Life

El este românul care câștigă 314 mii de lei în fiecare lună. Ce face ca să merite un asemenea salariu

Românul care are un salariu de 314 mii de lei pe lună. Lucrează în cadrul unei companii foarte cunoscute. Ce meserie are.
18.04.2023 | 16:20
El este romanul care castiga 314 mii de lei in fiecare luna Ce face ca sa merite un asemenea salariu
El este românul care câștigă 314 mii de lei în fiecare lună. Ce meserie are. Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Românul care câștigă 314 mii de lei în fiecare lună este al treilea cel mai bine plătit din compania în care lucrează. Compania este una care deține un brand foarte cunoscut, iar bărbatul are o poziție importantă.

El este românul cu un salariu de 314 mii de lei pe lună. Ce meserie are

Silviu Popovici este cel mai bine plătit executiv din România, fiind al treilea în ierarhia unui brand mare, cunoscut în toată lumea. La 55 de ani, românul a reușit să încaseze 9,4 milioane de dolari într-un singur an. Este al treilea cel mai bine plătit angajat din companie.

ADVERTISEMENT

Încă din anul 2019, Silviu Popovici este CEO la PepsiCo Europa, fiind responsabil pentru regiunea Europa-Africa sub-saudită. În perioada 2015 0 2017, a fost președintele PepsiCo în Rusia, Ucraina și statele CIS.

În prima parte a carierei sale, a fost la concurența cea mai strânsă a brandului, adică Coca-Cola Hellenic, care e al doilea cel mai mare îmbuteliator al produselor Coca-Cola din toată lumea.

ADVERTISEMENT

Potrivit rapoartelor companiei, în anul 2022 a primit 764.000 de dolari, respectiv 63.600 de dolari pe lună. Afacerea pe care o conduce valorează 3 miliarde de dolari, având un produs operațional core de 1,2 miliarde de dolari.

În afară de salariu, românul primește și alte sporuri și cadouri. Cel care are cel mai mare salariu din companie este Ramon L. Laguarta, președintele boardului și CEO, iar următorul de Hughh F. Johnson, vicepreședinte și CFO.

ADVERTISEMENT

Cum și-a început Silviu Popovici cariera

În tinerețe, Silviu Popovici a fost profesor de fizică, fiind absolvent al Facultății de Fizică la Iași. A obținut apoi o diplomă de master în administrarea afacerilor la London Business School, acolo unde a terminat programul Advanced Management din cadrul Harvard Business School.

Cu mai bine de 20 de ani în urmă, românul a plecat din țara natală pentru studii, dar și pentru locuri de muncă de top. A revenit în 2022, moment în care PepsiCo a cumpărat o parte din acțiunile Aqua Carpatica, business rom7nesc cunoscut și în străinătate, deținut de Jean Valvis.

ADVERTISEMENT

“Domnul Popovici a fost catalizator. Faptul că el are această origine, că îi place şi că este sucevean a contat foarte mult. A fost şi viziunea strategică a lui Silviu Popovici (CEO PepsiCo Europa ñ n. red.), nu ştiu dacă altfel aş mai fi avut răbdare să negociez doi ani”, a declarat Jean Valvis în carul unui interviu ZF, citat de cancan.ro.

ADVERTISEMENT
Tags: