News

Elena Udrea rămâne fără sute de mii de euro, după ce a pierdut procesul cu fosta asociată. A fost trădată de ”regula prescripției”

Elena Udrea a pierdut procesul cu fosta ei asociată, căreia i-a solicitat returnarea unui împrumut. Instanța a decis că asupra cererii a intervenit prescripția.
09.03.2023 | 09:33
Elena Udrea ramane fara sute de mii de euro dupa ce a pierdut procesul cu fosta asociata A fost tradata de regula prescriptiei
Elena Udrea poate să-și ia adio de la împrumutul către fosta ei asociată / Foto: George Călin / Inquam Photos
ADVERTISEMENT

Elena Udrea primește o veste foarte proastă, în spatele gratiilor. Ea a pierdut procesul cu Lia Stanca, fosta ei asociată de la Boghiș Băi, stațiunea în care fostul ministru a investit pe vremea când era membru al guvernului. Udrea a fost învinsă cu una din ”armele” ei preferate, prescripția.

Elena Udrea a cerut restituirea unui împrumut de 350.000 de euro

Tribunalul Sălaj a hotărât, pe 7 martie, să respingă acțiunea formulată de Elena Udrea, după ce a admis ”excepția prescripției dreptului material de acțiune” invocată de Lia Stanca. Mai exact, judecătorii au considerat că Udrea a introdus acțiunea după termenul legal de prescripție în răspundere contractuală, care este de 3 ani. Decizia nu este definitivă și poate fi atacată cu apel.

ADVERTISEMENT

Elena Udrea s-a adresat instanței la sfârșitul anului 2021, solicitând ca fosta asociată să-i returneze un împrumut de 350.000 de euro (sumă care s-a modificat, pe parcursul acțiunii, la 150.000 de euro).

Potrivit informațiilor obținute de FANATIK din dosar, Elena Udrea susține că banii provin de pe urma vânzării părților sociale de la o altă companie, care au fost virați direct în conturile fiicei Liei Stancu. La acea dată, în 2018, Elena Udrea se afla în Costa Rica și avea conturile sechestrate.

ADVERTISEMENT

Asociata spune că a întreținut-o pe Udrea în Costa Rica

De cealaltă parte, fosta asociată le-a spus judecătorilor că în perioada respectivă, ea a fost cea care a întreținut-o pe Udrea în Costa Rica, punându-i la dispoziție un card bancar.

”… realitatea este alta, reclamanta se afla în Costa Rica şi primea sume de bani ca să se întreţină de la pârâtă, deoarece avea sechestru pe toate bunurile şi avea nevoie de o justificare pentru banii primiţi.

ADVERTISEMENT

Înţelege că se încearcă denaturarea realităţii şi obţinerea unor foloase necuvenite care nu pot să fie recuperate dintr-un alt dosar, respectiv o investiţie realizată de către Udrea Elena în societatea Băi Boghiş care nu o să mai poată fi recuperată pentru că societatea a intrat în faliment (…)”, a arătat avocatul familiei Stanca în instanță.

De asemenea, acesta a mai spus că Udrea s-a întreținut ”în toată perioada ulterioară sechestrului penal în principal cu sume de bani care proveneau de la pârâtă în considerarea relaţiei de prietenie care este consecutivă colaborării în societatea Băi Boghiş”, a mai arătat avocatul.

ADVERTISEMENT

Între cele două părți nu a existat niciun contract de împrumut, iar Udrea a prezentat în instanță un schimb de mesaje cu Stanca, din care reiese faptul că aceasta a primit diferite sume de bani în conturi.

Elena Udrea a cheltuit sume enorme în Costa Rica

În perioada în care a se afla în Costa Rica împreună cu Alina Bica, Elena Udrea a locuit într-un complex imobiliar de lux, în zona Rohrmoser, Pavas, unde plătea aproximativ 1.100 euro pe lună.

Jurnaliștii de la Diario Extra au scris că cele două femei dispuneau de fonduri care le permiteau să ducă o viață bună. Ele foloseau ”mașini moderne” pentru a se deplasa, mâncau la restaurante scumpe și au închiriat mai multe apartamente.

Lia (Veronica) Stanca este văduva lui Viorel Stanca, fost ofițer SRI și cunoscut om de afaceri din județul Sălaj, cu o avere de 25 de milioane de euro, în 2016. Viorel Stanca a fost și șef al organizației județene PDL.

Elena Udrea și Lia Stanca s-au asociat în afacerea Boghiș Băi, însă relația dintre ele s-a deteriorat puternic după ce procurorii au pus sechestru pe bunurile societății, în dosarele penale ale fostului ministru.

ADVERTISEMENT
Tags:
Imagini stupefiante cu iubita lui Ronaldo la saună! Cum a apărut Georgina: „Cel...
Imagini stupefiante cu iubita lui Ronaldo la saună! Cum a apărut Georgina: „Cel mai ciudat lucru pe care l-am văzut”
Războiul oligarhilor ruși în România: omul care-i furnizează vitamine lui Putin, dat pe...
Războiul oligarhilor ruși în România: omul care-i furnizează vitamine lui Putin, dat pe mâna autorităților de un fost colaborator
Boala a pus stăpânire pe creierul gimnastei care a făcut istorie pentru România....
Boala a pus stăpânire pe creierul gimnastei care a făcut istorie pentru România. Tragediile tăcute ale marilor sportivi
Rezultate Titularizare 2024. Edu.ro publică notele profesorilor, înainte de contestaţii
Rezultate Titularizare 2024. Edu.ro publică notele profesorilor, înainte de contestaţii
Cât a putut să cheltuie, într-o singură zi, la plajă celebrul Pescobar: Îmi...
Cât a putut să cheltuie, într-o singură zi, la plajă celebrul Pescobar: Îmi cer eu scuze de la nota asta mare, atât s-a putut
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
Vestea pentru TOȚI pensionarii din România. Ce s-a întâmplat cu un milion de...
Vestea pentru TOȚI pensionarii din România. Ce s-a întâmplat cu un milion de documente
De ce a murit, de fapt, Andrei Versace. Ipoteza principală a anchetatorilor
De ce a murit, de fapt, Andrei Versace. Ipoteza principală a anchetatorilor
Romanița Iovan, mai bine ca niciodată. Înfloritoare la 59 de ani
Romanița Iovan, mai bine ca niciodată. Înfloritoare la 59 de ani
Dr. Gheorghiţă, major, vaccinat şi foarte însurat! Detaliul care l-a dat de gol...
Dr. Gheorghiţă, major, vaccinat şi foarte însurat! Detaliul care l-a dat de gol că este deja soţul Monicăi Bîrlădeanu
„În România sunt pregătiţi să-l primească”. Uciderea unui urs care a atacat un...
„În România sunt pregătiţi să-l primească”. Uciderea unui urs care a atacat un turist în Italia, oprită de activişti
Charlotte, fiica adoptivă a lui Ilie Nastase, acuzații dure la adresa Ioanei Nastase:...
Charlotte, fiica adoptivă a lui Ilie Nastase, acuzații dure la adresa Ioanei Nastase: „M-a blocat în telefonul lui tata! Fratele meu a dispărut de 5 luni!” Care este replica Ioanei, soția tenismanului?!