News

Top 5 meserii bine plătite în Germania, de care nemţii nu mai sunt atraşi. Cât ar câştiga un român interesat de astfel de job-uri

Meserii pe care nemţii nu vor să le mai practice, dar care ar putea fi la mare căutare pentru românii care aleg să emigreze.
06.03.2023 | 18:50
Top 5 meserii bine platite in Germania de care nemtii nu mai sunt atrasi Cat ar castiga un roman interesat de astfel de joburi
Locuri de muncă bine plătite în Germania, de care nemţii nu mai sunt atraşi
ADVERTISEMENT

Există o criză pe piața forţei de muncă din Europa, iar cea mai mare economie a lumii, Germania, o resimte din plin. Recent s-a anunţat un deficit de aproape 8.000 de şoferi de autobuz, dar eistă şi alte meserii mult mai bănoase de care nemţii nu sunt atraşi, dar care ar putea fi făcute de străini, inclusiv români.

Un măcelar poate ajunge la 4.000 de euro pe lună

Ca şofer de autobuz în transportul public, cu tot cu sporuri, cel mai mult se câştigă în Renania de Nord Westfalia, în jur de 3.000 de euro lunar, în condiţiile în care job-ul este plătit cu 15,6 euro pe oră. Meseria de şofer este însă una dintre multele de care nemţii nu mai sunt atraşi şi caută “auslanderi” să le practice.

ADVERTISEMENT

Publicaţia ziarulromanesc.de a consultat datele de pe portalul Kununu şi a constatat că există multe profesii în Germania unde se câştigă foarte bine fără să fie nevoie de studii universitare. Din comoditate sau alte motive, nemţii nu mai sunt interesaţi de el.

Portalul a alcătuit un top cinci al celor mai bine plătite meserii din Germania, care nu îi mai atrag pe nemţi. Pe locul cinci se află lucrul într-o casă de pompe funebre. A fi față în faţă cu moartea tot timpul la locul de muncă nu e pentru oricine, dar dacă treci peste asta şi ai abilităţi, în funcție de experiența ta profesională poți câștiga anual până la 43.900 de euro.

ADVERTISEMENT

Munca într-o măcelărie este şi ea bine plătită. Salariul mediu în această profesie este de 32.500 de euro, dar în timp poate crește până la aproximativ 49.200 de euro pe an. Portalul Kununu atrage însă atenţia că meseria de măcelar este una extrem de grea.

Ca şi în alte ţări europene, nativii nu se înghesuie să practice meseria de gunoier. În Germania, condiţiile de lucru sunt superior, iar meseria poartă numele de “specialist în reciclare și managementul deșeurilor”. Partea proastă este că trebuie să te trezeşti devreme, partea bună e că eşti liber de la începutul după-amiezii.

ADVERTISEMENT

Se lucrează de obicei într-o echipă cu un total de trei persoane în mașină. Potrivit portalului My City , salariul exact depinde de diverși factori, cum ar fi orașul în care lucrezi. Ca început de carieră, este posibil un salariu mediu brut anual de 44.317 euro, dar cu peste nouă ani de experiență profesională e posibil să ajungi la 52.392 de euro pe an.

Între meseriile de top se află ce de “planificator TV”, care este responsabil, printre altele, de alcătuirea programului TV. Aici este posibil un salariu maxim de până la 81.900 de euro pe an. Cu toate acestea, Kununu înregistrează aici fluctuații salariale foarte semnificative. În funcție de angajator și de experiența profesională, salariul anual în această profesie începe de la 31.100 de euro.

ADVERTISEMENT

Cel mai bine câştigă în un pastor. Biserica catolică, cât și cea protestantă suferă de un deficit uriaș de cler. Unul dintre dezavantajele acestui job poate fi perioada lungă de pregătire. În Germania, un viitor pastor trebuie să finalizeze opt ani de studiu. În timp se poate ajunge însă la un câştig anual de 86.000 de euro.

 

ADVERTISEMENT
Tags:
Produsul cu care românii au făcut un milion de euro în Germania: „Au...
Produsul cu care românii au făcut un milion de euro în Germania: „Au cumpărat o sută de TIR-uri pline!”
Cum a ajuns un bărbat să construiască o tavernă grecească în propria curte:...
Cum a ajuns un bărbat să construiască o tavernă grecească în propria curte: „Avem o listă de așteptare și primim clienți de peste tot”
Hăituită fără milă, Zoia Ceaușescu s-a ascuns în casa unui fotbalist imens al...
Hăituită fără milă, Zoia Ceaușescu s-a ascuns în casa unui fotbalist imens al României. Cum a ajuns fiica dictatorilor României exilată în locuința acestuia
Descoperirea uimitoare a unei echipe de cercetători într-un canal dintr-un sat din Bulgaria
Descoperirea uimitoare a unei echipe de cercetători într-un canal dintr-un sat din Bulgaria
Soţia lui Marius Şumudică a avut o apariţie răvăşitoare la nunta lui Denis...
Soţia lui Marius Şumudică a avut o apariţie răvăşitoare la nunta lui Denis Drăguş! Cât de frumoasă este Liliana Şumudică
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
PREGĂTIRI de RĂZBOI în BALCANI! România A SEMNAT
PREGĂTIRI de RĂZBOI în BALCANI! România A SEMNAT
A cerut disperată ajutorul la 112 că este urmărită de un urs masiv....
A cerut disperată ajutorul la 112 că este urmărită de un urs masiv. Ce au făcut autoritățile. Ultimele clipe din viața tinerei moarte la Bușteni
Euro 2024. Corespondență din Munchen de la Daniel Nanu. Interviu cu Mihai Rusu,...
Euro 2024. Corespondență din Munchen de la Daniel Nanu. Interviu cu Mihai Rusu, vocea de la „Europa Liberă”. (2)
Irina Columbeanu, criticată dur pe internet. Cum s-a filmat fiica lui Irinel într-o...
Irina Columbeanu, criticată dur pe internet. Cum s-a filmat fiica lui Irinel într-o cameră de hotel din Milano. ”S-a dus inocența! Pe urmele mamei, din păcate”
„Răzbunarea noastră va fi crudă!” Partizanii din Crimeea amenință armata lui Putin și...
„Răzbunarea noastră va fi crudă!” Partizanii din Crimeea amenință armata lui Putin și distrug rutele de aprovizionare cu armament
Microstațiunea balneară din 1834 unde tot mai mulți români își doresc să ajungă...
Microstațiunea balneară din 1834 unde tot mai mulți români își doresc să ajungă în vara lui 2024. Turiști din întreaga lume vin aici și rămân surprinși