Life

Elena Ceaușescu a ascuns o întâmplare teribilă din viața ei. Evenimentul despre care n-a suflat nimeni

04.02.2021 | 14:30
Elena Ceausescu a ascuns o intamplare teribila din viata ei Evenimentul despre care na suflat nimeni
ADVERTISEMENT

Elena Ceaușescu ar fi dat ordin în anul 1979 să se ascundă una din cele mai dificile momente ale vieții sale, un accident rutier care îi putea costa viața.

Tot ce se întâmpla cu soții Ceaușescu, în special cu Odioasa, așa cum i-a rămas porecla, a trecut prin mai multe filtre, iar oamenii nu au aflat niciodată lucruri din viața lor personală, nici măcar atunci când aceștia au fost în pericol, cum s-a întâmplat cu fosta primă doamnă a României.

ADVERTISEMENT

Spre deosebire de zilele noastre, când presa poate să afle totul despre liderii de la putere și să scrie ce descoperă, atunci lucrurile stăteau altfel, iar Securitatea avea grijă ca soții Ceaușescu să fie protejați, astfel încât nici măcar despre evenimentele nefericite din viața lor, care ar fi putut să trezească o emoție în favoarea lor, nu s-a suflat nimic.

Elena Ceaușescu era să moară în anul 1979

Cel puțin asta reiese dintr-o notă informativă din 30 octombrie 1979 a Departamentului de stat al Statelor Unite ale Americii, în care se vorbește despre accidentul în urma căruia Elena Ceaușescu și-a rupt câteva coaste și a avut nevoie de mai multe îngrijiri medicale.

ADVERTISEMENT

„Există zvonuri temeinice în Bucureşti că Elena Ceauşescu a fost implicată într-un accident auto, sâmbătă seara, în 20 octombrie. Se spune că ar fi fost rănită şi a fost internată la Spitalul Elias.

Spitalul ar fi împânzit de agenţi de securitate. Am notat că doamna Ceauşescu nu a mai apărut în public în weekend”, se arată într-una  dintre notele informative care circulau la acea vreme despre nevasta lui Nicolae Ceaușescu, notează adevărul.ro.

ADVERTISEMENT

Ce scria într-o notă informativă de la acea vreme: „răni faciale, dinți rupți”

„Zvonurile continuă să circule în Bucureşti că Elena Ceauşescu, soţia preşedintelui, a fost rănită într-un accident rutier şi ar fi suferit câteva fracturi de coaste. Alte relatări arată că ar fi suferit răni faciale şi ar fi avut dinţii rupţi, fiind trimisă apoi fie la Paris, fie la Viena pentru lucrări dentare şi de chirurgie plastică.

Ambasadorul francez neagă că ea ar fi ajuns în Franţa. Alţii sugerează că destinaţia ar fi fost Moscova, pe care o considerăm foarte puţin probabilă”, se mai arăta în respectiva informare.

ADVERTISEMENT