Sport

Elisabeta Lipă, pusă la zid! „S-au deturnat banii de la Federație. S-a cerut dizolvarea”

Probleme la Federația Română de Canotaj. Cel mai decorat for sportiv românesc ar putea fi dizolvat.
29.02.2024 | 10:55
Elisabeta Lipa pusa la zid Sau deturnat banii de la Federatie Sa cerut dizolvarea
Elisabeta Lipă, pusă la zid. „S-au deturnat banii de la Federație. S-a cerut dizolvarea” FOTO: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Ștefan Popescu este omul care a descoperit în lege că FRF se numără printre cele 51 de federații care nu au drept de funcționare. Ce lovitură se pregătește pentru Federația Română de Canotaj.

Vești proaste pentru Elisabeta Lipă. Federația Română de Canotaj, în pericol să fie dizolvată

Ștefan Popescu, președintele Federației Române de Pescuit Sportiv, a detonat bombă după bombă la „Max Profețiile lui Mitică”, show care e live pe FANATIK.RO, lunea, de la ora 13:30. După ce a argumentat de ce FCSB este continuatoarea Stelei, Popescu a anunțat cutremurul pentru Federația Română de Canotaj.

ADVERTISEMENT

„Anul trecut, Ministerul Transporturilor s-a plâns că a trebuit să dea 7 milioane de lei la clubul Rapid ca să plătească salariile sportivilor. Și hai să vă mai fac o dezvăluire. A dat ministrul Novak acel ordin care spunea să nu folosești nu știu câți străini.

Ordinul ăla a fost anulat pentru că a fost prost făcut. Nu te poți băga tu ca minister în afacerile de drept privat. Dar e o problemă. Toți sportivii străini nu sunt la cluburi de drept privat, sunt la cluburi de drept public. Ăia cu banii noștri plătesc sportivi străini.

ADVERTISEMENT

În loc să băgăm banii ăia în licee, în școli sportive, să pregătim baza de selecție pentru sportul românesc, noi cu banii românești plătim sportivii străini. Cum vi se pare treaba asta? Foarte mișto.

Problema e intrarea în legalitate. Din păcate din punctul meu de vedere nu se poate rezolva printr-un cadru legislativ, ci doar prin soluțiile date de instanțele de judecată având în vedere regimul de persoane juridice pe drept privat al federațiilor sportive. Deci ele trebuie desființate și făcute altele, după cum spune legea, nu povești.

ADVERTISEMENT

Pe 14 martie se judecă la Tribunaul București dizolvarea Federației Române de Canotaj, cea mai galonată federație sportivă din România și cea mai mare ilegalitate făcută. Și-au deturnat banii din bugetul ministerului și l-au băgat la capitalul social inițial. Erau banii statului”.

„Doamna Lipă nu prea le are cu legislația”

„Doamna Lipă, președinta Agenției Naționale pentru Sport. Probabil dânsa habar n-a avut. Dânsa nu le prea are cu legislația. Eu am avut o discuție cu doamna Lipă în 2016 când era ministrul Sportului pusă de domnul Cioloș și doamna Lipă era foarte contrariată că de ce nu sunt mai mulți sportivi președinți de federații și de cluburi. Și s-a auzit vocea mea din sală ‘Pentru că nu prea au minte, doamna Ministru’.

ADVERTISEMENT

Ca să conduci o structură sportivă îți trebuie școală nu pregătire sportivă. La care doamna Lipă m-a întrebat ‘Dar ce domnule Popescu, vă credeți cel mai deștept din sala asta?’ ‘Păi da doamna Ministru am această pretenție’. ‘Pe ce vă bazați’? ‘Am mai multă vacanță decât au școală băieții ăștia’”, a declarat Ștefan Popescu, în exclusivitate la „Max Profețiile lui Mitică”

Mitica Dragomir A DETONAT BOMBA: “FRF FUNCTIONEAZA ILEGAL! SI STEAUA E IN AFARA LEGII”

ADVERTISEMENT