News

Elena Udrea va afla pe 10 iunie dacă va fi extrădată în țară. Magistrații de la Sofia au amânat din nou decizia. Update

Procesul de extrădare al fostului ministru Elena Udrea a fost amânat pentru ziua de vineri, 10 iunie. Decizia a fost luată miercuri de magistrații de la Sofia.
08.06.2022 | 16:18
Elena Udrea va afla pe 10 iunie daca va fi extradata in tara Magistratii de la Sofia au amanat din nou decizia Update
Elena Udrea poate afla miercuri dacă va fi extrădată din Bulgaria. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT
08-06-2022
13:20

Elena Udrea va afla pe 10 iunie dacă va fi extrădată în țară

Decizia finală în privința extrădării Elenei Udrea din Bulgaria va fi dată vineri, 10 iunie, la ora 14.00, potrivit Antena 3.

La finalul termenului de miercuri, Elena Udrea a avut și o reacție pentru jurnaliștii români prezenți la Sofia.

”Au fost acceptate toate probele, mai puțin martorii care trebuiau să demonstreze deciziile Curții Constituționale.

Sper să am parte de o justiție dreaptă în Bulgaria, nu cum am avut în România. Știți că se fac presiuni și asupra celor din Bulgaria. A spus o chiar purtătorul de cuvânt al Curții de Apel. Îmi doresc să se respingă cererea României”, a spus fostul ministru.

Elena Udrea a ajuns, miercuri, 8 iunie, din nou în fața judecătorilor din Sofia. Fostul ministru poate primi o decizie privind extrădarea în România.

Elena Udrea poate afla miercuri dacă va fi extrădată din Bulgaria. Decizia, în dosarul în care este condamnată la 6 ani de închisoare

În jurul orei 15.00, Elena Udrea a fost adusă cu cătușe la Curtea de Apel din Sofia, Bulgaria, acolo unde ar putea afla dacă va fi extrădată în România.

ADVERTISEMENT

Chiar în această zi expiră termenul în care, potrivit legii, Curtea de Apel din Sofia trebuie să ia o decizie în cazul extrădării fostului ministru al turismului.

Dat fiind faptul că Udrea a fost reținută de către poliția bulgară pe 7 aprilie, termenul celor 60 de zile se împlinește chiar azi, 8 iunie.

ADVERTISEMENT

În urmă cu o săptămână, completul de trei judecători de la Curtea de Apel din Sofia i-au respins Elenei Udrea cererea de a fi plasată în arest la domiciliu, motivând că termenul rezonabil de judecare a cauzei nu a fost încă depășit.

Elena Udrea are de executat o pedeapsă de 6 ani de închisoare în dosarul Gala Bute

La începutul lunii aprilie, Elena Udrea a fugit din România, cu puțin timp înainte ca Instanţa supremă de la ICCJ să confirme condamnarea de 6 ani închisoare primită în dosarul Gala Bute.

ADVERTISEMENT

Ea nu a apucat să fugă de parte de țară. A fost prinsă de poliția bulgară în apropiere de granița cu Grecia. Justiția bulgară a decis ca Udrea să fie arestată preventiv.

Udrea se va confrunta cu un nou dosar în cazul revenirii în țară

Judecătorii din București vor să o audieze pe Udrea într-un alt dosar, în care este acuzată de spălare de bani și trafic de influență.

ADVERTISEMENT

Vorbim de dosarul Hidroelectrica. În această speță, Udrea este acuzată de trafic de influenţă şi spălare a banilor, în legătură cu suma de 5 milioane de dolari primită de la omul de afaceri Bogdan Buzăianu.

Reamintim că luni, 6 iunie, din arestul din Bulgaria, Elena Udrea a fost audiată prin sistem de videoconferință, în dosarul Hidroelectrica, la Curtea de Apel București. Judecătorii au refuzat să se pronunțe pe solicitarea ei de încetare a procesului penal, așadar au amânat decizia. Detalii, AICI.

ADVERTISEMENT
Tags: