News

Elon Musk a anunţat că oferta sa de a achiziționa Twitter este temporar suspendată. Cum justifică decizia

Elon Musk a declarat că își suspendă oferta de a achiziționa Twitter, la câteva săptămâni după ce a fost de acord să dea 44 de miliarde de dolari pentru a deveni proprietarul rețelei de socializare.
13.05.2022 | 17:34
Elon Musk a anuntat ca oferta sa de a achizitiona Twitter este temporar suspendata  Cum justifica decizia
Elon Musk a oferit 44 de miliarde de dolari pentru a cumpăra Twitter Foto: hepta
ADVERTISEMENT

Anunțul făcut de omul de afaceri într-un tweet a făcut inițial ca acțiunile Twitter să scadă cu peste 20% în tranzacțiile pre deschiderea pieței, înainte ca acțiunile să-și revină oarecum, scrie CNN.

Elon Musk anunță că oferta de a cumpăra Twitter este în așteptare

„Acordul Twitter este suspendat temporar, în așteptarea detaliilor care să susțină calculul că spamul/conturile false reprezintă într-adevăr mai puțin de 5% dintre utilizatori”, a scris Musk pe Twitter vineri.

ADVERTISEMENT

La două ore după primul său tweet, Elon Musk a postat că este „încă decis să achiziționeze”.

În tweet-ul său despre suspendarea înțelegerii, Musk a trimis către o știre Reuters din 2 mai despre cele mai recente date făcute publice de Twitter despre conturile spam și false.

ADVERTISEMENT

În raportul său financiar trimestrial, lansat pe 28 aprilie, Twitter a estimat că aceste conturi false sau spam au reprezentat mai puțin de 5% dintre utilizatorii activi ai platformei în primele trei luni ale anului.

Twitter a remarcat că estimările s-au bazat pe o analiză a unui eșantion de conturi și a considerat că cifrele sunt „rezonabile”. Dar a recunoscut că măsurătorile nu au fost verificate independent și că numărul real de conturi false sau spam ar putea fi mai mare.

ADVERTISEMENT

Twitter are o problemă de spam de ani de zile, iar compania a recunoscut anterior că reducerea conturilor false și rău intenționate ar juca un factor cheie în capacitatea sa de a continua să crească.

Musk ar datora Twitter 1 miliard de dolari dacă se retrage

Nu este clar de ce Musk s-ar retrage din înțelegere din cauza ultimelor dezvăluiri. Elon Musk ar datora Twitter o taxă de un miliard de dolari dacă ar anula afacerea.

ADVERTISEMENT

„Publicul va vedea această înțelegere ca 1) pe cale de a se destrăma, 2) Musk negociază pentru un preț mai mic sau 3) Musk pur și simplu renunță la înțelegere cu o taxă de despărțire de 1 miliard de dolari”, a scris analistul tehnologic Dan Ives de la Wedbush Securities într-o notă către clienții săi.

„Mulți vor vedea în asta ca pe Musk folosind aceste conturi false/spam pe Twitter ca pe o modalitate de a ieși din această afacere pe o piață în totală schimbare.”

ADVERTISEMENT
Tags: