News

Video. Elon Musk, cu fiul în braţe la întâlnirea cu Recep Tayyp Erdogan. Ce l-a întrebat preşedintele Turciei

Elon Musk s-a întâlnit la New York cu preşedintele Turciei, miliardarul luându-l la întrevederea cu Erdogan şi pe unul dintre băieţii săi.
18.09.2023 | 13:52
Video Elon Musk cu fiul in brate la intalnirea cu Recep Tayyp Erdogan Ce la intrebat presedintele Turciei
Elon Musk, la întâlnirea cu Recep Tayyp Erdogan Foto: captură ecran
ADVERTISEMENT

Elon Musk a mers cu copilul în brațe să se întâlnească duminică cu președintele turc, Recep Tayyp Erdogan, la așa-numita „Casa Turcească” din New York. Erdogan i-a oferit băiețelului o minge, iar după un timp l-a întrebat pe mogul tehnologiei: „Unde este soția ta?”.

Elon Musk se va întâlni şi cu Netanyahu

Elon Musk a râs uşor stânjenit la întrebarea lui Erdogan, după care a răspuns că mama copilului se află în San Francisco. Apoi, după un timp, a adăugat că sunt divorțați și că mai mult el este cel care are grijă de micuț.

ADVERTISEMENT

Elon Musk este în vârstă de 52 de ani şi are zece copii cu trei partenere diferite. La întâlnirea cu Erdogan el a fost însoţit de băieţelul botezat X AE A-XII, în vârstă de 3 ani, primul dintre cei trei copii pe care îi are împreună cu artista canadiană Grimes.

În timpul întâlnirii lor de duminică, găzduită de clădirea care în care se află misiunea permanentă a Turciei la ONU și consulatul turc din New York, Erdogan l-a îndemnat pe CEO- ul Tesla să construiască în Turcia cea de-a șaptea fabrică a producătorului de automobile electrice.

ADVERTISEMENT

În luna mai, Elon Musk a declarat public că este foarte probabil ca până la finele anului să aleagă o locaţie pentru o nouă uzină Tesla, iar luna trecută chiar şi-a exprimat interesul pentru a construi o uzină în India, unde să producă vehicule electrice la preţuri mai mici.

De la începutul anului şi până în momentul de faţă acţiunile Tesla au înregistrat o creştere de 123% iar în urmă cu câteva zile firma a anunţat că a produs automobilul cu numărul cinci milioane.

ADVERTISEMENT

În cadrul întrevederii de duminică, președintele turc l-a informat pe fondatorul Tesla și SpaceX despre realizările tehnologice ale țării sale, viziunea sa pentru digitalizarea sectorului public turc și strategia națională pentru Inteligența Artificială, potrivit unui comunicat al Direcției de Comunicații a Turciei.

Erdogan a sugerat, de asemenea, că pot apărea oportunități de cooperare cu SpaceX în programul spațial al Turciei și l-a invitat pe Musk la festivalul aerospațial și tehnologic Teknofest care va avea loc la sfârșitul acestei luni, la Izmir.

ADVERTISEMENT

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a anunţat luni, la rândul său, că se va întâlni cu Elon Musk pentru a discuta despre inteligenţa artificială, în cadrul vizitei sale în Statele Unite, cu prilejul Adunării Generale a ONU din această săptămână. “Voi începe această vizită în California, unde intenţionez să mă întâlnesc cu actualul lider al celei mai spectaculoase inovaţii a noii ere şi poate în general, Elon Musk. Voi vorbi cu el despre inteligenţa artificială şi voi încerca, de asemenea, să îl conving să investească în Israel în următorii ani. El deschide, în mare măsură, calea care va schimba faţa umanităţii şi, de asemenea, faţa statului Israel”, a scris Netanyahu pe X, fosta reţea Twitter, deţinută de Elon Musk.

ADVERTISEMENT
Tags: