News

Elena Udrea, mesaj tranșant la moartea lui Rudel Obreja: ”Cei care au fost părtași la acest abuz trebuie să-l aibă pe conștiință”

Elena Udrea a marcat printr-un mesaj tranșant, scris din spatele gratiilor, moartea lui Rudel Obreja, condamnat alături de ea în dosarul Gala Bute.
12.03.2023 | 21:47
Elena Udrea mesaj transant la moartea lui Rudel Obreja Cei care au fost partasi la acest abuz trebuie sal aiba pe constiinta
Elena Udrea și Rudel Obreja au fost condamnați împreună, în dosarul Gala Bute / Colaj foto: Fanatik / Surse foto: Rudel Obreja Facebook, Hepta
ADVERTISEMENT

Elena Udrea a scris un mesaj lung despre moartea lui Rudel Obreja, fostul președinte a Federației Române de Box. Cei doi au fost condamnați împreună, în dosarul Gala Bute.

Boala a început să se manifeste la o lună după condamnare: ”A fost un șoc pentru Rudel Obreja”

Elena Udrea e de părere că cei opt ani în care Rudel Obreja a fost urmărit penal în dosarul Gala Bute și-au pus amprenta definitiv pe starea de sănătate a fostului pugilist. Nu întâmplător, boala i s-a declanșat la doar o lună după ce a fost încarcerat.

ADVERTISEMENT

”Reîncarcerarea a fost un șoc pentru el. Nu se aștepta ca decizia CCR să nu fie respectată.

A intrat în pușcărie sănătos, însă epuizat sufletește de atâta nedreptate. Suferința pentru copiii mici și soția care-l așteptau acasă, așa cum povestește cel cu care a fost închis de fiecare dată, a pricinuit declanșarea acestei boli crunte.

După o lună a început să se simtă rău, însă doctorul de la Jilava nu l-a luat în serios și încă două luni a fost ținut în penitenciar cu diagnostice și tratamente greșite.

ADVERTISEMENT

După patru luni, în sfârșit au acceptat să îl trimită la spitalul Fundeni, unde i s-a descoperit un cancer la pancreas. Din păcate era prea târziu, boala fiind în faza terminală”, a scris Elena Udrea pe contul ei de Facebook.

Elena Udrea, la moartea lui Obreja: ”Au rămas trei copii orfani”

Fostul ministru e de părere că dacă Obreja nu era condamnat în data de 7 aprilie (sentința în dosarul gala Bute s-a dat cu nerespectarea unei decizii CCR invocată de avocații inculpaților și admisă, inițial, de reprezentantul DNA), acesta ar fi avut șansa să-și descopere boala la timp și să înceapă imediat tratamentul oncologic.

ADVERTISEMENT

De asemenea, Udrea a dezvăluit că Obreja a refuzat să depună mărturie împotriva ei, în schimbul unei pedepse mai blânde, așa cum s-a întâmplat în cazul altor inculpați care au colaborat cu procurorii.

”Toți cei care au fost părtași la acest abuz abject al justiției “statului paralel” în dosarul “Gala Bute” trebuie să îl aibă pe conștiință. A murit un OM, un TATA, un SOȚ. Au rămas trei copii orfani!

ADVERTISEMENT

Dumnezeu să te odihnească în pace, Rudel Obreja!”, a mai scris Elena Udrea, pe contul ei de socializare. Udrea și Obreja au organizat împreună evenimentul Gala Bute, în anul 2011. Procurorii spun că în cadrul acestui eveniment, Ministerul Dezvoltării Regionale a atribuit firmei lui Obreja, fără anunț de participare, servicii de promovare a imaginii României.

 

ADVERTISEMENT
Tags: