News

Elena Udrea, în continuare în arest în Bulgaria. A depus contestație la decizia de extrădare în România

După decizia judecătorilor bulgari de a fi extrădată în România, Elena Udrea a depus marți contestație. Fostul ministru al turismului a acționat la limită, deoarece era ultima zi când putea face acest lucru.
27.04.2022 | 09:20
Elena Udrea in continuare in arest in Bulgaria A depus contestatie la decizia de extradare in Romania
ADVERTISEMENT

Elena Udrea refuză în continuare să vină în arest în România, pentru a-și executa pedeapsa de 6 de ani de închisoare, primită în dosarul Gala Bute. Fostul ministru al turismului a depus o contestație față de decizia judecătorilor bulgari de a fi extradată în țara natală.

Elena Udrea contestă decizia judecătorilor bulgari de a fi extrădată în România. Reacția Curții de Apel din Sofia

Curtea de Apel din Sofia va stabili o dată la care va judeca cererea Elenei Udrea, în următoarele 5 zile. De această dată, hotărârea pe care o va lua va fi una definitivă.

ADVERTISEMENT

De altfel, Elena Udrea nu mai poate invoca în apărarea sa condițiile improprii din penitenciarele românești, mai ales că Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP) a trimis unele documente oficiale în care este precizat că fostul politician va dispune de condiții bune.

”Ținând cont de faptul că Elena Udrea este o persoană cu vulnerabilități, având în vedere statutul, profesia și natura faptelor, va fi încarcerată individual sau cu deținute de același tip.

ADVERTISEMENT

Dacă va face cerere, va primi din partea ANP un televizor pentru că trebuie asigurat dreptul la informare. Daca nu e satisfacuta de televizoru primit, poate primi, in baza unei cereri, un alt televizor pe care și-l dorește.

Telefon mobil nu va primi, pentru că introducreea telefoanelor mobile în penitenciare este interzisă, fiin infracțiune, dar va beneficia de dreptul de a lua legatura cu familia, cu prietenii, prin intermediul vizitelor, convorbirilor online sau telefonului fix din camerele de deținere”, a declarat Cosmin Dorobanțu, președintele Federației Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor.

ADVERTISEMENT

Elena Udrea a solicitat arest la domiciliu

Pe data de 19 aprilie, Tribunalul din Blagoevgrad a acceptat cererea autorităților din România, ca Elena Udrea să fie trimisă pe teritoriul național, încât să-și ispășească condamnarea la 6 ani de închisoare.

Anterior, Udrea a solicitat ca să fie plasată în arest la domiciliu, arătând documente care atestă că și-a închiriat în Bulgaria o locuință, pentru o perioadă de 7 ani.

ADVERTISEMENT

Pe numele fostului ministru al turismului este emis un mandat european de arest. Reamintim că la începutul acestei luni, Elena Udrea a fost condamnată definitiv în dosarul Gala Bute, la 6 de ani de închisoare cu executare. În aceeași zi, fostul politician a dat să fugă din teritoriu, dar a fost prinsă în Bulgaria.

ADVERTISEMENT
Tags: