Life

El este tatăl care a luptat preț de 30 de ani ca să-și răzbune fiica. Ce s-a întâmplat, de fapt

El este bărbatul care timp de 30 de ani l-a căutat pe criminalul fetei sale. Suspiciunile i s-au adeverit. Prin ce a trecut.
28.04.2023 | 19:08
El este tatal care a luptat pret de 30 de ani ca sasi razbune fiica Ce sa intamplat de fapt
El este bărbatul care timp de 30 de ani l-a căutat pe criminalul fetei sale. Suspiciunile i s-au adeverit. Prin ce a trecut. Sursa foto: bbc.com
ADVERTISEMENT

El este tatăl care a luptat preț de circa 30 de ani ca să-și răzbune fiica care a murit într-un mod misterios pe când avea numai 16 ani. Ce s-a întâmplat, de fapt, și în situații a ajuns pentru a dovedi că nu s-a înșelat absolut deloc.

El este bărbatul care timp de 30 de ani l-a căutat pe criminalul fetei sale. Suspiciunile i s-au adeverit. Prin ce a trecut

André Bamberski este bărbatul din Franța care timp de 30 de ani l-a căutat pe criminalul fetei sale, Kalinka, după ce adolescenta a încetat din viață în circumstanțe bizare în casei mamei sale, Danièle Gonnin, care după divorț s-a recăsătorit cu Dieter Krombach, un medic care lucra pentru consulatul german.

ADVERTISEMENT

Totul a început în dimineața zilei de sâmbătă, 10 iulie 1982, la ora 11:00, când bărbatul a primit un telefon în timp ce se afla la domiciliul său din sud-vestul țării. Avea 44 de ani la momentul respectiv și era un contabil de succes.

Trecuseră 7 ani de la destrămarea căsniciei de mama celor 2 copii când a primit vestea că fiica sa a murit subit. Adolescenta de 16 ani ar fi primit un supliment de fier de la tatăl vitreg, dar și un somnifer. De fapt, adevărul era cu totul altul.

ADVERTISEMENT

În ziua fatidică Dieter Krombach le-a declarat oamenilor legii că a găsit-o inconștientă pe copilă, notează The Guardian. Doctorul a asistat la autopsia adolescentei, în dosar apărând faptul că s-a înecat cu vomă și că avea rupturi în zona genitală și un lichid albicios pe picioare.

Cauza morții a fost una neclară, mai ales că nu s-au realizat teste toxicologice. André Bamberski a refuzat că creadă că fiica sa a încetat din viață doar pentru că îi venise vremea și știa că vinovat este doctorul. A luptat aproape 30 de ani pentru a-i face dreptate.

ADVERTISEMENT

Dieter Krombach, un cardiolog greu de prins

André Bamberski a făcut presiuni asupra autorităților din Germania pentru a se face teste suplimentare. Criminaliștii au constatat că spusele lui Dieter Krombach nu se potriveau, Kalinka intrase în șoc anafilatic. Cu toate acestea medicul nu a fost pus sub acuzare.

În cele din urmă adolescenta a fost deshumată și doctorii din Franța au descoperit că organele genitale îi fuseseră îndepărtate în timpul autopsiei inițiale. Chiar și cu aceste dovezi tatăl nu a putut demonstra că fata fusese violată.

ADVERTISEMENT

Câțiva ani mai târziu, în 1997 medicul neamț a fost arestat și condamnat la 2 ani de închisoare pentru că a abuzat sexual o pacientă în vârstă de 16 ani pe care o drogase. Din păcate, și de această dată a scăpat pentru că nu avea cazier. Sentința sa a fost suspendată.

Doar că acest lucru l-a înverșunat și mai mult pe părintele îndurerat care și-a jurat că va afla ce s-a întâmplat cu fiica sa. Pe teritoriul Franței bărbatul reușise să îl pună pe medic sub acuzare. Urma să fie adus pentru a fi judecat, doar că autoritățile din Germania nu au vrut să-l extrădeze.

André Bamberski, fără regrete că a făcut dreptate pentru fiica sa

În tot acest timp André Bamberski nu s-a oprit, chiar dacă și-a pierdut familia și locul de muncă. Când a auzit zvonuri că Dieter Krombach plănuiește să plece în Africa l-a răpit pe medic și l-a adus în Franța unde a fost bătut cu cruzime și lăsat în stradă.

Poliția l-a arestat după ce a primit un telefon. Acest lucru se întâmpla în anul 2011 când cardiologul de 74 de ani a fost condamnat de un tribunal din Paris pentru uciderea din culpă a unui copil de 14 ani și a adolescentei Kalinka Bamberski.

Mama fetei a depus mărturie împotriva medicului de care divorțase între timp, spunând judecătorilor că acesta i-a administrat copilei sedative fără știrea sa. În plus, testele medicale suplimentare au dezvăluit că fusese violată și drogată.

După aproape 30 de ani Dieter Krombach a fost condamant la 15 ani de închisoare. La rândul său André Bamberski a primit un an de închisoare cu suspendare pentru răpire, în mai 2014. Francezul nu regretă nicio secundă că a făcut dreptate în numele fetei sale.

Povestea tatălui a impresionat o lume întreagă și chiar a fost subiectul unui film care a avut premiera în anul 2016. Mai exact, este vorba de producția Kalinka. În numele fiicei mele, în regia lui Vincent Garenq.

ADVERTISEMENT
Tags: