News

El este Vasile, românul de 93 de ani care se roagă în genunchi, de ziua lui, într-o biserică părăsită dintr-un sat din România

Vasile, românul de 93 de ani care se roagă în genunchi, de ziua lui, într-o biserică părăsită. Imaginea a provocat un val de emoții.
02.12.2023 | 09:59
El este Vasile romanul de 93 de ani care se roaga in genunchi de ziua lui intro biserica parasita dintrun sat din Romania
Vasile, românul de 93 de ani care se roagă în genunchi. Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

El este Vasile, românul de 93 de ani care se roagă în genunchi, de ziua lui, într-o biserică părăsită dintr-un sat din România. Imaginea cu bătrânul a provocat un val de emoții în mediul online.

Imaginea cu Vasile, românul de 93 de ani care se roagă în genunchi, de ziua lui, a impresionat o lume întreagă

Fotografia a fost publicată de Mihnea Turcu, un fost bancher, care a decis să lase această meserie pentru pasiunea descoperită acum câțiva ani: fotografia. Reușește să surprindă cele mai inedite, dar și emoționante imagini, care ilustrează satul românesc.

ADVERTISEMENT

Astfel de imagini au apărut pe una dintre rețelele de socializare ale fotografului, pe 7 noiembrie. Mihnea Turcu a publicat un videoclip cu un bătrân de 93 de ani. Acetsta se află într-o biserică veche și părăsită dintr-un sat din România.

Vasile, românul care locuiește într-o comună izolată din țară, a ținut ca de ziua lui, atunci când a împlinit 93 de ani, să vină la biserică pentru a se ruga. În ciua vârstei înaintate, bătrânul a îngenuncheat în lăcașul de cult, care pare a fi abandonat.

ADVERTISEMENT

Frigul nu l-a împiedicat să își ducă „misiunea” la final. Imaginea cu Vasile, bătrânul de 93 de ani, a încântat sufletele românilor și a stârnit zeci de mii de aprecieri și alte sute de comentarii.

„Ceea ce faci tu, Mihnea, e salvarea unui neam! Poate să pară paradoxal ce spun, întrucât sunt generații și obiceiuri care se sting. Dar TU reușești să retrezești ceea ce e mai bun în fiecare dintre noi. Acea moștenire genetică ce zace în fiecare dintre noi, de care-ar trebui să ținem cont cu toții! Ești special, tot respectul și toată prețuirea!”

ADVERTISEMENT

„Oamenii de la tara au o autenticitate a lor…viata lor e adevarata. Ating pamantul, il ingrijesc, se hranesc din el si cred in anotimpuri, natura si Dumnezeu. Si duc vieti pe cat de grele, pe atat de frumoase. Sa-i tina Domnul sanatosi si linistiti pe toti strabunicii, bunicii si parintii nostri de la tară”, sunt două dintre comentariile internauților.

Cine este Mihnea Turcu

Mihnea Turcu este un fotograf care călătorește prin localitățile din România, reușind să surprindă imaginea vie și autentică a țării. În urma unei călătorii în Maramureș, în 2009, fostul bancher s-a îndrăgostit de satul românesc.

ADVERTISEMENT

În 2013, el a decis să renunțe la cariera sa pentru a se dedica complet fotografiei. „Acest fotograf împărtășește cu cei aproximativ 112.000 de urmăritori ai săi instantanee uluitoare din realitatea cotidiană a satelor românești izolate, unde oamenii cosesc de mână, își spală hainele în apa înghețată a unui pârâu, piaptănă inul, taie lemne cu toporul indiferent de vârstă… și unde se roagă mult”, arată publicația pariziană Aleteia.

 

ADVERTISEMENT
Celebra prezentatoare TVR rupe tăcerea despre idila cu Ioan Neculaie, fostul patron de...
Celebra prezentatoare TVR rupe tăcerea despre idila cu Ioan Neculaie, fostul patron de la FC Brașov: „A înșela înseamnă să fii cu sufletul în altă direcție”
"N-am crezut asta!" Cum arată Maria Sharapova, la 4 ani de la retragere
Un cuplu din Cluj a rămas fără niciun ban și fără mașină după...
Un cuplu din Cluj a rămas fără niciun ban și fără mașină după ce a dat click pe un anunț de pe internet
„Așa am scăpat de retenția de apă”. Amna are un obicei simplu după...
„Așa am scăpat de retenția de apă”. Amna are un obicei simplu după fiecare masă
Cine lucrează cele mai multe ore pe săptămână în Europa
Cine lucrează cele mai multe ore pe săptămână în Europa
"Trebuie să coborâm că murim. Băi, deschide ușa!" Filmul incidentului de la metrou, după ce două trenuri s-au ciocnit la Timpuri Noi
După cât timp poți urca la volan dacă ai băut un pahar de...
După cât timp poți urca la volan dacă ai băut un pahar de țuică de 40 de grade. Experiment inedit cu etilotestul VIDEO
O mamă indignată a scris un bilet pentru educatoarea fiicei sale și l-a...
O mamă indignată a scris un bilet pentru educatoarea fiicei sale și l-a lipit pe caserola de mâncare. Ce o învățase dascălul
Primele imagini cu Jador după eliminarea de la Survivor All Stars. Ce a...
Primele imagini cu Jador după eliminarea de la Survivor All Stars. Ce a făcut manelistul
Trăistariu își scrie testamentul. Cui îi lasă toată averea
Trăistariu își scrie testamentul. Cui îi lasă toată averea
Oana Roman, mesaj pentru familia lui Pepe, după înmormântarea Mioarei Roman. 'Fără voi..'
Oana Roman, mesaj pentru familia lui Pepe, după înmormântarea Mioarei Roman. 'Fără voi..'
Românii care au dreptul la al 13-lea și al 14-lea salariu. Prima leafă...
Românii care au dreptul la al 13-lea și al 14-lea salariu. Prima leafă se dă înainte de vacanţa de vară
O teroristă germană din Facțiunea Armata Roșie, căutată de 30 de ani și...
O teroristă germană din Facțiunea Armata Roșie, căutată de 30 de ani și acuzată atacuri cu bombă și jafuri armate, a fost arestată la Berlin
Zodiile din horoscop care renasc în martie 2024. Vor aduce fericire, noroc și...
Zodiile din horoscop care renasc în martie 2024. Vor aduce fericire, noroc și bani pentru persoanele dragi