Sport

Elias Charalambous, griji înainte de Sepsi – FCSB: „Ceva ce trebuie să depășim, nu caut scuze”

Elias Charalambous, mesaj clar înainte de meciul cu Sepsi Sfântu Gheorghe. Ce spune de scandalul de rasism în care a fost implicat Dawa.
23.09.2023 | 18:52
Elias Charalambous griji inainte de Sepsi  FCSB Ceva ce trebuie sa depasim nu caut scuze
Elias Charalambous condamnă remarcile rasiste la adresa lui Joyskim Dawa. Sursă foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Elias Charalambous s-a alăturat demersului lui Joyskim Dawa care e gata să îi facă să plătească pe toți cei care îi vor mai adresa cuvinte rasiste pe stadion sau în afara lui. Antrenorul FCSB-ului a prefațat partida de la Sfântu Gheorghe.

Elias Charalambous se teme de Sepsi: „Adversarul și-a arătat calitatea în Europa”

Elias Charalambous consideră că ritmul în acest sezon este mult mai intens: „Avem încă un meci dificil și din punctul meu de vedere meciurile sunt mult mai grele în acest sezon. Calitatea e mare și în fiecare săptămână sau chiar la 2-3 zile avem un meci complicat”.

ADVERTISEMENT

După semieșecul de la Sibiu, staff-ul FCSB-ului s-a concentrat doar pe un singur lucru: „Jucătorii noștri sunt pregătiți și singurul lucru pe care îl putem face acum e să îi recuperăm cât de repede putem. Eu sunt fericit că jucăm mai multe meciuri la rând, pentru că este cel mai bun lucru pentru antrenori și pentru jucători”.

Antrenorul FCSB e sigur că Sepsi poate pune probleme, mai ales pe teren propriu: „Adversarul și-a arătat calitatea în Europa și au adus și câțiva jucători noi. Trebuie să facem lucrurile așa cum știm ca să câștigăm”.

ADVERTISEMENT

Elias Charalambous nu se vaită de programul FCSB-ului. Îl apără Dawa: „Rasismul nu are ce căuta în sport”

Elias Charalambous e de părere că jucătorii săi pot face față ritmului infernal, în ciuda faptului că FCSB joacă în deplasări 3 din 4 partide: „E ceva ce trebuie să depășim și nu îmi place să caut scuze. Ăsta e programul și vom trece peste. Lucrul bun e că avem cele mai bune condiții din partea clubului și jucătorii au totul la hotel ca să își revină. E foarte important asta”.

Vicecampioana României a uitat deja ce s-a întâmplat în meciul de la Sibiu: „Face parte din joc. Ne-am dorit să câștigăm, dar ăsta e fotbalul. Nu știi niciodată cum va decurge un meci de-a lungul celor 90 de minute. Am rămas în zece oameni, dar asta e. A trecut și nu ne gândim decât la meciul următor”.

ADVERTISEMENT

Charalambous a sărit din nou în ajutorul camerunezului din defensiva FCSB-ului: „Am vorbit despre Dawa. El e un jucător care a jucat fantastic anul ăsta. A făcut un efort foarte mare încă de la începutul pregătirii. Muncește foarte mult zilnic și nu putem să îl judecăm pentru o greșeală. S-a întâmplat și nu am nimic rău de spus despre el. 

Mesaj pentru suporteri: „Jucătorii au mare nevoie de ei”

Vreau de asemenea să vorbesc despre situația care l-a supărat pe el și pe noi foarte tare. Rasismul nu are ce căuta în acest sport și în viață. Oamenii trebuie să gândească de 2-3 ori înainte să deschidă gura sau să scrie ceva în online. Nu este drept pentru că suntem toți egali și suntem la fel. 

ADVERTISEMENT

Cred că toții suporterii din România sunt de partea lui Dawa. Fanii sunt mereu cu noi și au de străbătut și ei distanțe mari la toate meciurile. Suntem fericiți, mai ales jucătorii, care au nevoie mare de ei”.

În final, cipriotul a transmis un mesaj și pentru suporteri: „Ne ajută mult în momentele dificile și sunt sigur că vor fi din nou alături de noi. Vrem să-i facem fericiți pentru că au stat mult pe drumuri săptămâna asta, Constanța, Sibiu și acum la Sfântu Gheorghe. Vrem să le facem cadou victoria”.


  • Cotă BETANO pentru FCSB: 2.15 este cota pentru ”peste 2.5 goluri” la meciul Sepsi OSK – FCSB.

ADVERTISEMENT