News

El este Vasile, românul de 93 de ani care se roagă în genunchi, de ziua lui, într-o biserică părăsită dintr-un sat din România

Vasile, românul de 93 de ani care se roagă în genunchi, de ziua lui, într-o biserică părăsită. Imaginea a provocat un val de emoții.
02.12.2023 | 09:59
El este Vasile romanul de 93 de ani care se roaga in genunchi de ziua lui intro biserica parasita dintrun sat din Romania
Vasile, românul de 93 de ani care se roagă în genunchi. Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

El este Vasile, românul de 93 de ani care se roagă în genunchi, de ziua lui, într-o biserică părăsită dintr-un sat din România. Imaginea cu bătrânul a provocat un val de emoții în mediul online.

Imaginea cu Vasile, românul de 93 de ani care se roagă în genunchi, de ziua lui, a impresionat o lume întreagă

Fotografia a fost publicată de Mihnea Turcu, un fost bancher, care a decis să lase această meserie pentru pasiunea descoperită acum câțiva ani: fotografia. Reușește să surprindă cele mai inedite, dar și emoționante imagini, care ilustrează satul românesc.

ADVERTISEMENT

Astfel de imagini au apărut pe una dintre rețelele de socializare ale fotografului, pe 7 noiembrie. Mihnea Turcu a publicat un videoclip cu un bătrân de 93 de ani. Acetsta se află într-o biserică veche și părăsită dintr-un sat din România.

Vasile, românul care locuiește într-o comună izolată din țară, a ținut ca de ziua lui, atunci când a împlinit 93 de ani, să vină la biserică pentru a se ruga. În ciua vârstei înaintate, bătrânul a îngenuncheat în lăcașul de cult, care pare a fi abandonat.

ADVERTISEMENT

Frigul nu l-a împiedicat să își ducă „misiunea” la final. Imaginea cu Vasile, bătrânul de 93 de ani, a încântat sufletele românilor și a stârnit zeci de mii de aprecieri și alte sute de comentarii.

„Ceea ce faci tu, Mihnea, e salvarea unui neam! Poate să pară paradoxal ce spun, întrucât sunt generații și obiceiuri care se sting. Dar TU reușești să retrezești ceea ce e mai bun în fiecare dintre noi. Acea moștenire genetică ce zace în fiecare dintre noi, de care-ar trebui să ținem cont cu toții! Ești special, tot respectul și toată prețuirea!”

ADVERTISEMENT

„Oamenii de la tara au o autenticitate a lor…viata lor e adevarata. Ating pamantul, il ingrijesc, se hranesc din el si cred in anotimpuri, natura si Dumnezeu. Si duc vieti pe cat de grele, pe atat de frumoase. Sa-i tina Domnul sanatosi si linistiti pe toti strabunicii, bunicii si parintii nostri de la tară”, sunt două dintre comentariile internauților.

Cine este Mihnea Turcu

Mihnea Turcu este un fotograf care călătorește prin localitățile din România, reușind să surprindă imaginea vie și autentică a țării. În urma unei călătorii în Maramureș, în 2009, fostul bancher s-a îndrăgostit de satul românesc.

ADVERTISEMENT

În 2013, el a decis să renunțe la cariera sa pentru a se dedica complet fotografiei. „Acest fotograf împărtășește cu cei aproximativ 112.000 de urmăritori ai săi instantanee uluitoare din realitatea cotidiană a satelor românești izolate, unde oamenii cosesc de mână, își spală hainele în apa înghețată a unui pârâu, piaptănă inul, taie lemne cu toporul indiferent de vârstă… și unde se roagă mult”, arată publicația pariziană Aleteia.

 

ADVERTISEMENT