Sport

Elisabeta Lipă și-a schimbat discursul față de gimnastica românească: ”Nu stau cu biciul pe nimeni”

În urma rezultatelor bune obținute de lotul feminin de gimnastică la Campionatul Mondial, Elisabeta Lipă și-a schimbat radical discursul.
09.10.2023 | 21:34
Elisabeta Lipa sia schimbat discursul fata de gimnastica romaneasca Nu stau cu biciul pe nimeni
În urma rezultatelor bune obținute de lotul feminin de gimnastică la Campionatul Mondial, Elisabeta Lipă și-a schimbat radical discursul. Sursă foto: Facebook Elisabeta Lipa
ADVERTISEMENT

Echipa feminină de gimnastică a României a obținut calificarea la Jocurile Olimpice de la Paris, de anul viitor, iar Sabrina Voinea, în vârstă de 16 ani, s-a clasat pe locul 4 în finala la sol.

Discurs schimbat pentru Elisabeta Lipă în ceea ce privește gimnastica

Prezentă la la Muzeul Sportului pentru lansarea cărții ”Forța femeilor în sport”, Elisabeta Lipă, președinta Agenției Naționale pentru Sport, a avut un discurs laudativ la adresa gimnasticii feminine, după performanțele realizate la Mondialul de la Anvers.

ADVERTISEMENT

”Eu le iau pe gimnaste în brațe oricum, nu doar când merg la Jocurile Olimpice. Îmi doresc să le iau în brațe și cu o medalie pentru că acum au demonstrat că se poate. Le recomand să dea dovadă de echipă pentru că doar așa s-a demonstrat că putem obține ceva.

Am fost aproape și acum de o medalie prin locul patru obținut de Sabrina Voinea. Îmi doresc ca și ea să facă parte din echipa națională a României și să ajute echipa, să tragă la aceeași căruță.

ADVERTISEMENT

Eu nu stau cu biciul pe nimeni pentru că performanța nu se face stând cu biciul pe cineva. Performanța se face cu pasiune, dedicare. Nu este suficient să ocupi o poziție într-o instituție și să nu faci nimic. Vorbesc în general, nu doar la gimnastică. Dacă vrei să fi port drapelul unei generații trebuie să ai implicare!”, a declarat Lipă.

Lipă a anunțat o analiză amplă la gimnastică

În urmă cu doar 10 zile, șefa Agenției Naționale pentru Sport lansa un atac extrem de dur la adresa conducerii gimnasticii românești, considerând că mulți merg la Mondiale ca turiști, în vacanță.

ADVERTISEMENT

”Fiecare federație înainte de a pleca la o competiție majoră cere autorizație de deplasare. FR Gimnastică a plecat Mondialele de la Anvers cu 33 de persoane. Ce știu la ora actuală este că sunt multe persoane care sunt plecate acolo ca turiști.

Și din sportivi nu vor participa pentru că sunt accidentați. Trebuie să avem puțină răbdare. Mult a fost, puțin a rămas. Deocamdată nu se întâmplă absolut nimic. Dar voi face o analiză foarte amănunțită în ceea ce privește FR Gimnastică.

ADVERTISEMENT

O dramă e situația în care a ajuns gimnastica românească. Dramă este că finanțările sunt foarte mari, această federație primește bani din trei surse diferite: ANS, COSR și Fundația Casa Campionilor. Iar rezultatele nu sunt pe măsura cheltuielilor”, spunea Lipă înainte de Mondiale.

ADVERTISEMENT
Tags: