News

O copilă de 14 ani a făcut infract, după ce a tras o sperietură zdravănă. Un individ îi atacase două colege cu un cuțit

O copilă în 14 ani din Franța a murit de frică după ce școala unde învăța a fost locul unui atac armat cu un cuțit. Tânăra se baricadase într-o sală de clasă alături de colegi.
19.04.2024 | 15:26
O copila de 14 ani a facut infract dupa ce a tras o sperietura zdravana Un individ ii atacase doua colege cu un cutit
O copilă de 14 ani a făcut infract, după ce a tras o sperietură zdravănă. Un individ îi atacase două colege cu un cuțit. Foto: Wiki Commons
ADVERTISEMENT

Cei care au sunat la ambulanță au fost profesorii, care i-au acordat primul ajutor. Cu toate acestea, tânăra din Souffelweyersheim, comună din Strasbourg, la est de Franța, a decedat. Drama nu l-a lăsat indiferent nici pe ministrul educației Nicole Belloubet, care a transmis condoleanțe familiei.

O copilă de 14 ani a făcut infract, după ce a tras o sperietură zdravănă

”Fata fusese salvată de profesori care au sunat foarte repede serviciile de pompieri din Souffelweyersheim, în Alsacia, însă a decedat la sfârşitul după-amiezii”, a explicat directorul școlii, Olivier Faron, pentru AFP. ”Cu nespusă tristeţe am aflat despre decesul unei tinere liceene, victima unui stop cardiac în timpul procedurii de punere în siguranţă în marja atacului cu cuţitul în apropierea instituţiei sale de învăţământ”, a transmis și ministrul Nicole Belloubet.

ADVERTISEMENT

Directorul școlii a fost cel care a declanșat alarma după ce două eleve au fost atacate cu un cuțit în exteriorul școlii, de către un individ care are aparente probleme psihice. Pentru siguranța tuturor au fost plasați în izolare toți cei aflați în școală, astfel că profesorii s-au baricadat în sălile de clasă alături de elevi.

Noi am pus în aplicare procedura de izolare. Cadrele didactice au făcut-o în mod extrem de precis şi riguros, dar, din nefericire, această tânără a avut un episod de stres foarte puternic care a provocat acest stop cardiac”, a explicat directorul. Părinții spun că acum se tem să-și mai lase copiii la școală în acea zonă.

ADVERTISEMENT

Fiul meu este independent, de obicei face singur traseul până la școală cu bicicleta, dar în dimineaţa asta i-a fost teamă. Am venit doar să-i strângem lucrurile şi o să-l ţin cu mine acasă. I-a fost foarte greu să adoarmă azi-noapte”, a explicat mama unui elev pentru sursa citată.

Elevii dintr-o școală din Franța s-au baricadat în sălile de clasă după un atac cu cuțitul

”În şcoala primară, exerciţiul de izolare s-a desfăşurat aproape ca un joc, însă aici a fost poate un pic prea direct. El a crezut că în şcoală era o persoană înarmată. Auzeau uşi trântindu-se, dar în realitate erau doar celelalte clase, care se izolau şi ele”, a completat mama elevului. Se pare că în momentul în care a fost dată alerta toate clasele au închis ușile, iar elevii s-au ascuns sub mese, cu toate că autorul atacului nu a intrat în clădire.

ADVERTISEMENT

Procurorul din Strasbourg, Yolande Renzi, a anunțat că ”vor trebui făcute investigaţii spre a se stabili în ce condiţii a intervenit acest stop” cardiac. ”Nu există soluţie perfectă şi vom analiza în profunzime ce anume s-a întâmplat. Dacă există învăţăminte de tras, le vom trage. Dar profesorii au făcut cu adevărat ceea ce era necesar”, a completat, la rândul său, directorul școlii.

Suntem devastaţi, fără glas. Nu pot să vă spun dacă această fată prezenta o patologie cardiacă sau nu”, a comentat cazul și primarul din Reichstett, Georges Schuler. Din fericire, cele două fete atacate cu cuțitul nu sunt în pericol, având ”răni fizice ușoare”, astfel că au părăsit spitalul după 24 de ore de la internare.

ADVERTISEMENT

Între timp, atacatorul în vârstă de 30 de ani a fost reținut, iar polițișii au deschis acum un dosar penal pentru ”tentativă voluntară de omor împotriva unor minore şi rebeliune”. ”Motivaţiile suspectului principal rămân necunoscute în acest stadiu”, au transmis procurorii, cu mențiunea că individul ar avea probleme psihice.

ADVERTISEMENT
Tags: