News

El este românul care i-a înnebunit pe investitorii de la Imperiul Leilor cu invenția sa. A primit cea mai mare finanțare din istoria emisiunii de la Pro TV

Cine este românul care i-a impresionat pe investitorii de la Imperiul Leilor cu invenția sa. Acesta a primit cea mai mare finanțare din istoria emisiunii de la Pro TV.
22.10.2023 | 15:43
El este romanul care ia innebunit pe investitorii de la Imperiul Leilor cu inventia sa A primit cea mai mare finantare din istoria emisiunii de la Pro TV
Ioan Telechi, românul care a impresionat la Imperiul Leilor cu invenția sa. A primit cea mai mare finanțare din istoria emisiunii. Sursa foto: ProTV / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Recent, la cunoscuta producție Imperiul Leilor de pe Pro TV s-a prezentat românul care pur și simplu i-a înnebunit pe investitorii din platou. A plecat acasă cu cea mai mare finanțare din istoria emisiunii.

Ioan Telechi, românul care a impresionat la Imperiul Leilor cu invenția sa. A primit cea mai mare finanțare din istoria emisiunii de la Pro TV

Cu o idee simplă, dar genială”… astfel s-a prezentat, în emisiunea Imperiul Leilor de la Pro TV, românul Ioan Telechi.  Bărbatul a emigrat în Spania, unde s-a stabilit de 23 ani.

ADVERTISEMENT

El s-a prezentat în fața Leilor cu o invenție revoluționară: un sistem de răcire / încălzire 100% electric. Acesta, spune conaționalul nostru, ”nu are nevoie de niciun tip de gaz, de niciun compresor, de nicio țeavă și nici de vreun radiator sau de ventilatoare”.

”Eu sunt plecat din țară de 23 de ani. Sunt stabilit în Spania, unde am o firmă de construcții. Aveam o mașină și nu aveam climă de ea. În Spania, temperaturile sunt foarte înalte, iar în mașină era o urgie.

ADVERTISEMENT

Am făcut un sistem care era 100% electric, nu avea nevoie de niciun tip de gaz, de compresor, de țevi, de radiator, nici de ventilatoare. Este un sistem compact. Odată ce am făcut sistemul, a fost văzut de niște ingineri și mi-au sugerat să-l îmbunătățesc și să merg mai departe cu el.

În 2017 l-am brevetat, l-am patentat și am început cu dezvoltarea sistemului. La ora actuală, e montat în mașina e-Miles. Cu această firmă am încheiat un contract de 20.000 de unități în prima fază. Prototipul meu va fi montat în ușă. L-am adus din laborator pentru a înțelege puțin sistemul cum funcționează și rapiditate sistemului”, spune Ioan Telechi.

ADVERTISEMENT

Pentru a demonstra cele spuse, și-a adus mecanismul în studio. Întrebat dacă va face rece acolo, instant, inventatorul român a răspuns: ”Da, în secunde”. Apoi, a urmat o demonstrație care i-a uimit pe lei.

Românul a cerut 1.250.000 de euro pe 20% din invenția sa. Cât a primit

Ioan Telechi a cerut 1.250.000 de euro de la investitor. Inițial, aceștia au fost ușor sceptici, dar când românul le-a explicat că e vorba de un sistem de climatizare inovativ, care nu foloseşte componente clasice şi ar fi cu până la 60% mai eficient în consum, fiind totodată pre-contractat de un producător spaniol de maşini electrice, interesul investitorilor a devenit uriaș.

ADVERTISEMENT

”Domnul Ioan, sunteți extraordinar de bun! Ce tare că în 2023, un român, are o invenție patentată după care fiecare producător de frigorifice ar trebui să tânjească”, a spus Daniel Mischie.

Apoi, Mischie, alături de ceilalți 4 lei din platou, Cristina Bîtlan, Răzvan Raț, Mircea Căpățînă și Warga Enayati s-au consultat, au analizat și au ajuns la o nouă ofertă. E vorba de 1.250.000 de euro pentru 40% din afacere. Ioan Telechi nu a refuzat. Astfel, a obținut cea mai mare finanțare din istoria emisiunii.

În final, românul a spus că este mândru de tot ceea ce a realizat până acum. A ținut să le mulțumească leilor pentru atât pentru investiția care îl ajută să își ducă visul mai departe, cât și pentru încrederea absolută pe care o au în el.

”În primul rând, vreau să vă mulțumesc pentru șansa acordată de a-mi prezenta proiectul Leilor, totodată aș dori să le mulțumesc lor pentru încrederea pe care au avut-o, atât în mine, cât și în proiectul meu.

Cât despre faptul că am obținut cea mai mare finanțare din istoria emisiunii, este clar că mă simt onorat și împlinit, iar dorința mea este ca pe viitor să fie cât mai multe recorduri de finanțare în emisiunea dumneavoastră”, a mai declarat Ioan Telechi, conform ProTV.

ADVERTISEMENT