 de euro cu o inselatorie banala Cum sa imbogatit de pe urma inchirierii sezlongurilor pe litoral
Românul care a obținut peste 120.000 de euro cu o înșelătorie banală. Foto Hepta.ro
ADVERTISEMENT

El este românul care a obținut peste 120.000 de euro cu o înșelătorie banală. Un afacerist s-a îmbogățit după ce a închiriat șezlonguri pe litoralul românesc. Este cercetat pentru evaziune fiscală.

El este românul care a obținut peste 120.000 de euro cu o înșelătorie banală

Oamenii legii au desfășurat percheziții la domiciliul respectivului. Au fost făcute cercetări și la trei firme pe care acesta le administrează, în Constanța, București și Otopeni. Este vorba despre un afacerist de 47 de ani, din Constanța.

ADVERTISEMENT

Potrivit verificărilor, în anii 2019 și 2020, în sezoanele estivale, bărbatul a închiriat șezlonguri la malul Mării Negre. El a desfășurat și activități în regim beach-bar. Însă, afaceristul nu înregistra veniturile în contabilitate.

În acest fel, el a reușit să obțină venituri de circa 120.000 de euro (643.000 de lei). „În urma probelor administrate în dosar a reieşit că, în perioada sezoanelor estivale 2019 şi 2020, persoana în cauză, un bărbat de 47 de ani, în calitate de administrator al societăţilor comerciale respective, ar fi desfăşurat activităţi comerciale în regim de beach-bar, precum şi de închiriere de şezlonguri.

ADVERTISEMENT

În urma activităţilor desfăşurate ar fi obţinut venituri de aproximativ 643.000 de lei, pe care nu le-ar fi înregistrat în contabilitate şi nu le-ar fi evidenţiat în documente legale, urmărind sustragerea de la plata obligaţiilor către bugetul consolidat al statului prin neachitarea impozitului pe profit şi TVA”, se precizează într-un comunicat al oamenilor legii.

Conform polițiștilor, prejudiciul adus statului încă nu a fost stabilit în totalitate. În urma cercetărilor au fost ridicate documente financiar-contabile și alte înscrisuri, spun oamenii legii, potrivit comunicatului de presă.

ADVERTISEMENT

România, țara cu cea mai mare evaziune fiscală din UE

Amintim că premierul Marcel Ciolacu preciza, în luna septembrie, faptul că România este țara cu cea mai mare evaziune fiscală din Uniunea Europeană. Tocmai de aceea, Guvernul a hotărât să introducă noi măsuri fiscale.

Datorită acestora, șeful Executivului speră să fie combătută evaziunea fiscală, insistând că de-a lungul timpului au fost făcute 500 de modificări la Codul Fiscal, efectuate prin 100 de legi şi ordonanţe de urgenţă.

ADVERTISEMENT

„Vreau să vă anunț cu tristețe că avem cea mai mare evaziune fiscală din Uniunea Europeană, peste 10% din PIB, respectiv 160 de miliarde de lei. Asta este realitatea”, preciza Marcel Ciolacu.

ADVERTISEMENT
Tags: