News

Elevii vor fi obligaţi să poarte măşti. Ministrul Educației a anunțat care sunt regulile în şcoli după reînceperea cursurilor

23.04.2020 | 17:56
Elevii vor fi obligati sa poarte masti Ministrul Educatiei a anuntat care sunt regulile in scoli dupa reinceperea cursurilor
ADVERTISEMENT

Monica Anisie, ministrul Educației, a anunțat care sunt regulile pentru elevi când vor reveni la școală. Oficialul Guvernului Orban a punctat faptul că și acestora li se vor aplica măsurile generale de distanțare socială.

Ministrul Educației a anunțat care sunt regulile pentru elevi când vor reveni la școală

Oficialii din Ministerul Educației conturează deja planurile pentru modul în care se vor desfășura cursurile după redeschiderea școlilor, eveniment preconizat a se întâmpla după relaxarea măsurilor de izolare.

ADVERTISEMENT

Monica Anisie spune că, la fel ca restul populației, și elevii vor trebui să se obișnuiască să se prezinte la ore cu măști de protecție și cu o educație a distanțării sociale în clase.

”Viața noastră va fi una în care trebuie să respectăm reguli de igienă, să îi educăm pe elevi, să redeschidem școlile într-un mod treptat, gradual, să ne preocupe siguranța copiilor. Comitetul pentru situații de urgență ne va spune cum să venim la școală și când, astfel încât sa nu existe pericol de îmbolnăvire.

ADVERTISEMENT

Și în alte state elevii poartă măști. Am avut o videoconferință cu miniștrii educației din statele Uniunii Europene în această privință.

Trebuie să îi obișnuim pe copii să poarte mască și să respecte regulile de distanțare socială. Noi trebuie să-i educăm, să gândim aceste măsuri, alături de specialiștii din Ministerul Sănătății, așa cum de altfel s-a întâmplat și în celelalte state europene”, a spus Anisie la Antena 3.

ADVERTISEMENT

Monica Anisie: ”Într-o formă sau alta, anul școlar se va încheia”

Ministrul Educației a dat încă o dată asigurări că anul școlar 2019-2020 se va încheia. Aceasta a scos din calcul încheierea situației elevilor după rezultatele din primul semestru, cum au făcut alte state. Anisie a mai precizat că Evaluarea Națională și Bacalaureatul se vor susține.

”Examenele naționale vor fi date. Evaluarea Națională și Bacalaureatul se vor ține și vom încheia anul școlar. Unele state europene au decis să nu mai redeschidă școlile pe baza notelor din semestrul I sau au continuat în formatul online, altele au transmis către elevi material către elevi pentru a învăța de acasă.”

ADVERTISEMENT

În ceea ce privește situația universităților din România, ministrul a spus că a fost de acord ca examenele din învățământul superior să poată fi susținute online.

”În mediul universitar am dat posibilitatea susținerii chiar și a examenelor în sistem online. Universitățile s-au organizat și cursurile s-au desfășurat online. Au posibilitatea de a da examene online. Este mai simplu în acest sistem universitar. Și pentru ei trebuie să ne gândim la siguranța și sănătatea lor.”, a mai spus Anisie pentru postul de știri.

ADVERTISEMENT