News

Elevă de clasa a IX-a din Pitești, condamnată penal după ce și-a bătut o colegă. Scandalul a început de la un băiat

O elevă din Pitești a fost condamnată penal, după ce și-a bătut o colegă de clasă. Conflictul dintre cele două tinere a început de la un băiat.
28.03.2024 | 11:12
Eleva de clasa a IXa din Pitesti condamnata penal dupa ce sia batut o colega Scandalul a inceput de la un baiat
O bătaie între două eleve de liceu din Pitești s-a încheiat în instanță / Colaj foto: Fanatik / Surse foto: Hepta. Facebook (imagini cu caracter informativ)
ADVERTISEMENT

Un conflict între două fete de liceu s-a lăsat cu dosar penal și o condamnare, după ce una dintre ele și-a așteptat colega după cursuri și a lovit-o cu pumnii și picioarele. Victima a făcut plângere penală, iar agresoarea a fost condamnată, urmând să-i plătească și daune morale colegei sale de clasă.

Victima, sechestrată în toaleta fetelor

Incidentul a avut loc în noiembrie 2022, când cele două tinere erau în clasa a IX-a la Colegiul Economic ”Maria Teiuleanu”. Cele două se aflau într-o situație tensionată de mai mult timp, însă primul conflict s-a produs la toaleta instituției, acolo unde agresoarea a intrat peste partea vătămată, strigându-i că ”este curvă și are figuri în cap”.

ADVERTISEMENT

În realitate, problemele începuseră din cauza unui băiat, pe care ambele tinere puseseră ochii, după cum au declarat colegele de clasă în timpul audierilor. Acestea au confirmat că agresoarea le-a mărturisit cu câteva ore mai devreme intenția de a o agresa pe cealaltă fată, lucru care arată că fapta a fost premeditată.

În primă fază, victima a scăpat de bătăușă, după ce colegele care erau de față au intervenit și i-au cerut acesteia să-i permită victimei să plece. Inițial, inculpata a refuzat, blocându-i ușa de la toaletă cu piciorul și spunându-i că nu pleacă nicăieri. Două dintre fetele prezente au insistat ca victima să fie lăsată să plece și i-au deschis acesteia ușa.

ADVERTISEMENT

A luat-o de păr, a trântit-o la pământ și a lovit-o cu picioarele

Doar că eleva agresoare nu-și încheiase socotelile cu partea vătămată. Potrivit informațiilor din dosar, victima a fost abordată în aceeași zi, în jurul orei 19:30, la finalul orelor de curs.

”Când a ieșit pe poarta liceului, inculpata a strigat-o pe persoana vătămată, spunându-i să stea puțin după care a venit în fața ei și i-a spus „Fă, te potolești” iar persoana vătămată a arătat că i-a spus că e proastă.

ADVERTISEMENT

Atunci, inculpata a împins-o și persoana vătămată a căzut pe spate cu capul de ciment. Când a reușit să se ridice, inculpata i-a dat mai multe palme peste față, cu ambele mâini. Persoana vătămată a arătat că după ce a primit prima palmă, i-a căzut un cercel din ureche, de celălalt prinzând-o inculpata.

După aceea, din cele declarate, instanța reține că inculpata a tras-o de păr și a trântit-o ea căzând în șezut. Inculpata a continuat să o tragă de păr și să o lovească continuu cu picioarele în spate și pe corp. Persoana vătămată a mai arătat că unul dintre colegii de clasă a intervenit, iar el și martora au reușit să o oprească din a o lovi,

ADVERTISEMENT

A subliniat că, în acest timp, era culcată la pământ, iar inculpata o lovea”, se arată în dosarul consultat de FANATIK.

 Scandalul a pornit de la un băiat

După ce a fost agresată, eleva de la liceul economic a mers la spital, acolo unde medicii au constatat existența unor leziuni traumatice care s-au putut produce prin lovire cu un corp dus. Ea a depus plângere penală împotriva colegei sale, căreia i s-a deschis dosar. La audieri, agresoarea a dat vina pe victimă, arătând că a fost înjurată și provocată de aceasta.

”În ceea ce privește motivul săvârșirii infracțiunii și scopul urmărit, instanța reține că, este cert, din probele de la dosar, că cele două fete au avut un conflict anterior comiterii faptei, cele două nefiind în relații bune, iar din declarațiile a doi martori, rezultă că relația tensionată a fost generată de un băiat”, se mai arată în dosar.

Eleva-bătăușă obligată să-i plătească despăgubiri morale părții vătămate

La data de 26 martie 2024, Judecătoria Pitești a condamnat-o pe eleva agresoare la o măsură educativă neprivativă de libertate a supravegherii, pe o durată de patru luni, pentru săvârșirea infracțiunii de lovire și alte violențe. În această perioadă, ea trebuie să se prezinte de două ori pe săptămână la Serviciul de Probațiune Argeș și să nu comită alte infracțiuni. Magistrații au luat în calcul faptul că inculpata este minoră, iar la vârsta comiterii infracțiunii de care a fost găsită vinovată nu împlinise 16 ani. În caz contrar, ea riscă o măsură privativă de libertate

În următoarele patru luni, eleva agresoare nu are voie să se apropie la o distanță mai mică de 40 de metri de partea vătămată. De asemenea, ea trebuie să-i plătească victimei despăgubiri morale în valoare de 5.000 de lei. De asemenea, ea trebuie să achite cheltuieli de judecată în valoare de 1.100 de lei și, de asemenea, să plătească onorariul avocatului colegei sale, în valoare de 1.000 de lei.

ADVERTISEMENT
Tags: