Sport

Elisabeta Lipă, replică dură pentru ministrul Transporturilor: „Îi mulțumesc că nu mi-a răspuns la telefon și mesaje”

La sosirea în țară alături de sportivii care au adus României prima medalie de aur la această ediției a Jocurilor Olimpice, președintele Federației de Canotaj nu s-a sfiit să arunce „săgeți” în direcția ministrului Transporturilor.
01.08.2021 | 16:33
Elisabeta Lipa replica dura pentru ministrul Transporturilor Ii multumesc ca nu mia raspuns la telefon si mesaje
ADVERTISEMENT

După o binemeritată zi de relaxare în Doha, medaliații olimpici de la canotaj s-au întors acasă și au avut parte de o primire pe măsură, în salonul oficial al aeroportului „Henri Coandă” din Capitală, unde i-au așteptat nu doar apropiați, ci și oficialități.

Invitată să ia cuvântul, Elisabeta Lipă, care le-a fost alături pe tot parcursul competiției în calitate de președinte al Federației Române de Canotaj, s-a arătat încântată de această performanță și optimistă în perspectiva ediției din 2024 (n.r. de la Paris), dar nu a uitat să arunce „săgeți” în direcția ministrului Transporturilor.

ADVERTISEMENT

Îi mulțumesc domnului Drulă că nu mi-a răspuns la telefon și mesaje. Asta nu înseamnă că a scăpat”, a fost mesajul ferm al multiplei campioane olimpice după ce oficialul a refuzat orice formă de comunicare pe tema problemelor cu care se confruntă canotorii români în timpul antrenamentelor.

Elisabeta Lipă, „săgeți” spre ministrul Transporturilor la revenirea în țară a sportivilor care au cucerit medalia de aur

Vreau să-i mulțumesc domnului Bode, ministrul de Interne, pentru că ne-a asigurat liniștea pe lac, prin Poliția Transport Naval. După cu ați văzut, ce se întâmplă pe Orșova, Dunăre și Snagov…

ADVERTISEMENT

Nu e o fericire să te antrenezi. Noi am avut multe antrenamente ratate. În aceeași măsură, îi mulțumesc domnului Drulă că nu mi-a răspuns la telefon și mesaje. Asta nu înseamnă că a scăpat.

Legislația e învechită și trebuie modificată. Trebuie să conviețuim toți pe acest lac, dar trebuie să respectăm regula bunului simț și legislația. Cea care va fi pentru că cea de acum e clar că nu e respectată”, a declarat Elisabeta Lipă, exprimându-și, totodată, convingerea că viitorul sună bine în canotajul românesc.

ADVERTISEMENT

Suntem pe doi în Europa, după Olanda, iar pe plan mondial suntem după Australia și Noua Zeelandă. Azi vreau să mulțumesc: Ancuța, Simona, Cosmin, Mugurel, Ciprian, Ștefan, Mihăiță, vă mulțumesc că ne-ați făcut mândri că suntem români.

Eu nu am mai trăit o asemenea bucurie din 2004, când am ieșit campioană olimpică. Le mulțumesc și celor care au fost în finală. Parisul va arăta mult mai frumos.

ADVERTISEMENT

Am crescut extraordinar de frumos. După 5-6 ani, am avut 9 echipaje, 36 de sportiv. Era extraordinar dacă erau toți pe podium, dar să nu-L mâniem pe Dumnezeu.

Mă simt datoare să mulțumesc tuturor celor care au stat în spatele rezultatelor: antrenorilor, echipei medicale, kinetoterapeuților, preparatorilor, nutriționiștilor, maseurilor și antrenorului coordonator, Antonio Colamonici. Le mulțumesc tuturor.

Îi mulțumesc și Ministerului Tineretului și Sportului și COSR. Îmi pare rău că domnul ministru nu a putut să vină. Nu aș fi vrut să-l iau la întrebări. Știu că avem parte de tot sprijinul”, a conchis președintele Federației Române de Canotaj.

ADVERTISEMENT