Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Fostul jucător al Rapidului, criticat după mesajele rasiste trimise lui Dawa: “Te apuci tu să comentezi, jucător de Liga 3?”

Fostul jucător al Rapidului care i-a scris mesaje rasiste lui Joyskim Dawa a fost aspru criticat la FANATIK SUPERLIGA de către Sorin Cârțu.
23.09.2023 | 08:53
Fostul jucator al Rapidului criticat dupa mesajele rasiste trimise lui Dawa Te apuci tu sa comentezi jucator de Liga 3
Fostul jucător de la Rapid a fost aspru criticat după ce i-a adresat mesaje rasiste lui Dawa. Foto: colaj FANATIK.
ADVERTISEMENT

Robert Stănici, fostul fotbalist al Rapidului, i-a scris mesaje rasiste lui Joyskim Dawa, după ce fundașul de la FCSB a greșit decisiv în a doua repriză a meciului cu Hermannstadt, scor 2-2. Jucătorul camerunez a comis penalty și a fost eliminat. Sorin Cârțu l-a pus la colț pe Robert Stănici în direct la FANATIK SUPERLIGA.

Fostul jucător al Rapidului, criticat după mesajele rasiste trimise lui Dawa: “Te apuci tu să comentezi, jucător de Liga 3?”

Joyskim Dawa a fost victima atacurilor rasiste după ce a greșit în Hermannstadt – FCSB, scor 2-2, când l-a faultat pe Cristian Neguț în careu și a fost eliminat. Robert Stănici, fostul jucător de la Rapid, actualmente la Cetatea Turnu Măgurele, a fost una dintre persoanele care i-au trimis mesaje rasiste lui Dawa.

ADVERTISEMENT

Sorin Cârțu l-a criticat dur pe fundașul dreapta de 22 de ani, care a evoluat o singură dată în tricoul echipei mari a Rapidului. „În primul rând, îl văd ca pe un atac rasial. Nu-mi place, plus că vine din partea unuia care nu spune nimic în a evalua un jucător de tipul lui Dawa sau un fotbalist de Divizia A.

Când tu ai jucat foarte puțin, în Liga a 3-a, și te apuci să faci comentarii. E deplasat. În al doilea rând, cum îl tratează e grav. Este grav să gândești în felul ăsta. Să evaluezi un jucător pe culoarea pielii”, a spus Sorin Cârțu la FANATIK SUPERLIGA.

ADVERTISEMENT

Într-o intervenție telefonică la FANATIK SUPERLIGA, Robert Stănici a precizat că mesajele rasiste îndreptate către Dawa nu-i aparțin și că i-a fost spart contul de Instagram.

Cetatea Turnu Măgurele, comunicat după derapajul lui Robert Stănici: „Rasismul și orice tip de discriminare nu vor fi tolerate”

Cetatea Turnu Măgurele, actuala echipă a lui Robert Stănici, a emis un comunicat prin care a reacționat după scandalul care s-a creat în fotbalul românesc, în urma mesajelor rasiste trimise către Dawa.

ADVERTISEMENT

„Referitor la acuzațiile aduse de jucătorul Joyskim Dawa, în mass-media lui Robert Stănici, jucător la CSM Cetatea Turnu Măgurele, vă informăm:

1. Jucătorul nostru Robert Stănici susține: ‘În această dimineață am văzut ce a postat Dawa. Nu știu ce s-a întâmplat, cred că are cineva acces la contul meu pe rețeaua de socializare. Nici măcar nu m-am uitat la meci, nu am treabă și mă dezic de astfel de manifestări cu caracter rasist.

ADVERTISEMENT

În acest sens i-am transmis un mesaj lui Dawa, prin care mă dezic de asemenea practici care nu mă reprezintă. Totodată mi-am cerut scuze pentru acest incident nedorit provocat de cineva în numele meu’.

2. CSM Cetatea Turnu Măgurele declară ferm că rasismul și orice tip de discriminare nu vor fi tolerate și este puternic angajat în combaterea rasismului și a xenofobiei. Ne străduim să luăm măsurile adecvate pentru a preveni și a combate rasismul și xenofobia, prin educație și prin promovarea unei culturi a respectului și a toleranței.

Clubul Sportiv Municipal Cetatea Turnu Măgurele, afirmă că rasismul și orice tip de discriminare nu vor fi tolerate. NU RASISMULUI ȘI INTOLERANȚEI”, se arată în comunicatul celor de la Cetatea Turnu Măgurele.

FANATIK SUPERLIGA poate fi urmărită în fiecare luni, marți și vineri, ora 10:30, LIVE, doare pe FANATIK.RO. În premieră, fiecare ediție poate fi urmărită pe canalul de Youtube FANATIK și pagina de facebook Horia Ivanovici, ora 17:30.

Fostul jucător al Rapidului, aspru criticat după mesajele rasiste trimise lui Dawa

ADVERTISEMENT
Cât costă o plăcintă tradiţională la Târgul de Crăciun din Capitală
Cât costă o plăcintă tradiţională la Târgul de Crăciun din Capitală
"Nemanja Vidic 2.0". Radu Drăgușin, la un pas să devină cel mai scump român din istorie
Detaliul neștiut despre Patrick Mouratoglou: „Am aflat asta când eram în Franța”
Detaliul neștiut despre Patrick Mouratoglou: „Am aflat asta când eram în Franța”
Imagine rară cu fiul cel mic al lui Ion Ţiriac. Mama lui este...
Imagine rară cu fiul cel mic al lui Ion Ţiriac. Mama lui este de o frumuseţe răpitoare
De ce unii localnici din nordul Angliei ajung să ofere moșteniri regelui Charles...
De ce unii localnici din nordul Angliei ajung să ofere moșteniri regelui Charles atunci când mor
Cu ce e îmbrăcată Rona Hartner? Artista a lăsat indicații clare despre ținuta...
Cu ce e îmbrăcată Rona Hartner? Artista a lăsat indicații clare despre ținuta cu care voia să fie îngropată
UNGURII ZRUNCINĂ Europa din temelii. Decizia luată chiar acum la Budapesta
UNGURII ZRUNCINĂ Europa din temelii. Decizia luată chiar acum la Budapesta
Vremea se răcește brusc. Vine urgia peste România
Vremea se răcește brusc. Vine urgia peste România
RUȘINE! Rona Hartner, abandonată de colegi, pe ultimul drum. Doar două vedete au...
RUȘINE! Rona Hartner, abandonată de colegi, pe ultimul drum. Doar două vedete au fost. Ceilalți s-au întrecut în mesaje de condoleanțe, dar s-au dat răniți la înmormântare
Ce s-a întâmplat la înmormântarea Ronei Hartner. Fiica artistei nu a rezistat la...
Ce s-a întâmplat la înmormântarea Ronei Hartner. Fiica artistei nu a rezistat la toată slujba. FOTO
„Prințul Verde”: „Dacă nu sunt eliberați toți ostaticii, Israelul trebuie să execute toți...
„Prințul Verde”: „Dacă nu sunt eliberați toți ostaticii, Israelul trebuie să execute toți ucigașii din închisori, inclusiv pe tata”
Ce activează boala care omorât-o pe Rona Hartner! Factorul declanșator, dezvăluit de celebrul...
Ce activează boala care omorât-o pe Rona Hartner! Factorul declanșator, dezvăluit de celebrul medic Vlad Ciurea: „Feriți-vă de…”
Care e singura țară europeană care se întinde pe trei continente? Europa, Africa...
Care e singura țară europeană care se întinde pe trei continente? Europa, Africa și America!